$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Listwa wspomagania-pomocy!!
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Listwa wspomagania-pomocy!!
Autor Wiadomość
Dedmike
[Usunięty]

Wysłany: |12 Wrz 2005|, 2005 07:57   Listwa wspomagania-pomocy!!

witam...

po wizycie u mechanika dowiedziałem się, iż mam do wymiany bądź regeneracji listwę układu wspomagania... (gubił się płyn ze wspomagania)...teraz pytanie...czy ktoś wymieniał już to w wielorybie 96 rok 2.0 8V??...moze da się to zregenerować?? czytałem wszystkie posty dotyczące układu wspomagania. Piszecie, że lepiej nie regenerować tylko kupić używkę...ale żaden przypadek nie dotyczył wieloryba 2.0 8V, nie wiem co robić, pomóżcie. Są jakieś zakłady w okolicach Katowic, które zajmują się regeneracją w/w części?? Czy orientujecie się ile moze kosztować używka a ile nówka?? Proszę także o informację, czy listwa wspomagania pasuje także z innych modeli?? Jeśli tak to z jakich...

pozdrawiam serdecznie

Dedmike

Księgowy
[Usunięty]

Wysłany: |12 Wrz 2005|, 2005 08:53   

Generalnie nie ma znaczenia czy 8 zaworowy czy 16 zaworowy. Jak czytałeś wszystkie posty na temat to wiesz, że są przekłądnie z servotronicem i bez, w 8v masz raczej bez servotronica, ja tak na prawde polecał bym nówkę ale cena 4000 PLN jest zaporowa więc leiej używkę (w moim wstawili używkę i jest, odpukać, gites). Regenerowanie odradzam.

Pozdrawiam

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |12 Wrz 2005|, 2005 11:35   

Dedmike, a ile tego oleju ubywa i w jakim czasie ?

Dedmike
[Usunięty]

Wysłany: |12 Wrz 2005|, 2005 11:36   

witka...

mam do kupienia ale z silnika 2.3 litra 16V...czyli bedzie pasować?? bo szkoda wydac pieniądze, żeby nie pasowała później..z tego co czytaem to serwotronic miały tylko wersje Cosworth...ja mam zwykłą...

pozdrawiam

Dedmike

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |12 Wrz 2005|, 2005 12:11   

bedzie pasowala a jak nie to ja odkupie jak tania. przekłądnie w wielorybach mozna probowac reanimowaz, tzn wymienic uszczelnienia, czasem idzie jak nie sa wyzarte.
http://tinyurl.com/qhaqjsk

gastro
[Usunięty]

Wysłany: |12 Wrz 2005|, 2005 15:26   

mi jak padła pszekładnia to ja wymieniłemna regenerowana narazie jest spokój regeneracja kosztowała 450 pln . ze starej na poczatku lał sie olej w ilosciach 1litr na 2miechy tak było ze 2 miesiace potem 3litry na dzien to jusz kapota jest jedna rzecz co sie tyczy regeneracji magla tszeba sie dowiedzic czy pszy remoncie chonuja głac wewnatsz samego magla inaczej remont niema sensu poniewasz nowe uszczelnienia padna za dwa miesiace jak gładz bedzie porysowana czesi do remontu to wydatek około 100 uszczedlnienia tylko chonowanie jest problemem zakłady obróbki silników maja takie maszyny ale nikomu sie niechce zato brac pozatym wymiana magla zregoły jest na własna zyczenie tszeba co pare tys pszebiegu ogladac stan manszet jak całe to oki mała dziura wystarczy zeby sie dostał brud i kusz i po maglownicy zwrócie na to uwagie. Urzywka fajna rzecz tylko pytanie za ile ina jak długo nik nieda gwarancji na uzywany magiel giełdy odpadaja tylko prywatny import z zaodry ma sens

Dedmike
[Usunięty]

Wysłany: |13 Wrz 2005|, 2005 07:26   

Adam_2000 napisał/a:
Dedmike, a ile tego oleju ubywa i w jakim czasie ?

drogi Adamie... :D płynu ubywa mniej wiecej pół litr na 1000 km...wiec dużo...

gość od listwy powiedział mi że nie sprzeda samej listwy...ona jest w maglownicy i jak coś to tylko z całą maglownicą...czy cała maglownica też jest taka sama?? czy są różnice miedzy 2.3 16V a 2.0 8V??

pozdrawiam

Dedmike

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |13 Wrz 2005|, 2005 10:19   

Bierz śmiało nie ma różnic.

Dedmike
[Usunięty]

Wysłany: |13 Wrz 2005|, 2005 11:55   

dziekuje za info...

właśnie zamawiam...

pozdrawiam