|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
problem z turbiną |
| Autor |
Wiadomość |
Anthrax [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 12:16
|
|
|
Poza tym chyba raczej ciężko poczuć kiedy dokładnie zastartuje.
max power jest koło 3000 wtedy czyję ze działa, może i się załącza wcześniej ale nie ma konkretnego parcia w fotel dlatego nie mogę dokładnie okreslić. |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Lis 2005|, 2005 12:35
|
|
|
| ja nie czuc to dobrze.. w starszych konstrukcja zalaczenie turbiny bylo dosc agresywne a to co bylo przed nazywa sie "turbodziura" teraz staraja sie tak dobierac elektronike i turbiny zeby przyrost mocy byl plynny a nie skokowy jak kiedys ale skoro mocno laduje przy 3000 to znaczy ze rozpedza sie sporo wczesniej |
|
|
|
 |
Anthrax [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Gru 2005|, 2005 12:39
|
|
|
No to super wiadomośc dla mnie bo jak wspominałem 8 stówek w tą turbinę włozyłem to wartoby żeby wszycho było OK.
Najprzyjemniej sprawdzić turbinke na 3-ce po mieście. Powinno ładnie mykać wszystkie napotkane pojazdy.Zresztę przy odpowiednim wachlowaniu biegami nawet ładnie ten dizelek przycina spod świateł, oczywiście spora w tym zasługa tylnego napędu.... |
|
|
|
 |
Matth [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Gru 2005|, 2005 14:11
|
|
|
tia sa w nim wieksze straty mocy.. ale za to lepsza trakcja |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Gru 2005|, 2005 13:08
|
|
|
| genereralnie turbodiesel to nie jest rozwiązanie obliczone na lata eksploatacji. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |