$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Pomoc w sprawdzeniu autka w Poznaniu.
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w sprawdzeniu autka w Poznaniu.
Autor Wiadomość
MarkS
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2005|, 2005 14:14   Pomoc w sprawdzeniu autka w Poznaniu.

Knotynuując poszukiwania pojazdu chciałbym prosić kolegów o pomoc w sprawdzeniu Scorupki w Poznaniu.
Gdybyk ktoś miał czas i ochotę to proszę o kontakt w celu skoordynowania oględzin z właścicielem.

Pozdr

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2005|, 2005 15:49   

a jaki to? jak MKI max MKII to moge oblookac ale nie wczesniej niz w weekend.. mam ciezki tydzien na uczleni :( jak wielorybek to raczej moja wiedza jest mniejsza.. jak sie nikt bardziej obcykany nie znajdzie to daj znac

MarkS
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2005|, 2005 17:26   

Wielorybek :) Jak coś to się odezwę.

Może uda mi się w tygodniu przejechać ale nie wiem czy mnie z pracy wypuszczą... coś niechcą zabardzo.

Szuler
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2005|, 2005 19:40   

Moja wiedza też jest raczej znikoma, a czas to mam tylko w weekend, bo w ciągu tygodnia to tylko pod wieczór, a oglądanie samochodu po ciemku mija się z celem... Jakby co daj znać

PS. Chyba, że masz na myśli taki oliwkowy wieloryb z Poznania, to go oglądałem i jest to złom. Z przodu walnięty bardzo potężnie kiedyś był, maska nachodzi na lewy relfektor ze 2 centymetry... Silnik chodzi nie równo, jak dogazujesz to gaśnie... Rocznik 96, a szyby ma chyba 94 wydaje mi się..

Pozdrawiam
Szuler

MarkS
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2005|, 2005 20:09   

Chodzi dokładnie o (mam nadzieję że nie o nim mówisz):
http://tiny.pl/x18c
Według własiciela bezwypadkowy. Podobno jedyną usterką blachrską jest pęknięty z przodu zderzak (po uderzniu w psa) i trochę nierówne obroty silnika (podoobno silnik krokowy do przeczyszczenia , regulacji).

Pozdr
MarkS

Szuler
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2005|, 2005 20:33   

To ten :) . Jak chcesz to możesz go obejrzeć ale serio - ja bym go nie brał... Z przodu faktycznie zderzak jest walnięty ale wcześniej musiał dostać mocno bo maska nachodzi na szkło reflektora z 1cm, czyli jest przesunięta o conajmniej 2cm. Szpara między maską, a błotnikiem nierówna, w ogóle maska jakoś wyżej leży względem błotnika.. A błotnik wygląda na prosty więc chyba cały samochód jest nieźle przestawiony.. Plastik w grillu jest połamany, jakieś drobne rysy na lakierze.. Wyposażenie było takie sobie, jest klimatronik, siedzenia regulacja góra dół, żadnego większego wypasu. Silnik faktycznie chodzi nierówno, krokowy chyba do wymiany, bo jak pisałem obroty falują, a jak przydusiłem mocniej to gasł.. Moj w porówniu z tym chodzi jak zegarek... Kolejna sprawa to pęknięta przednia szyba, która i tak była wymieniana w 99 roku. Oryginalnie była tam podgrzewana, teraz jest wstawiona niepodgrzewana a i tak jest pęknięta. Więc w 99 musiała być niezła kraksa jak poszła przednia szyba... I ciekawe, że rocznik niby 96, a wszystkie szyby (oprócz przedniej oczywiście) są rocznik 94...
No więc moim zdaniem odpuść go sobie, jest wiele innych lepszych wielorybów...

Pozdrawiam
Szuler

MarkS
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2005|, 2005 20:58   

Kurna, tylko gdzie te dobre się pochowały...
Co zaczynam któregoś dokładniej sprawdzać to ciągle coś. Nie szukam czegoś w stanie igła, wiem że za te pieniądze i ten rocznik może mu coś być ale jak narazie wszystkie po poważnych przejściach a właściciele opowiadają "bajki na dobranoc". Samochód niby w super stanie, bezwypadkowy i wogóle cacy. I jak na złość wszystkie daleko, nic koło Łodzi.
Praktycznie szykowałem się, po rozmowie telefonicznej, na wycieczkę do Poznania i wychodzi na to że nici by z tego były (a czas i paliwo też nie są za darmo).

Pozdr
MarkS

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |13 Gru 2005|, 2005 03:09   

aha w ostrowie wielkopolskim jest białe kombi (w ogloszeniach srebrne) 95 jezeli ktos chce dobrego auta tez nie moa po co jechać Korozja tu i owdzie, mocny dzwon z przodu, klima na wypasie i grzna dupcia i szyba i nic wiecej, własciceil gburr
http://tinyurl.com/qhaqjsk

mario
[Usunięty]

Wysłany: |14 Gru 2005|, 2005 19:19   

w komisach w Gnieżnie stoi kilka ładnych wielorybów. Jeden nawet mi sie podobał. Na pewno bezwypadkowy i wogóle zadbany. sedan kolor niebieski. Naprwade ładny tylko cena 16000 zł. Rocznik 97

MarkS
[Usunięty]

Wysłany: |14 Gru 2005|, 2005 21:51   

Dzięki za info ale niestety trochę poza moimi aktualnymi możliwościami finansowymi.

Pozdr
MarkS

Odpowiedz do tematu