$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Wtyczki do wiązki silnika.
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wtyczki do wiązki silnika.
Autor Wiadomość
wojtekrobert 

Auto: auto
Wysłany: |11 Lis 2013|, 2013 22:53   Wtyczki do wiązki silnika.

Cześć, czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie kupię tanio wtyczki żeńskie do wiązki silnika? szukałem w sklepach moto u mnie ale nie znalazłem, znalazłem na jednej stronie, ale cena wtyczki z konektorem i gumkami wychodzi jakoś 8zł, to trochę dużo, może dostanę gdzieś taniej? ew. jeżeli nie przez internet, to może ktoś byłby pomocny i wiedział że może kupić u siebie na miejscu taniej i mi wysłać, oczywiście zapłaciłbym za wszystko + przesyłkę.
z góry dziękuję za pomoc ;)
Ostatnio zmieniony przez wojtekrobert |11 Lis 2013|, 2013 22:54, w całości zmieniany 1 raz  

Jankes
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 03:56   

to normalna cena jak za wtyczki BOSCHA, potrzebujesz ich 6 do R4

wojtekrobert 

Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 14:57   

znalazłem na allegro całe komplety z konektorami i gumkami, ale potrzebuję ich 7 z tego co wyliczyłem.

Jankes
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 17:48   

wróc, przecież 8V ma listwe plastikowa z wtyczkami do wtrysków, wiec tylko 3 zostają

sobolaqe 

Auto: '96 2,3 manual, kombi + sekwencja
Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 17:48   

wojtekrobert napisał/a:
znalazłem na allegro całe komplety z konektorami i gumkami, ale potrzebuję ich 7 z tego co wyliczyłem.

tak czy inaczej groszowe sprawy przy takiej naprawie

508 RXH '15 2.0 HDI 180KM
Bylo
508 SW '14 i '12 2.0 HDI
407 SW '07 2.0 HDI
Scorpio '96 2.3 16V
Scropio '87 2,4 V6

wojtekrobert 

Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 18:02   

No nie Jankes, jest co najmniej 6 takich wtyków + 1 też jest dwupinowy ale różni się nieco konstrukcją, aczkolwiek wskoczy na swoje gniazdo tak myślę, więc zakupiłem 7 takich wtyków + jeden 5 pinowy do wiązki skrzyni biegów. chciałem jeszcze kupić 3 pinowy do TPS'a ale nie znalazłem podobnego wtyku, choć gdzieś widziałem taki..

Gdyby ktoś w przyszłości też szukał takich wtyków to kupiłem u użytkownika Gelson_Mandela na allegro.
Ostatnio zmieniony przez wojtekrobert |12 Lis 2013|, 2013 18:05, w całości zmieniany 1 raz  

Jankes
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 18:22   

wojtekrobert napisał/a:
No nie Jankes, jest co najmniej 6 takich wtyków + 1 też jest dwupinowy ale różni się nieco konstrukcją, aczkolwiek wskoczy na swoje gniazdo tak myślę, więc zakupiłem 7 takich wtyków + jeden 5 pinowy do wiązki skrzyni biegów. chciałem jeszcze kupić 3 pinowy do TPS'a ale nie znalazłem podobnego wtyku, choć gdzieś widziałem taki..

Gdyby ktoś w przyszłości też szukał takich wtyków to kupiłem u użytkownika Gelson_Mandela na allegro.

A to teraz rozumiem, ze chcesz wtyczki BOSCHA do wszystkich wiazek w scorpio, bo w temacie jest wiazka silnika...a nie wiazki silnika, skrzyni MSB i wiazka podłużnicy.

wojtekrobert 

Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 18:43   

tzn tak, do wiązki podłużnicy nie znalazłem podobnych wtyczek, będę używał ponownie tych starych, ale w wiązce silnika wymieniam wtyczki JPT, pozostałe zostają takie same, bo również nie znalazłem ich do zakupu jako nowe, no i znalazłem tylko wtyczkę 5 pinową w skrzyni biegów. pozostałe wtyczki w tych wiązkach zostawię, bo tak jak mówię nie znalazłem takich samych, ale temat głownie dotyczy wiązki silnika i wtyczek BOSCHA typu JPT i gdzie je znaleźć

Jankes
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 18:48   

No tak ale do samej wiazki silnika potrzebujesz pare wtyczek bosch

Kup konektory same i po prostu pozmieniaj, a plastik wtyczki zostaw

wojtekrobert 

Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 18:52   

do silnikowej 7 wtyczek dwu pinowych, reszta jest w listwie. wtyczek nie dam rady pozmieniać, nie mogę wydobyć konektorów, próbowałem jakoś igłą, pencetą i innymi drobnymi narzędziami, znalazłem przyrząd do demontażu ale kosztuje 180zł, więc zdecydowałem że całe wtyczki wymienię.

Reader 

Auto: '96 24V sedan +LPG
Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 19:41   

Takie "wyjmowacze" maja jeden dłuższy drugi krótszy, dlatego szczypcami równymi nie wyjmiesz.
Taki kluczyk można dorobić z twardej stali.
Działa w ten sposób, że wciskając go od strony styków, zaciska zapadki blaszane i odblokowuje zapadkę plastikową.
I wtedy możesz dopiero wyjąć konektor z przewodem w stronę przewodu.

Dla ułatwienia możesz obciąć przewody i spróbować przewlec wówczas styk w drugą stronę.

Reader

Jankes
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 20:22   

az pojade do garazu i policze ile jest wtyczek boschowskich w wiazce silnika 8V, bo dla mnie to czujnik temperatury na wskazniki, CPWK, CPWR, i jeden wtrysk.

Reader 

Auto: '96 24V sedan +LPG
Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 21:03   

CWN jeszcze i kondek.
I EBJ.

Reader

Jankes
[Usunięty]

Wysłany: |12 Lis 2013|, 2013 21:04   

no tak

Odpowiedz do tematu