$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - grzałki w fotelach - wieloryb
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
grzałki w fotelach - wieloryb
Autor Wiadomość
masti
[Usunięty]

Wysłany: |15 Gru 2005|, 2005 21:50   grzałki w fotelach - wieloryb

Witam wszystkich!!!
Byłem dzisiaj u elektryka, który sprawdził mi podgrzewanie foteli. Stwierdził, iż część grzałek jest już uszkodzona. W fotelu kierowcy grzeją jeszcze 3 części - lędźwiowa, posladkowa i udowa (ale nie wszystkie grzałki), a w fotelu pasażera już tylko dwie (również nie wszystkie grzałki). Mam pytanie odnosnie tego - czy istnieje możliwość wymiany takich grzałek i czy ktokolwiek już sie tego podejmował ??? Jaki jest ewentualny koszt ??? Według elektryka nie da się tego zrobić bez rozpruwania foteli co w przypadku takich foteli jest bynajmniej bezsensowane i zbyt kosztowne.
Czy straciłem już poczucie ciepła na zawsze w moim Scorpio czy coś się jeszcze da zrobić ???
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam wszystkich
Masti

P.S.
Wybaczcie, że powielam sprawę - wiem, że temat był wiekorotnie wałkowany na forum. Z resztą sam elektryk stwierdził, iż podgrzewana pupa to fajny bajer, ale mało trwały i to nie tylko w Scorpio. Jeszcze raz dzięki !!!

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |15 Gru 2005|, 2005 21:59   

w faq masz wielki temat Oliego z fotkami. wszystko da sie zrobic tylko trzeba umiec. bo ja czytalem ale jestem za glupi i nic nie zrozumialem. ale i tak mam nie grzane.
pozdrawiam
maciek
p.s znowu przegralem w czasie ale to wina mojego netu.

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |15 Gru 2005|, 2005 22:10   

skad masz podgrzewanie ud ?
http://tinyurl.com/qhaqjsk

sierars1
[Usunięty]

Wysłany: |16 Gru 2005|, 2005 00:19   

No właśnie pierwszy raz z tym się spotykam.

masti
[Usunięty]

Wysłany: |16 Gru 2005|, 2005 06:14   grzane uda

Hej !!!
No i teraz mi głupio.... :wink: Skąd mam - nie wiem podobno tam są i były jak kupowałem. Mówię podobno bo grzałki sprawdzał elektryk i według niego tam są tylko słabo grzeją bo są częściowo uszkodzone.
Co do cen - 1300zł za fotel ??? :shock: To ja chyba podziękuję i sobie jakieś majty elektryczne zapodam z wtyczką na zapalniczkę :lol: Wyjdzie taniej !!!
A w FAQ zapomniałem sprawdzić :oops: Sorki..... Należą się przeprosinki :)
Dzięki raz jeszcze
Masti

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |16 Gru 2005|, 2005 07:36   Re: grzane uda

masti napisał/a:
jakieś majty elektryczne zapodam z wtyczką na zapalniczkę
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pozdrawiam
maciek

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |16 Gru 2005|, 2005 08:27   

mmmk napisał/a:
bo ja czytalem ale jestem za glupi i nic nie zrozumialem

aż tak to jest niezrozumiałe? Qrde - pisałem najprosciej jak mozna.

[ Dodano: 2005-12-16, 08:30 ]
masti napisał/a:
ja chyba podziękuję i sobie jakieś majty elektryczne zapodam z wtyczką na zapalniczkę
tak - te z allegro za 25 zł.

Weź normalnie powoli posprawdzaj. Mata ma grzać albo nie - raczej nie ma opcji słabo... Może jest gdzieś podwinieta.... Wszystko jest do zrobienia - a kasę w ostatecznosci zawsze możesz wydać na nowe :mrgreen:

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |16 Gru 2005|, 2005 09:42   

tylko ja tego nie mam a czytanie o czyms czego nie widze i nie mam kojarzy mi sie ze szkola :wink:
pozdrawiam
maciek

Oli
[Usunięty]

Wysłany: |16 Gru 2005|, 2005 09:46   

mmmk napisał/a:
czytanie o czyms czego nie widze i nie mam kojarzy mi sie ze szkola
a to rozumiem :P chociaż nie tylko ze szkoła.... z życiem też :mrgreen: czytam o pieniadzach a ich nie mam, a widzę b.rzadko.... :mrgreen:

masti
[Usunięty]

Wysłany: |16 Gru 2005|, 2005 17:09   majty

Witam wszystkich !!!
Czyli ten elektryk to tzw. specjalista z bożej łaski. Oznacza to również, że grzałki na uda raczej nie mam bo jak ma grzac lub nie to nie ma siły żeby grzało słabo, a juz na pewno nie na uda.....
Ehhh.....
Prosze linka do allegro z tymi elektrycznymi majtami :wink:
Pozdrawiam
Masti

Kevin Xy 
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Wysłany: |16 Gru 2005|, 2005 19:20   

nie jezdzij do zadnych magikow tylko wez sie za robote !! zabieraj fotel do domu i zrob to bo to proste jak drut !! poza tym stwierdzenie ze mata grzewcza w fotelu to fajny bajer ale nietrwaly jak dla mnie jet sporo przesadzone- kiedy ja grzebalem w tym temacie to malo kto chcial sie podjac naprawy grzalki a jak sie sam za robote wzialem to az mi glupio bylo ze komus dupe zawracalem a problem byl maluski- bieri fotel do domu i powodzenia
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN

Damian_Lisu
[Usunięty]

Wysłany: |17 Gru 2005|, 2005 14:55   

Dokładnie, ja w sumie po wielkich bojach kilka/kilkanaście wątków niżej też walczyłem no i wywalczyłem.
W sumie dałem sobie z tym spokuj ale gdy Kevin Xy opisał że to tak banalne to dłużej wyciągałem i wsadzałem ten fotel aniżeli trwała jego regeneracja, chociaż musze powiedzieć że gdy maty mi się sfajczą to kupie takie zakładane na siedzenie a rozpruje to to i wszadze w sziedzenie same takie maty.

WILCZEK
[Usunięty]

Wysłany: |24 Sty 2006|, 2006 11:58   

W MOIM FORDZIE TEŻ NIE GRZEJE SIEDZENIE NIE MAM CHĘCI SIĘ DO TEGO ZABIERAĆ NIE JEST TO TRUDNE ALE CZSOCHŁONNE ROBIŁEM SIEDZENIE JAK MIAŁEM PEUGEOTA 605 ZDEMONTOWAŁEM SIEDZENIE ŚCIĄGNĄŁEM Z NIEGO CAŁĄ TAPICERKE I CO SIE OKAZAŁO SZŁO TAM DUŻO CIENKIEGO DRUCIKA ZWINIENTEGO W SPIRALE I BYŁ ON W TRZECH MIEJSCACH PRZERWANY POSKLEJAŁEM GO DO KUPY I SIEDZENIE GRZAŁO NORMALNIE. PODEJRZEWAM ŻE W FORDZIE JEST PODOBNIE ALE TO NA PRAWDĘ ZAJMUJE DUŻO CZASU !!!

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |24 Sty 2006|, 2006 12:00   

WILCZEK, nie krzycz proszę !

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |24 Sty 2006|, 2006 12:01   

Wilczek, na forum obowiazują zasady netykiety nie pisz dużymi literami bo dostaniesz ostrzeżenie
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

Odpowiedz do tematu