|
Insplacja alarmu w scorpiaku |
| Autor |
Wiadomość |
piotroli [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Paź 2005|, 2005 23:02 Insplacja alarmu w scorpiaku
|
|
|
Witam wszystkich !
Przeczytałem chyba wszystkie posty na temat instalacji alarmu w sorupie, ale przyznam się że do tej pory nie wiem jak najlepiej podłączyć wyłączniki drzwiowe. Sojego wieloryba kupiłem jakiś miesiąc temu no i dwa dni wstecz zabrałem się do montażu alarmu podłączyłem prawie wszystko .......... no tylko z tymi wyłącznikami ni jak nie mogę sobie poradzić. Sciągnąłem z netu taką rozpiskę w której pisze że należy podłączyć się do przewodu brązowo/ białego w wiązce nad pedałem sprzedła, ale w żaden sposób nie mogę tego przewodu namierzyć. MOże ktoś mógłby mi wyjaśnić gdzie dokładnie szukać tego kabla, i czy do tego będę musiał rozbierać zegary .....
Prośżę pomóżcie bo już tracę cierpliwość....... |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |25 Paź 2005|, 2005 23:07
|
|
|
Najprostsze wyjście (i chyba najlepsze), to podłącz mały przekaźnik do lampki sufitowej. Uzwojenie przekaźnika równolegle do żarówki, a styki robocze - jeden do masy, drugi do alarmu... i po sprawie |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
piotroli [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Paź 2005|, 2005 23:17
|
|
|
| Dzięki jutro spróbuję jak radzisz |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 02:55
|
|
|
| tak jak napisal adam to jedyne wyjscie, sczegolnie jak masz wersje z rozbudowana instalacja multiplexowa. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 02:56
|
|
|
aha bagazniek tak samo podlaczasz
aha jak bys miel problemy jakies i pytanie zapraszam, montowalem samodzielnie wiem co i jak wlacznie z domykaniem szyb jesli masz taka opcje. |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
e-root [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 09:15
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | (...) wlacznie z domykaniem szyb jesli masz taka opcje. |
Przyznam ze mnie to zainteresowalo
Mam jakis alarm, szyby elektryczne czy do tego jest potrzebne "cos" extra czy mozna np. to jakoś zrobic ? |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 09:41
|
|
|
sa jakies takie badziewia na allegro za kilkadziesiat zlotych co sie wpina w uklad i maja domykac wszystko co jest na prad i do tego podlaczone. badziewia = rzeczy bo tak napisalem odruchowo nie mialem to nie wiem jak to sie sprawuje.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
DobryZiom [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 10:06
|
|
|
| ja bym wreszcie zrobil porzadek ze swoim alarmem i w sumie chetnie bym zrobil takie domykanie szybek na pilota podajcie jakis link albo instrukcje montazu tego badziewia:p |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 10:12
|
|
|
| w starych scorpio i wielorybach z przednia elektryka trzeba dokupic moduł zamykania szyb, w wielorybach w 4x el szybami domykanie jest w standardzie ( z kluczyka) trzeba tyklo podpiac je pod alarm |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
e-root [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 10:49
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | w starych scorpio i wielorybach z przednia elektryka trzeba dokupic moduł zamykania szyb |
A jak mam dorabiane otwieranie szyb o tez sie da to podlaczyc (tylko przod)? a jak tak to gdzie sie to wpina i ile moze kosztowac taki modul, na allegro szukalem ale nie bylo, byly te "badziewia" |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 13:45
|
|
|
moduł domykania 2 szyba kosztuje ok 50zł
da sie podlaczyc opdlaczasz bezposrednio pod przewody strujace silniczkiem i juz. |
tel 791 054 854
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 13:55
|
|
|
| a jak to działa? w sensie skąd wie że otwarte lub nie i kiedy domykac a kiedy nie i na jak długo włączyć silnik ? |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
zztop2

Auto: 98, 2.3, 16V GHIA SEDAN Manual + LPI
|
|
|
|
 |
e-root [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 14:41
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | moduł domykania 2 szyba kosztuje ok 50zł
da sie podlaczyc opdlaczasz bezposrednio pod przewody strujace silniczkiem i juz. |
To znowu nie az tak drogo a chyba to jest dosc funkcjonalny gadzet, chyba ze sie myle.
Szyby elektryczne mam dorabiane wiec nie wiem za bardzo gdzie i ktore kabelki, jak zdobede jakis schemat to pewnie sie skusze na montaz "domykacza" szyb.
A ten modul moze mozna podlaczyc przy przelacznikach podnoszenia-opuszczania szyb ? przelaczniki mam obok recznego, a konsoli i tapicerki drzwi to nie za bardzo chce mi sie rozbebeszac, chyba ze gdzies w skrzynce bezpiecznikow da sie to podlaczyc (jesli mam tam podlaczone szyby) |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Paź 2005|, 2005 14:42
|
|
|
jakiedys chcialem ale to ma swoje wady. np lato upal jak szkoda pisac a szyb nie mozna zostawic otwartych szyb a ja taka mikro szczeline czasem zostawiam.
pozdrawiam
maciek
p.s. no dobra nie dam 100 za montaz tego a sam nie umiem zrobic moze to jest cala prawda.... |
|
|
|
 |
|
|