$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Kszle na paliwie!!!!
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kszle na paliwie!!!!
Autor Wiadomość
Marekp51
[Usunięty]

Wysłany: |25 Lis 2005|, 2005 20:03   Kszle na paliwie!!!!

Pozdrowienia dla wszystkich!!!!!!!!

co do mojego problemu to moze mi ktos powie co moze byc powodem tego ze silnik w mojej skorupie kaszlec na paiwie.
odpalenie go na paliwie jest niewam cude, na zimnym silniku to zupelnie niemozliwe a na cieplym zazwyczaj sie udaje ale co z tego skoro przy gazie wazne jest to by odpalal przy zimnym silniku na bezynie.

moj drugi problem jest taki jak ma DEDMIKE czyli drgania!!!!!!
DEDMIKE pisal ze auto mu drga na wolnych obrotach. u mnie jest to samo tylko ze w czasie jazdy jak auto stoi to jest zupelny spokuj nic sie nie trzesie ale jak tylko sciagam noge z gazu podczas jazdy to wszystko zaczyna trzeszczec!!!!!!czy moze byc powodem zdezelowana automatyczna skrzynia biegow-czasami po sciagnieci nogi z gazu nie zrzuca obrotow, zostaja takie same czest 1800- 2000.

kJoFoL
[Usunięty]

Wysłany: |25 Lis 2005|, 2005 21:02   

Jezeli na gazie pali normalnie, to do glowy przychodzi mi taka mysl
jezdziles za dlugo na gazie z zerowym lub zbyt niskim stanem benzyny w baku
i pompe Ci szlag trafil lub drugie rozwiazanie - siadly lub zapiekly sie wtryski

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |25 Lis 2005|, 2005 22:47   

a ja mialem podobne objawy czli bardzo nierowne wolne i kaszelnie na bynie i powodem byla nieszczelnosc dolotu.. u mnie kaurat byl niedoszczelniony przeplywomierz, a tu moze byc cos innego sprawdzcie.. nie testowalem ale czytalem i to chyba nawet na tym forum ze mozna sprawdzic psikajac jakims samostartem w spayu po dolocie jak nabierze obrotow to znaczy ze gdzies jest nieszczelny..

Marekp51
[Usunięty]

Wysłany: |26 Lis 2005|, 2005 07:21   

co do pompki to nie moze to byc jej wina poniewaz juz wymkienilem na nowa bo poprzednia zarznolem w opisany wyzej sposob.jesli chodzi o wtryski to calkiem mozliwe-znasz jakis sposob by je odnowic nie zozbierajac silnika????????

jesli chodzi i o nieszczelnosc na doloci paliwa to nie wiem czy mam czy nie ale napewno sprawdze jak tylko gdzies znajde ten samostart!!!!!!!!

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |26 Lis 2005|, 2005 20:24   

stacje benzynowe maja tego pod dostatkiem do wyboru do koloru ;)

wegus 

Auto: '95 2.9 12V ASB SEDAN LPG jeden bieg
Wysłany: |26 Lis 2005|, 2005 20:31   

Matth napisał/a:
nie testowalem ale czytalem i to chyba nawet na tym forum ze mozna sprawdzic psikajac jakims samostartem w spayu po dolocie jak nabierze obrotow to znaczy ze gdzies jest nieszczelny..

to ciekawostka, o tym nie słyszałem, trza wypróbować bo wala mi się zbedny samostart a też mnie silnik nie pracuje idealnie :-(

Matth
[Usunięty]

Wysłany: |26 Lis 2005|, 2005 20:34   

ja też tego nie stestowałem dlatego nie mogę stwierdzić czy to na prawdę działa, ale wątpie żeby można bylo coś zepsuc w ten sposób.. ale jak dla mnie sposób działania jest zupełnie logiczny.. jak byście cos takiego próbowali to zapodajcie na forum spostrzeżenia itp...

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |26 Lis 2005|, 2005 20:44   

moze sie myle ale mi sie to kojarzy z niezapalacym zukiem, nysa albo chociaz tarpanem :|
pozdrawiam
maciek

irek 
Member 021

Auto: Peugeot 508 2012r. sedan hybryd4 200 kucy
Wysłany: |26 Lis 2005|, 2005 22:14   

jak ktoś ma problem z zapaleniem samochodu przy -20 stopniach zapodaje samostart do dolotu poprzez filtr powietrza i ... strzał odpala UWAGA za dużo nie dawać :) bo rozwali dolot albo będzie sam pracował silnik mimo, że nie zapalił :) widziałem taki manewr na właśne oczy ale w dislu
Mundek 99r. 2.5 V6 sedan
był
Pacifica 2006 3.5 V6 4x4

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |28 Lis 2005|, 2005 12:33   

ja tak w renówie kiedyś miałem - wyłączyłem zapłon, kluczyk ze stacyjki wyjąłem a auto dalej chodziło jeszcze z 30 sekund ;) A co do tego palenie i niepalenia to pewnie wtryski zapieczone. Generalnie na zimno powinien opdpalać bez dotykania pedału gazu, na gorącym gaz do połowy i odpał, jak przelany to gaz w podłogę i odpał.

KASIA KACZMAREK
[Usunięty]

Wysłany: |29 Lis 2005|, 2005 10:57   

wibracje na wolnych obrotach i trzymanie dłużej zawyżonych obrotów mogą być powodowane przez uszkodzony lub zabrudzony zawór recyrkulacji spalin.
inne sugestie
1nieszczelny układ dolotu powietrza,przy włączonym silniku zwilzyc miejsca uszczelnień oraz połączeń benzyną .jeżeli wzrośnie chwilowo predkość obrotowa uszczelnić dane miejsce.
2 sprawdzić czujnik temp. cieczy chłodzącej oraz czujnik temp. powietrza zasysanego na kolektorze.
3wymontować i przemyć przepływomierz powietrza.(benzyna ekstrakcyjna lub denaturat)
możliwe jest też uszkodzenie elektroniki jeśli instalacja gazowa nie posiada tzw użądzenia osłonowego(coś jak komputer)

raczej
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2005|, 2005 11:05   Miałem to samo- dwa wtryski wymieniłem i chodzi jak złotko

Trzeba jexdzić na benzynce troche zeby przesmarowac uklad, LPG jednak wyniszcza. Uzywane wtryski kossztuja jakies 40- 50 pln za sztuke, wymienic mozesz bez problemu sam, jesli to wtryski oczywiscie:)

Odpowiedz do tematu