|
padła pompa paliwa |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |20 Gru 2005|, 2005 13:34
|
|
|
| ja mam odłączenie od czasu jak mi sie zrobiło zwarcie na pompie i się zaczęło kopcić spod deski - w trybie natychmiastowo-awaryjnym wydłubałem spod deski kabel i go przeciłąłem wstawiając bezpiecznik - teraz ewentualnie jak jest taka potrzeba to ją odłączam - ale sporadycznie. Generalnie to sobie chodzi cały czas - ale czasem się zdarzy, że nie ma za co beni zalać do odpowiedniego poziomu to wtedy ją odłączam żeby nie zarżnąć. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
fructon [Usunięty]
|
Wysłany: |20 Gru 2005|, 2005 17:46
|
|
|
| a moja chodzi bez przerwy juz w drugim scorpiaku z gazem i tez nic jej nie dolega nie ma generalnej zasady co ma kiedy zdechnac ale poniewaz zakladam czasem pompy do roznych aut wiec w karcie gwarancyjnej stoi jak byk ze reklamacje pompy pracujacej z instalacja gazu nie beda uwzgledniane wiec jest to szerszy problem skoro producenci tak sie zabezpieczyli malo tego jeszcze nie udalo mi sie wydebic w okresie gwarancji wymiany wadliwej pompy ze dwa razy przyszla odpowiedz ze ble ble badanie laboratoryjne wykazalo ze przyczyna uszkodzenia bylo paliwo zlej jakosci wiec jest to walka z wiatrakami konczac ten temat zycze wszystkim ktorzy maja pompe w aucie bezawaryjnej pracy z wylacznikiem czy tez bez a gazownikom ktorzy to zakladaja swiateczne zyczenia popukania sie w glowe wypelniona gazem bo czesc z nich to zwyczajni partacze a nie specjalisci co widac dla tych co poprawiaja po nich zje...e auta |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |20 Gru 2005|, 2005 18:09
|
|
|
| ja generalnie gdyby nie fakt dymienia instalacji do dzisiaj bym nie miał - ale jak już się wydarzyło coś takiego to sobie na zaś zostawiłem - fakt jednak, że nie bardzo jest sens pompę odpinać bo potem zanim narobi ciśnienie itd to chwilę mija i gdyby przełączenie na benę w trakcie jazdy wykonywać to z pewnością będzie auto kangury walić. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |20 Gru 2005|, 2005 22:13
|
|
|
u mnie w instalacji pompa chodzi no n stop, a sadze ze tam sie lepiej znaja na tym |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
marek558 [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Sty 2006|, 2006 15:20 padła pompa paliwa
|
|
|
| Serdecznie witam wszystkich forumowiczów ! po wymianie pompy na nową stara leżała i kuła mnie w oko więc postanowiłem ją rozbebeszyć i kuknąć co w niej padło . Po rozpruciu blaszanej obudowy i wyciągnięciu wirnika i szczotek okazało się że jak pracowała na sucho to pod wpływem temperaturyskurczyło się plastikowe prowadzenie jednej szczotki która się zawiesiła więc wyszlifowałem prowadzenie małym pilniczkiem i ponownie poskładałem, obudowe pościskałem i zalałem żywicą . Wymieniłem zpowrotem i narazie działa bez problemów , śmigam na niej już dwa tgodnie i jest o.k. więc zanim kupicie nową pompke to zprubójcie najpirw starą zreanimować bo można zaoszczędzić ze 160zł . Pozdrawiam - Marek |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |23 Sty 2006|, 2006 15:46
|
|
|