|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Zwężka w dolocie |
| Autor |
Wiadomość |
Jaca [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Lis 2005|, 2005 12:25
|
|
|
"W miarę chodził": jak furmanka. Mocno odkręcony gaz. Podejrzewam raczej poprzedniego właściciela (minimalistę-hobbystę - widziałeś tłumik na pakuły, watę szklaną, blachę i druty - razem ze 3,5 kg?). auto mam miesiąc - zaglądałem 5 razy z braku czasu - powoli się i uczę i naprawiam, poprawiam, czyszczę różne styki...
Kompa resetowałem i uczyłem jeździć na beni w sobotę. Po tej operacji właśnie zaczął samochód czasami "dusić się" i szarpać - i na beni i na gazie. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |7 Lis 2005|, 2005 13:31
|
|
|
wyczyść przepustnice oraz zawór wolnych obrotów ( to do czego dopiąłeś wtyczkę -jest opisane na forum jak to zrobić ) potem przepustnice sprawdź czy nie są sztucznie podniesione na śrubce regulacyjnej - jeśli tak a raczej tak będzie to ustaw na zero ( zamknięte całkowicie ) i dopiero zrób reset i jeszcze raz go naucz |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |7 Lis 2005|, 2005 23:39
|
|
|
| Wnioski z ostatniej chwili - gazownicy oszukuja, i wstawiaja imitacjje krokowki a cała regulacja i tak jest registrem robiona, zwroccie na to uwage. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
tomi503 [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 21:12
|
|
|
Co do oszukiwania to owszem niektórzy oszókują montując to o czym mówisz ale jeśli właściciel sie godzi na takie ustrojstwo to już sam właściciel autka oszukuje i to wdodatku siebie. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |8 Lis 2005|, 2005 21:35
|
|
|
| ale ale , własciciel moze nie wiedziec, to ładnie imituje, mało mnie by zmyliło wiec laik skad ma wiedziec? |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
Jaca [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lis 2005|, 2005 11:03
|
|
|
właśnie. Zupełny lajkonik to ja nie jestem, aczkolwiek..... do s"steronwika kontroli sondy lambda" dochodzi przewód 3 żyłowy, ale podłączona jest jedna żyła ... Troszeczkę jeszcze tłumik przpuszcza a z tym mnie mój gazownik na księżyc wyśle... pospawam, to sobie gazaiarz polooka na auto. I jeszcze jedno: śrubka regulacji wolnych obrotów na parowniku u mnie nie działa - czy wkręcona, czy wykręcona (wtedy powietrze napi... hmm, gwiżdże..). instalacja ma przelatane ok 10000 & is 1 year old.... Mogę tu sobie opisywać swoje problemy, na pewno będziecie mi dobrze radzić, Koledzy, ale jak się porządnie, kompleksowo za auto człek nie weźmie, to będzie to tylko deptanie w miejscu. W błocie. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |10 Lis 2005|, 2005 01:04
|
|
|
prawda
niestety |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 16:24
|
|
|
| Panowie wreszcie wiem co jest przyczyna nie rownomiernej pracy silnika na lpg.pojechalem do innych gaziarzy nie tych fachowcow co mi zakladali instalke.Okazuje sie, że dolot jest nie rowny.tzn jedna strona silnika dostaje dobra dawke natomiast druga zbyt slaba.zle obliczony dolot !!!W zwiazku z tym mam pytanko co radzicie (oprocz walki z nimi zeby mi to zmienili w koncu instalka na gwarancji).Rure w ksztalcie Y wtedy dolot bedzie rowny na jedna strone jak i druga,zalozyc puszke na filtr od 2.0 i wiekszy mikser zapodac.Co sadzicie??? |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 16:28
|
|
|
| kup sobie Blosa i nie bedziesz miał problemów. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 16:33
|
|
|
| sorry - ale Twoja instalka taka jaka jest to jest totalnie niereformowalna, już Ci to mówiłem kilkanaście razy - ale Ty się upierałeś, że wujek tam miał czy ma i jest ok - no to teraz widzisz jak jest ok. Załóż jak bozia kazała dwa miksery i będzie chodziło a nei że na oparach jeździsz i się dziwujesz, że nierówno chodzi. |
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 16:35
|
|
|
| Struna napisał/a: | | sorry - ale Twoja instalka taka jaka jest to jest totalnie niereformowalna, już Ci to mówiłem kilkanaście razy - ale Ty się upierałeś, że wujek tam miał czy ma i jest ok - no to teraz widzisz jak jest ok. Załóż jak bozia kazała dwa miksery i będzie chodziło a nei że na oparach jeździsz i się dziwujesz, że nierówno chodzi. |
tak ale gaziarze mowia ze z dwoma mikserami moga byc problemy !!! co Wy na to?
czy mozecie mi teoretycznie powiedziec jaki bylby koszt zalozenia blosa + przerobka dolotu oczywiscie, a zalozenia 2 mikserow ???? |
| Ostatnio zmieniony przez will |15 Mar 2006|, 2006 16:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
skuter [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 16:40
|
|
|
| Ja zanim załozyłem blosa to miałem dwa miksery o srednicy fi27 no i dwie zweżki w dolocie tez o małym przekroju,i jakos to chodziło,ale na benie totalna zamułka,zas na gazie trzepało na wolnych troche i palił mi 19l/100 po miescie |
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 16:45
|
|
|
| skuter napisał/a: | | Ja zanim załozyłem blosa to miałem dwa miksery o srednicy fi27 no i dwie zweżki w dolocie tez o małym przekroju,i jakos to chodziło,ale na benie totalna zamułka,zas na gazie trzepało na wolnych troche i palił mi 19l/100 po miescie |
no nie wiem czy nie przerobic na blosa.chyba ze jest cos z reduktorem jeszcze.Na wtorek sie umowilem z gaziarzami maja przerobic dolot ,ciekawe co powiedza i co zrobia !! |
| Ostatnio zmieniony przez will |15 Mar 2006|, 2006 16:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |15 Mar 2006|, 2006 17:24
|
|
|
| jak się dobierze dobrze miksery i sterownik jest sensowny to chodzi całkiem przyzwoicie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |