|
Nie palą gary |
| Autor |
Wiadomość |
Wojtas Sł [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 08:54 Nie palą gary
|
|
|
Witam wszystkich,
Ostatnio mam problem ze swoim scorpio, może ktoś podsunie jakieś rozwiązanie i co to za cholerstwo jest. Otóż jakieś dwa tygodnie temu mu odbiłona początku nie paliły wszystkie gary a poźniej nie chciał w ogóle zapalić, więc wymieniłem świeczki i było cacy. Lecz teraz znowu ta sama historia, nie palą wszystkie gary, już sam nie wiem, co to może być. |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 09:43
|
|
|
Prawdopodobnie zalewa sie i swieczki padaja, lub slaba iskra lub przewody do wymiany. A jezdzisz na benzynie czy na gazie???
[ Dodano: 2005-11-01, 09:45 ]
A i jeszcze jedno. Swieczki oczywiscie oryginalne do tego silnika. |
|
|
|
 |
Wojtas Sł [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 09:54
|
|
|
| Jeżdże na benzynie, przwody mają dopiero jakieś 6000 km, to trochę dziwne. Świeczki motocrafta |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 10:00
|
|
|
| Jak jezdzisz na benzynie to sprawdz jak mozesz cisnienie na listwie zasilajacej. Moze regulator padl i sie troche zalewa i przez to swieczki szlak trafia. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 11:31
|
|
|
| aaa jakies awarie typu znikajaca woda ze zbiorniczka chłodniczego? |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Wojtas Sł [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 15:49
|
|
|
nic z tych rzeczy. Właśnie wykręcałem świece i każda czarna i wilgotna, co u licha to może być. radźcie coś panowie, jutro trzeba jechać do roboty |
|
|
|
 |
buku
Pedro

Auto: '97 2.3 ASB GHIA
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 16:01
|
|
|
| Od czasu do czasu mam to samo...ni z tego ni z owego nie pali albo dusi sie jakby palił tylko na dwa gary .Jak zgasnie to nie odpali ni cholery żeby wszystkie akumulatory w mieście wysiadły.Znalazłem przez przypadek taki sposób: przełanczam na pozycje zero pomiędzy benz/gaz i na sucho kręce rozrusznikiem bez przerwy .Gdzieś po 10 sek zaczyna załapywać chociaż nie wiem na czym bo benia i gaz odłączone .To jak on zaczyna juz łapać to ja mu wtedy daje benzyne i 9 razy na 10 załapuje i jest oki.....to znaczy do następnego razu,który zawsze jest po nocy deszczowej .Stawiam na zwarcie w elektryce ale juz wydałem na elektryków ze 300 stówy a efekty żadne..to sobie mówie (ten typ tak ma) |
_________________ Piotr
Było:Fiat Tempra 1.9 TDS Version Limitada
Daihatsu HI-Jet
Ford Fiesta 1.3 Enduro
Ford Scorpio 2.0 OHC ASB
Jest: Opel Tigra Sport Coupe ASB |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 16:14
|
|
|
| buku napisał/a: | | ni z tego ni z owego nie pali albo dusi sie jakby palił tylko na dwa gary |
| buku napisał/a: | | zawsze jest po nocy deszczowej |
To moze swiadczyc o skraplaniu sie wody w kopulce rozdzielacza. Sprobuj tam dobrze wyczyscic i moze jakims preparatem przeciw wilgoci. Kumpel mial tak w oplu i sobie wymyslil ze dziurke sobie wywierci w kopulce gdzies u gory ok 2-3 mm srednicy i o dziwo dzialalo. |
|
|
|
 |
Wojtas Sł [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 16:23
|
|
|
| A powiedzcie mi czy czarne świece nie są efektem złej mieszanki paliwa, jeśli tak to jak to wyeliminować? |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 16:39
|
|
|
| Tak. Czarne swiece sa objawem zbyt bogatej mieszanki paliwowej. Przyczyn moze byc wiele, m. in. za duze cisnienie na wtryskach, zla regulacja poprzez wadliwe dzialanie przeplywomierza i lub sondy, zapchany filtr powietrza, zuzyte wtryski. Masz w opisie LPG. Czy na gazie sa podobne objawy czy w ogole nie jezdzisz na gazie? |
|
|
|
 |
Wojtas Sł [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 17:45
|
|
|
Nie jeżdże na gazie, zbyt często strzelał w przepływomierze |
|
|
|
 |
bigdaaddy [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 17:50
|
|
|
No i prawdopodobnie te przeplywomierze sa uszkodzone teraz lub rozregulowane, ale niestety nie wiem jak to wyglada z naprawa, czyszczeniem i regulacja w 2.8. |
|
|
|
 |
__Robert__
FST Member

Auto: Nie ma Forda
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 14 Lut 2005 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: |1 Lis 2005|, 2005 20:02
|
|
|
| buku napisał/a: | | Od czasu do czasu mam to samo...ni z tego ni z owego nie pali albo dusi sie to sobie mówie (ten typ tak ma) |
Ten typ tak nie ma mój OHC pali idealnie i za każdym razem na benzynce ( na gazie nie palę nigdy ). Także masz coś nie tak . |
_________________ Był
Ford Scorpio 2.0 OHC + LPG
był
Opel Omega 2.0 16V Caravan 1998 + LPG
jest
Citroen C5 X7 2.0 16V 140 KM 2008 + LPG
Pozdrawiam
Robert |
|
|
|
 |