|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
silnik nie pracuje prawidłowo |
| Autor |
Wiadomość |
DUX [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Sty 2006|, 2006 16:43 silnik nie pracuje prawidłowo
|
|
|
| Witam!tak jak wczoraj pisalem dzisiaj musialem wybrac sie 200km,ale zdecydowalem sie na male doswiadczenie,myslalem cala noc nad moja skorupka i oto co dzisiaj zaobserwowalem-otoz polowe chlodnicy zaslonilem kartonem,i tak jak wczesniej auto na zimnym silniku niechcialo jezdzic na gazie,do chwili rozgrzania i po przejechaniu okolo 10 kilometrow przelaczylem na gaz(na benzynie autko szlo idealnie bez zadnych szarpniec)pozniej po przelaczeniu na gaz po rozgrzaniu auto juz chodzilo idealnie nie bylo tak jak poprzednio czasami szarpniec,poprostu normalnie chodzilo,uslyszalem natomiast nowe dzwieki dochodzace z komory silnika po stronie wydechu(lewej strony)-to byly jakies swisty przy dodawaniu gazu.i teraz pytanie czy bede mial uszkodzone jakies czujniki temp,czy termostat,bo teraz mi sie wydaje ze moze gdzies w tej okolicy trzeba szukac-no ale nie wiem,i jest jeszcze jedno -ogrzewanie w aucie nie jest takie jakie bylo przed zamarznieciem plynu,poprostu jest slabsze.Dzieki za wskazowki |
|
|
|
 |
rpio [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Sty 2006|, 2006 19:45
|
|
|
Sprawdź termostat(2-3min. po odpaleniu rura do chłodnicy nie może być ciepła ). |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |18 Sty 2006|, 2006 03:54
|
|
|
| swisty to najczesciej nieszczelnosci na odmie skrzyni korbowej, co do reszty opisz jasniej bo ja niełapie co jest a co było a co sie dzieje |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
DUX [Usunięty]
|
Wysłany: |18 Sty 2006|, 2006 15:24
|
|
|
| dzięki za wszystkie podpowiedzi,problem tkwił w sondzie lambda (wymieniona)i uszkodzony reduktor gazu.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |