$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Czy to wilgoc ???
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy to wilgoc ???
Autor Wiadomość
Tritan 

Auto: brak
Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 11:24   szarpanie

Witam ja mam taki problem ostatnioi było 2 dni u nas gdzie były mgły i roztopy wilgoć jak cholera schodze do swojego szampańskiego kręce i pali od razu ale podczas przyspieszania zachowuje się tak jakby znikała mu iskra i szarpał odpuszczałem gazu to jakoś sie uspokaja powoli, ale jak się nagrzeje to jest ok. kable są ok chyba z obserwacji w ciemnościach nic nie widziałem mam zamiar pościągać kable wymyć i wypsikać jakims anty wodniakiem

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 11:25   

przejrzyj jeszcze swiece mozesz wykrecic oczysciec pprawic przerwe i powinno grac ;)

fiebik 

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 11:44   

Ja nie mam takich problemów (na dalekim wschodzie) nie ma gazu i latam na beni, a i po Polsce tankuję wsio do pełna i jak sie gaz skończy to grzeję na beni, bo zazwyczaj szkoda mi czasu w trasie na czeste tankowanie.
Generalnie przy jeżdzeniu na gazie wtryski to jeden problem a drugi, że zazwyczaj wiara trzyma niski poziom beni w zbiorniku. W takich przypadkach prawie codziennie rano na ściankach wewnetrznych zbiornika wyrasza się dużo wody a zimą szronu i to potem powoduje niespodzianki podczas jezdy na benzynce. :mrgreen:

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 11:47   

no prawda.. i pompy to zasysaja i tez z czasem padaja.. ja mam zwykle kolo 20L beni i mysle ze starczy wiecej nie ma senu trzymac.. noi co jakis czas tam wleje jakis wypieraczwody czy czysciciela wtryskow mimo ze na razie dziala ok wszystko

fiebik 

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 11:51   

Matth napisał/a:
noi co jakis czas tam wleje jakis wypieraczwody czy czysciciela wtryskow mimo ze na razie dziala ok wszystko

Właśnie dlatedo zapewne działa wszystko ok bo jak mało jeździsz na beni i mało trzymasz w zbiorniku do co jakiś czas chemię dolewasz :mrgreen:

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 11:57   

eee no nie tak malo znowu.. ostatnio se zobilem trase 150km na beni.. no i ze 2-3km co ranek bo nie rpzelanczam od razu po zapaleniu ;)

e-root
[Usunięty]

Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 11:59   Re: szarpanie

Tritan napisał/a:
Witam ja mam taki problem ostatnioi było 2 dni u nas gdzie były mgły i roztopy wilgoć jak cholera schodze do swojego szampańskiego kręce i pali od razu ale podczas przyspieszania zachowuje się tak jakby znikała mu iskra i szarpał odpuszczałem gazu to jakoś sie uspokaja powoli, ale jak się nagrzeje to jest ok. kable są ok chyba z obserwacji w ciemnościach nic nie widziałem mam zamiar pościągać kable wymyć i wypsikać jakims anty wodniakiem

Mam to samo jak jest duza wilgoc, troszke oczyscilem kolo kabli, jeden kabelek przepiolem na miejsce bo ocieral nieladnie, i troszke problem zniknal, fak ze teraz jest mrozno a nie wilgotno :)

khung
[Usunięty]

Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 21:17   

Witam forumowiczów , wiec to dzisiaj bylo tak :
wyjedzilem pliwo do konca i sie cieszylem i szaczal zarpac na gazie normalnie ja mu w gaz a on mi czka to se mysle kulde zu juz po mojej ludeczce kochanej. he i klaglo mnie w leb przeciez gaz ci sie skonczyl..., no ale do rzeczy , zajechalem na stacyjke i sru mu z puchy do przeczyszeczenia wtryskow , i dawaj paliwka tak ze 20 l beni oczywiscia tej verva 98 i lu mu w tylek zlaczke od gazu . No potankowalem :) ( w budzecie sucho sie zrobiło) :( . i Trochu lepiej :( . Otworzylem mache bo siem noramlnie wkurzylem i zajarzylem guma od czujnika powietrza zasysanego byla nie szczelna i zasyfilo mi czujnik czy cos w rodzaju przepustnicy normalnie porazka. jutro bede to czyscil odezwe sie w niedziele i powiem jakie efekty . Pozdro dla forumowiczów.

_Mu.
[Usunięty]

Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 22:32   

e-root napisał/a:
[...]
ps.
Rafal widze ze uzywasz Opery 8.02? jest juz nowa wersja 8.51 :) radze zainstalowac bo usuwa bledy poprzedniej wer.

Pod windozą, najświeższą wersją Opery PL jest 8.50, póki co.

e-root
[Usunięty]

Wysłany: |6 Sty 2006|, 2006 23:14   

_Mu. napisał/a:
e-root napisał/a:
[...]
ps.
Rafal widze ze uzywasz Opery 8.02? jest juz nowa wersja 8.51 :) radze zainstalowac bo usuwa bledy poprzedniej wer.

Pod windozą, najświeższą wersją Opery PL jest 8.50, póki co.

Zobacz tu :D

http://opera.com/download...latform=windows

i tu na wersje jezykowa :D

http://opera.com/download...latform=windows

Wystarczy tylko w - program files/opera wsadzic plik jezykowy pl, ustawic w preferencjach i juz smiga :D

khung
[Usunięty]

Wysłany: |7 Sty 2006|, 2006 18:30   

:mrgreen: eureka , to bylo to wyczyscilem i reka idjał przestał mieć czkawkę chodzi równiuteńko i na wszelk wypadej wymienię mu jeszcze przewód gómowy który łączy się też z odmą / bo poprzedni właściciel uciął go zrobił jakąś dziwną kombinatorkę ... :573: / ale wyczyściłem podłączyłem i jest ok znów cieszę się moją łódeczką. :lol: [/center]

e-root
[Usunięty]

Wysłany: |8 Sty 2006|, 2006 13:10   

Moja fura tez jakos lepiej zaczela chodzic po przeczyszczeniu kabli, ponadto jest zimno ale bardzo suche powietrze, jak wczoraj wieczorem jechalem do marketu to
130 km/h smigal jakby to bylo 60 :D

Odpowiedz do tematu