$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Jak zamontowac gumy w wahaczu...
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zamontowac gumy w wahaczu...
Autor Wiadomość
__Robert__ 
FST Member

Auto: Nie ma Forda
Wysłany: |29 Lis 2005|, 2005 17:56   

No to świetnie, po założeniu tych sprężynek i w ogóle po zmontowaniu całości pochwal sie jak Ci sie jeździ.
Pozdrawiam
Opel Omega 2.0 16V Caravan 1998 + LPG
jest
Citroen C5 X7 2.0 16V 140 KM 2008 + LPG

Pozdrawiam
Robert

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |5 Gru 2005|, 2005 21:04   

no wszystko poskladane samochod stoi na kolach....ale jak to jezdzi to wam nie powiem :( .

Chyba silnikowi nie zrobilo dobrze 1,5 miesiaca stania na mrozie, bez kol :-( . Odpalil nawet ok, ale potem bylo jzu tylko gorzej....Przejechalem pare metrow i silnik zgasl. Potem odpalil ale zaczal bardzo nierowno chodzic, przelaczylem na benzyne, bylo lepiej ale tylko przez chwile. Raz tak jakby nie palil na wszystkie gary, potem znowu ok i tak na zmiane. Strzelil z rury raz czy dwa, pluje gazem i benzyna w potwornych ilosciach. Ostatecznie jeszcze zauwazylem ze ten modul zaplonowy co go tam mam :) ISKRZY z karoseria. Teraz bylo to wyraznie widac bo juz byl ociemno. A po wylaczeniu silnika, wydaje potworny pisk......Ostatecznie chyba sie zalal i silnik przestal w ogole odpalac, musze dac mu do jutra sie przewietrzyc :(( . Cholera...jak nie jedno to drugie. SIlniczek niestety tez wymaga opieki, ale nie sadzilem ze ta dluza przerwa AZ TAK go dobije. Nie wiem co bedzie jutro...

Kevin Xy 
WSK x3

Auto: '90, 2.9 12V, GHIA, ASB, wreszcie SEDAN
Wysłany: |6 Gru 2005|, 2005 07:12   

no to pewnie zagotowales sie na maxa- chciales sprawdzic zawieszenie a tutaj kon pociagowy sie burzy
'90 2.9 12V GHIA ASB
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'90 2.9 12V GHIA ASB SEDAN
'96 2.3 16V GHIA ASB SEDAN

rpio
[Usunięty]

Wysłany: |6 Gru 2005|, 2005 09:01   

Wymień przewody wysokiego napięcia FS6 72zł lub FU6 60zł.

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |6 Gru 2005|, 2005 16:25   

no wlasnie wrocilem do domu z uczelni z nadczieja ze moze po prostu troche wilgotny byl silnik i dzisiaj juz bedzei w normie.... Akumulator wyladowal sie do reszty, calkowicie, nawet wiatelka na desce rozdzielczej powoli gasly, nie mowiac juz o probie zapalenia :) . Musi byc gdzies spiecie albo cos :( , ale dlaczego, co i gdize to nie wiem :((( . Jedyne co byl oruszane z elektryka to sciagalem obudowe deski z przodu, ale nic nie wyciagalem, tylko zegarami troszke poruszalem bo chcialem sprawdzic jak sa zamontowane, nic nie wypinalem etc. To tlumaczy ta iskre miedzy modulem a obudowa :( i ze delikatnie mnie kopnelo jak dotknalem kabli wysokiego napiecia....rece opadaja

Co do kabli to sa nowe, to znaczy maja jakies 5 miesiecy....

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 18:01   

wyczyść i osusz mod€ i zobacz co będzie - a kable WN jak wilgotno to mogą kopć.

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 18:08   

Troche czasu minelo wiec...silnik juz raczej przesechl, pare razy byl odpalany wczoraj nawet byla krotka jazda probna. Chodzi juz normlanie, tak jak przed remontem, nic nie iskrzy i pali na pyk....

Co nie zmienia faktu ze wczoraj wsadzilem mu aku ktory sie ladowal cala noc, dzisiaj rano poczatkowo nie byl w stanei zakrecic, a potem zakrecil ale juz bardzo, bardzo cieniutko tak ze samochod nie byl w stanie zapalic. Wyglada na to ze prad nadal gdzies ucieka bokiem....aku znowu sie laduje do wieczora.

Struna 

Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 18:11   

hmmm - przejściówki nie masz więc skrzynka odpada raczej. - może radio nie wyłączone całkiem.

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 18:15   

Radio calkowicie wyciagnalem przed remontem, zeby nikogo nie kusilo.

Jedyne co bylo "majstrowane" przy elektryce, to zegary. Sciagalem ta oslonke czarna z przodu, okrecilem zegary i tylko chcialem obadac jak sie to wyciaga, bo mam strasznie kiepskie podsiwetlenie i pomyslalem ze przyda mi sie ta wiedza na przyszlosc wiec poruszalem nimi troszke, ale nie za mocno i nic nie wypinalem. Poczulem opor, wiec nie szarpalem i stwierdzilem ze zostawie sobie to na pozniej. Wczoraj przy jezdzie probnej, poczatkowo predosciomierz nic nie pokazywa, dopiero potem nagle sie obudzil i dzialal juz ok....moze tam cos sie zaczelo spinac. ALe tam sa chyba tylko kostki, nie wiem czy moglo sie tam zewrzeć...

Struna 

Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 18:26   

pod autem prądniczka na skrzyni do prędkościomierza może zwierać gdzieś do masy.

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 18:32   

no , jezeli bedzie dalej z tym problem, to bedzie pierwszy punkt zaczepienia. Trzeba jakos powaznie ingerowac z elementy :) zeby to zlokalizowac? Nie mam pojecia co to...

sobolaqe 

Auto: '96 2,3 manual, kombi + sekwencja
Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 18:32   

Struna napisał/a:
pod autem prądniczka na skrzyni do prędkościomierza może zwierać gdzieś do masy.

jak by zwieral do masy to by wywalil bezpiecznik od kierunkowskazow(awaryjne dzialaja) i od swiatel cofania. wiem bo sam jak idiota zwarlem brazowy kabelek z masa :D

stawiam na brak styku przy pradniczce, u mnie bylo zlaczone taka pinezka biurowa i tez raz dzialal raz nie:)

[ Dodano: 2005-12-08, 18:35 ]
5zymon napisał/a:
no , jezeli bedzie dalej z tym problem, to bedzie pierwszy punkt zaczepienia. Trzeba jakos powaznie ingerowac z elementy :) zeby to zlokalizowac? Nie mam pojecia co to...

szukaj moich postow, mialem troche przejsc z pradniczka wiec troche sie opisalem na forum. teraz musze wyjsc wiec nie dam rady napisac(brak czasu) ale jak tylko dotre jutro do pracy to spokojnie moge opisac co i jak:)

508 RXH '15 2.0 HDI 180KM
Bylo
508 SW '14 i '12 2.0 HDI
407 SW '07 2.0 HDI
Scorpio '96 2.3 16V
Scropio '87 2,4 V6

5zymon
[Usunięty]

Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 18:37   

ale kurcze, generalnie nie dotykalem zadnej pradniczki :) . Tylko troszke zegarami poruszalem, to moglo jej zaszkodzic? :> :)

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 18:54   

moze masz jakis spadek napiecia jak ja mialem. zalozenoie dodatkowego kabla z przekaznikiem przez elektryka zalatwilo sprawe.
pozdrawiam
maciek

Struna 

Wysłany: |8 Gru 2005|, 2005 19:06   

no to może jadnak te długie wtyczki grzebieniowe na zegarach się jakoś lekko rozczepiły

Odpowiedz do tematu