$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Tarcze + klocki Samko na tył w wielorybie
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tarcze + klocki Samko na tył w wielorybie
Autor Wiadomość
Masterboy75 
KOL FT08

Auto: '97, 2.3 Ghia ASB kombi + LPG
Wysłany: |7 Lut 2014|, 2014 11:33   Tarcze + klocki Samko na tył w wielorybie

Skończyły mi się właśnie klocki na tyle i po oglądnięciu okazało się, że tarcze trzeba by przetoczyć bo mają spore wyżłobienia od klocków. Nie zdążyłem się zorientować ile kosztuje przetoczenie, bo najpierw zadzwoniłem do znajomego, który ma dobre ceny na części i zaoferował mi tarcze Samko za 51 zeta za sztukę. Na przód bałbym się bo nie znam tej firmy ale na tył zaryzykowałem za te pieniądze. Komplet tarcze + klocki (wszystko z Samko) 151 PLN.
Dzisiaj po 12:00 mam odebrać więc odwrotu już nie ma ale chciałem poznać opinie jeśli ktoś już tego używał, żeby wiedzieć czego się po tym sprzęcie spodziewać.

Jacek12 

Auto: BMW e39 sedan97r, 2,0 24V, msb+lpg
Wysłany: |8 Lut 2014|, 2014 21:58   

Używam klocków samko na przodzie i nie są to najlepszej jakości klocki,jest zauważalna różnica w hamowaniu przy nagrzanych hamulcach i przy zimnych.Na temat tarcz tej firmy to nie wiem ale klockami nie zabłysnęli.Myślę że powinieneś pojeździć na tym zestawie szczególnie że to na tyle będzie,wyczyść dobrze piastę by bicia nie było i testuj.

Masterboy75 
KOL FT08

Auto: '97, 2.3 Ghia ASB kombi + LPG
Wysłany: |9 Lut 2014|, 2014 13:19   

Założyłem. Piasty wyczyszczone. Będziem testować. Trochę się zmieniła cena tarcz, okazało się że kosztują 58 zł za sztukę. Całość z klockami wyszła 164 zeta. Tarcze wizualnie wyglądają całkiem przyzwoicie, gorzej klocki, widać że tanie...

konrad85 
502 997 723

Auto: '95 2.9 COSS ASB GHIA sedan+LPG
Wysłany: |9 Lut 2014|, 2014 20:34   

ja w swoim oczatym na tyle mam wentylowane RoadHouse tarcze i klocki,kosztowaly mnie 220zl,jezdze na nich juz prawie rok i jestem mega zadowolony,klocki nie piszcza i nie zasypuja felg pylem po dwoch hamowaniach

Odpowiedz do tematu