|
Pomocy |
| Autor |
Wiadomość |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:29 Pomocy
|
|
|
Witam mam taki dziwny problem z gazem a mianowicie dziwna praca silnika jak jade np. na 3biegu trzymam lekko gaz i czuje jak auto strasznie sie muli i delikatnie szarpie gdy tak trzymam nage na gazie i delikatnie dodaje gazu po jakims czasie nagle dotaje kopa,instalacja II gen BRc nowe przewody ,swiece, czy moze ma ktos zagazowanego scorpiaka 2,9l V6 na srube ,bo jutro jade załozyc ja na próbe zobaczymy co bedzie sie działo???byc moze silniczek krokowy lpg jest jakis padniety?bo zapomniałem dodac jak mu depne na gazie to idzie jak burza tylko te wolne obroty PROSZE DORADZCIE COS BO NORMALNIE NIE MOGE SPAC PO NOCACH PRZE MOJA SKORUPKE...
ps.na benzynie jezdzi super!!! |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:32
|
|
|
| może parownik źle ustawiony do wolnych obrotów, jedź na regulację do gaziarzy |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Kevin Xy
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Pomógł: 39 razy Wiek: 49 Dołączył: 17 Sie 2004 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:34
|
|
|
| jak na beni elegancko to tylko regulacja gazu zostaje |
_________________ Kevin Xy
535 015 788
'88 2.0 OHC GL
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:38
|
|
|
no w sumie razje, ale ja bym dla pewnosci sprawdzil czy na pewno przedowy dobrze zalozone na siwece i kopulke bo u mnie tez byly nowe i dupa musialem poprawic koszulki dosc mocno na kopulce bo jeden nie stykla i bylo to samo no i regulacja na nowych swiecach i kablach powinna byc obligatoryjnie bo lepiej pali wiec mozna zrobic go oszczedniejszczym |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:39
|
|
|
| tak tylko dzisiaj ustawili mi wszystko na analizatorze i WIELKA LIPA wszystko tam dobrze pokazywało a auto jak nie chciało jechac tak nie jedzie. |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:42
|
|
|
no jak na gazie padaka a na byni gra muzyka to tam niewiele jest do sprawdzania.. kable swiece wykrec i obejrzy zobacz ktora nie pali.. ja mialem odwrotnie na byni padaka a na gazie pieknie i bylo lewe powietrze ale tu to ciezko powiedziec |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:44
|
|
|
| może być włąśnie lewizna za mikserem i wtedy słabo może ciągnąć. |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:44
|
|
|
| ale na bynie tez by kulal.. |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:45
|
|
|
| A ma ktos instalacje na srube w scorpiku i jak mu chodzi czy nie ma strzałów itp..?? bo mi sie wydaje ze ten silniczek krokowy wszystko chrzani. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:46
|
|
|
| są tacy co nawet cossiego na śrubę mają |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:47
|
|
|
ja mam ale w OHC, poza tym sporo ludzi ma 2.9 na srube.. wywal kompa i go zblosuj bedzie spokoj no ale ja dalej stawiam na elektryke nowe nie zawsze znaczy dobre.. a przed zmiana kabli i swiec tez tak miales?? |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 15:57
|
|
|
| kable JANMORY a SWIECE MOTOCRAFTY wszystko nówka jak by to była elektryka to na benie tez by mi szarpał a tak nie jest |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 16:00
|
|
|
| ugh - no to już raczej wiadomo co jest - janmory są do bani - na benie mogą chhodzić ok a na gazie gorzej bo gaz jest bardziej wrażkliwy na niedomagania układu WN |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 16:01
|
|
|
no niekoniecznie.. benia nie potrzebuje tak dobrej iskry jak lpg.. ja tez mam nowe janmory i jak bys zobaczyl jak auto jezdzilo zaraz po zalozeniu ich to bys nie uwierzyl ze sa prosto ze sklepu.. musialem glebiej je w kopulke poosadzac i pozaciskac te metalowe czepki na swiece bo nie stykaly.. swiece mialem zalane a teraz juz jest normalnie.. jak mi szarpal z niskich to byly kable na bank a na bynie bylo normalnie
[ Dodano: 2006-01-05, 16:04 ]
aaa ps. jak kupilem auto to mialo niebieskie janory 8mm silicon costam i byly na prawde bdb.. do dzisiaj je mam i jak mi cos niedomaga to zakladam je dla testow czy aby na pewno kable.. tamte jak pojezdza w aucie pare dni to pokazuja ze sa juz stare ale sam zrobilme na nich z 12tys a ile bylo wczensiej to nie wiem.. takze janmory tez daja rade.. moze swiece cos nie teges.. moze ktoras ma peknieta ceramike zoabcz noca czy nie iskrzy nigdzie mozesz spryskac wszystko zraszaczem do kwiatkow.. no i uwazaj bo jak na niskich kuleje to bardzo latwo o starzal!! |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Sty 2006|, 2006 16:08
|
|
|
| Matth, no to widzisz załóżmy że 20 kkm zrobione na nich było - a motorcrafty po kilka lat chodzą i jest git - ja jakieś założyłem angielskie i coś koło roku było ok potem się zaczęły problemy - i założyłęm staaare motorcrafty które już miały spooro latek - i problem zniknął - ale jak ktoś pisał są jakieś janmory FS i FB - może to coś daje |
|
|
|
 |
|
|