$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Mikser czy rurki :> pytanko
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mikser czy rurki :> pytanko
Autor Wiadomość
Matth
[Usunięty]

Wysłany: |12 Sty 2006|, 2006 15:03   

a tak swoja droga ciekawe ile by kosztowalo zalozenie EFI do gaznika.. hmm co by trzeba bylo wymienic? na pewno kolektor, zalozyc wtryski caly dolot z przeplywomierzem, wiazke i co jeszcze?

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |12 Sty 2006|, 2006 15:09   

kompa ;)

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |12 Sty 2006|, 2006 15:13   

Struna napisał/a:
kompa ;)

i solidnego kija żeby to sobie wybić z głowy :wpale:

Struna 

Wysłany: |12 Sty 2006|, 2006 15:14   

eee - czemu - do zrobienia

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |12 Sty 2006|, 2006 15:20   

wiem Jurek tylko na ile to ma sens?
Ja mam inną koncepcje: różnia sie czymś gazniki ze sierry? tak samo popieprzone jak w scorku OHC?bo moze jak sa prostsze mozna przełozyc i dostroic to jakos sensownie?

VIK 
KR673YV

Auto: BMW E38
Wysłany: |12 Sty 2006|, 2006 15:48   

gaźników było tyle i takie jak w sierrce, można zregenerować ten co się ma i będzie

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |12 Sty 2006|, 2006 16:52   

no tak, ale potrzebowalbym jeszcze do tego jakis konkretny warsztat ktory to zrobi za w miare rozsądne pieniadze. A takiego w okolicy nie znam :-/ .

VIK 
KR673YV

Wysłany: |12 Sty 2006|, 2006 17:20   

Przyjedź na ul. Bernardyńską do Kraka, jest tu gaźnikowiec, grzebie, mówi, ze nie ma opcji, zeby się z gaźnika nie dało czegoś wycisnąć :D

tomdx
[Usunięty]

Wysłany: |16 Sty 2006|, 2006 16:39   

ja tak z innej strony co do wypowiedzi kolegi o silniku 1,8, mam taki w scorpionie jeszcze dodatkowo jest na gazniku i zasilany lpg to dopiero struna powie porażka ,,,ale sie nie zgodze miałem okazie jechac z płocka do koobrzegu i po drodze snułsie jakis ford mondeo widac ze nowy jeszcze było czuc fabryke całą droge sie ze mną meczył to dopiero porazka tyle kasy i z takim 20 letnim scorupiakiem sie tyle barowac ,,sprawiało mu to wielką trudność . najleprze było to jak sie tankował przed koszalinem i rozprostowywał wszystkie swoje gnatki dodam ze jechałem na wczasy i wcałe sie mi nie spieszyło wiem ze2,9 ma wiecej mocy i na rajdy dobry i osiągi ma super ale dwadzieścia lat i 230 tys bez usterki to NIE PORAŻKA

VIK 
KR673YV

Wysłany: |16 Sty 2006|, 2006 17:15   

tomdx napisał/a:
230 tys bez usterki to NIE PORAŻKA

to dopiero połowa życia średnio

Struna 

Wysłany: |16 Sty 2006|, 2006 17:19   

mi nie chodziło o żywotność silnika ale o jego osiągi - pewnie że na gaźniku też pojedziesz tym ze 180 km\h - kwestua tylko w ile czasu osiągniesz tą prędkość - a że kolo z mondeo miał problemy z objechaniem 1.8 na gaźniku to albo miałjakieś 1.4 albo kolo nie umiał skorzystać z zasobów jego pojazdu , ból też stanowi niestety wyrabiający się element uszczelniający oś przepustnicy.

Widzisz ja tak raz z przyzwyczajenia zabrałęm się do wyprzedzania jakiegoś żuk-a 2.0 OHC no i jak to w swoim kiera w lewo, gaz w podłogę i już powinno być po krzyku - no to się kurna dopiero przeliczyłem ;) bo to nie chciało jakoś się zebrać - więc skoro OHC EFI miało kłopot to co dopiero stare gaźnikowe 1.8

rpio
[Usunięty]

Wysłany: |16 Sty 2006|, 2006 17:19   

VIK napisał/a:
na ul. Bernardyńską

To ten co nie zauważył nieszczelnego pływaka :?: :)

VIK 
KR673YV

Wysłany: |16 Sty 2006|, 2006 17:28   

nic mi o tym nie wiadomo 8)

tomdx
[Usunięty]

Wysłany: |17 Sty 2006|, 2006 06:22   

nie trzeba było z przyzwyczajenia w lewo tylko zredukowac bieg nic by cie nie zaskoczyło a 180 km h to wystarczy przepisy i drogi na wiecej nie pozwalają ,,a co do tego co miałeś na mysli to ja wiem ze chodziło ci o osiagi ze 1,8 to porazka bo według ciebie nie da sie tego rozpedzic i ty po trzecim biegu byś najchetniej wysiadł ale ja ci mówie da sie jezdzić w te 90 koni tylko trzeba lepiej powozic niz w 2,9 aaaaaaaaach i pomysl teraz jak miło go tankowac lpg 2,12pln pozdrawiam struna sie nie wpieniaj ale tak to wygląda z mojego forda z twojego forda troche inaczej pewnie wszystko zalerzy od ponktu widzenia

marcys
[Usunięty]

Wysłany: |17 Sty 2006|, 2006 08:29   

Struna napisał/a:
Widzisz ja tak raz z przyzwyczajenia zabrałęm się do wyprzedzania jakiegoś żuk-a 2.0 OHC no i jak to w swoim kiera w lewo, gaz w podłogę i już powinno być po krzyku - no to się kurna dopiero przeliczyłem bo to nie chciało jakoś się zebrać - więc skoro OHC EFI miało kłopot to co dopiero stare gaźnikowe 1.8

redukcja Panie redukcja:) o dwa biegi od razu:)

tomdx, niestety gaznik to porazka i nic sie na to nie poradzi. Sam sie teraz przesiadlem z OHC EFI (NRA najmocniejsze OHC 115 KM) który naprawde dawał rade ale w porównaniu z 2,9 to zupełnie inny swiat. Przepaśc jesli chodzi o moment obrotowy. w OHC wyprzedzanie trzeba planowac. w 2,9 sie wyprzedza:)

Odpowiedz do tematu