|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
alarm fabryczny MK1 |
| Autor |
Wiadomość |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Sty 2006|, 2006 18:11 alarm fabryczny MK1
|
|
|
W sumie nie problem a pytanie.
Seryjnie w MK1 nie ma diody informującej o działaniu alarmu, a chcę taką założyć. Kupiłem samoczynnie mrugającą diodę, zlutowałem z rezystorem i po podpięciu jej pod +12 pięknie mruga.
Ale nie chcę, żeby mrugała cały czas, więc stąd pytanko: skąd można ukraść +12, pojawiające się tam tylko po załączeniu alarmu, ewentualnie zamknięciu centralnego i znikające po rozbrojeniu, lub otwarciu centralnego? |
|
|
|
 |
miki [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Sty 2006|, 2006 18:23
|
|
|
| niejestem pewien ale centralny sterowany jest plusem,kabel biały(zamykanie) kabel żółty(otwieranie) więc spróbuj podłączyć plusa diody do białego. |
|
|
|
 |
__Robert__
FST Member

Auto: Nie ma Forda
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 14 Lut 2005 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: |8 Sty 2006|, 2006 20:55
|
|
|
| W moim Mk1 zamek jest sterowany dwiema masami, też myślałem ( bo wszyscy mi tak mówili na forum ), że dwoma plusami i też tak podłączyłem sterownik, ale mi palił ścieżki ponieważ robiło zwarcie, po podłaczeniu do masy wszystko grało, otwiera i zamyka z pilota, także u mnie jest sterowane masami. |
_________________ Był
Ford Scorpio 2.0 OHC + LPG
był
Opel Omega 2.0 16V Caravan 1998 + LPG
jest
Citroen C5 X7 2.0 16V 140 KM 2008 + LPG
Pozdrawiam
Robert |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |