$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Podłokietnik
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podłokietnik
Autor Wiadomość
devils
[Usunięty]

Wysłany: |11 Gru 2005|, 2005 16:46   Podłokietnik

Witam wszystkich jestem tu nowy mam problem i zwracam sie do was posiadam scorpio z 97r z tym ze nie posiadam w nim podłokietnika tyl;ko takie małe coś na kasety i chciałbym zamontowac taki podłokietnik i chciałem spytać czy bedzie pasował taki podłokietnik właśnie z wieloryba czy tez jak nie było to sie nieda ? chodzi mi oto czy się go wkręci jakoś a może bedzie pasował taki z wcześniejszego modelu ? troche namieszałem ale wy pewnie wiecie oco mi chodzi :D

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |11 Gru 2005|, 2005 17:04   

Od wieloryba bedzie pasowal idealnie. Od poprzednich wersji raczej ciezko bedzie.

devils
[Usunięty]

Wysłany: |11 Gru 2005|, 2005 17:33   

Dzięki za pomoc bigdaaddy

[ Dodano: 2005-12-11, 18:18 ]
Skoro już przy tym temacie to może wiesz ty lub ktoś inny jak odkręcić mam stary z tego co wiem 2 srubki są w schowku na kasety po ich otkręceniu niestety nic nie ruszyło napewno są gdzieś przy dzwigni zmany biegów lecz nic nie widziałem a może pod imitacją drewna ?

bigdaaddy
[Usunięty]

Wysłany: |11 Gru 2005|, 2005 18:41   

Jak narazie nie rozbieralem tego w wielorybie, ale kliknij TUTAJ , powinno byc podobnie w modelu z manualna skrzynia.

Damian_Lisu
[Usunięty]

Wysłany: |13 Gru 2005|, 2005 09:09   

devils napisał/a:
Dzięki za pomoc bigdaaddy

[ Dodano: 2005-12-11, 18:18 ]
Skoro już przy tym temacie to może wiesz ty lub ktoś inny jak odkręcić mam stary z tego co wiem 2 srubki są w schowku na kasety po ich otkręceniu niestety nic nie ruszyło napewno są gdzieś przy dzwigni zmany biegów lecz nic nie widziałem a może pod imitacją drewna ?

Żeby wykręcić podłokietnik robisz to tak:
1. Wykręcasz 2 śrubki z pojemnika na kasety
2. Przesuwasz na maxa fotel kierowcy do tyłu, w miejscu gdzie kończy się sziedzisko fotela powinna być śrubka, od strony pasażera analogicznie.
3. Imitację z zmiany biegów wyciągasz ręką, musisz wsadzić rękę do środka z tą szmacianą osłoną a poźniej pociągnąć do góry. Jest ona na zatrzaskach
a) przygotuj sobie za wczasu, nie wiem jak to fachowo się nazywa, taką plastikową opaskę za zatrzaski, bo gdy wyjmiesz tą imitację to w tej szmacie masz właśnie taką opaskę która opina dzwignię zmiany biegów i którą musisz rozciąć
4. Po wyjęciu imitacji z biegów masz tam 4 śrubki, odkręcić musisz tylko 2

No i włala.

Aha żeby podłokietnik wyciągnąć musisz zajebiście zaciągnąć ręczny i to naprawde w dosłownych słowa znaczeniu bo inaczej podłokietnika nie wyciągniesz.

devils
[Usunięty]

Wysłany: |13 Gru 2005|, 2005 17:00   

Wielki dzięki dzięki tobie zrobiłem to jak fachowiec :D

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |13 Gru 2005|, 2005 17:06   

czyli po zabawie zostalo kilka srubek i innych przydatnych fachowcom czesci ale i tak dziala :wink: :wink:

Odpowiedz do tematu