$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - głośnik 165mm w przednich drzwiach mk2 by QaQ (FOTO)
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
głośnik 165mm w przednich drzwiach mk2 by QaQ (FOTO)
Autor Wiadomość
QaQ
[Usunięty]

Wysłany: |5 Maj 2011|, 2011 15:10   głośnik 165mm w przednich drzwiach mk2 by QaQ (FOTO)

witam

jak w temacie. zakładał ktoś głośniki 165mm w przednich drzwiach? dużo walki jest żeby to rozsądnie wyglądało? szukam koncepcji i natchnienia :) wiadomo ze trzeba ciąć i dawać dystans i wszystko ładnie obić jakimś materiałem. może ma ktoś zdjęcie albo info jak się z tym uporać w miare bezpoleśnie
Ostatnio zmieniony przez QaQ |21 Maj 2011|, 2011 17:50, w całości zmieniany 1 raz  

Kaban 

Auto: Dodge Durango 5.7 Jaguar XJR 4.0 Supercharged
Wysłany: |5 Maj 2011|, 2011 21:24   

Pomysł
http://img366.imageshack....zaczy0010wm.jpg
http://imageshack.us/f/44...aczy0022he.jpg/
Jak masz natchnienie to potrzeba jeszcze żywice i mate, troche czasu i zdolnosci :)

kat 

Auto: E38 2,8 Shadow Line
Wysłany: |5 Maj 2011|, 2011 21:28   

a jak chcesz zeby ladnie gralo to wloz dwudrozne emkadwojkowe
bez rzeźby

QaQ
[Usunięty]

Wysłany: |5 Maj 2011|, 2011 23:29   

juz kupilem helixy dark blue, tak wiec trzeba walczyc.

no wlasnie takie cos trzeba zrobic jak dal kolega kaban tylko myslalem, ze moze ktos ma foto ze swojego samochodu to by bylo porownanie i gotowiec :)

[ Dodano: |21 Maj 2011|, 2011 17:49 ]

tak wyglada wersja beta

schoweczek spokojnie przestawie obok jak na zdjęciu. dystans bedzie obity taka skórka jak na boczku i powinno to razem jakoś wyglądać.

dziure robi się raczej bezproblemowo strym nożem (nie mam wyżynarki). odrywamy delikatnie skóre z boczka tam gdzie bedzie otwór na głośnik + troche zapasu. technika jest taka: pionowo wbijamy ostry nóż lekko ruszając nim na boki i lekko wbijamy. jedziemy tak na okrągło i odrywamy to co niepotrzebne. trzeba tylko uważać żeby nie przebić skórki boczka. ja podkladałem kawałek plastiku aby na nim zatrzymywał sie nóż.

jako wykończenie najlepszym rozwiązaniem jest nie ruszać skórki do samego końca wycinania. włożyć dystans naciagając skórkę na dystans i teraz dopiero dociąć tak aby pasował wszystko i utworzył sie taki jak by wulkan :)

ja się pośpieszyłem i będe musiał jeszcze obić skórka dystans odpowiednio zawijając materiał aby to wyglądało jakoś przyzwoicie

zastanawiam sie tylko co zrobić z kształtami na boczku po schowku. chyba odkleje od tego skórę aby nie bylo tak naciągniete na tych profilkach.

Shogun 

Auto: '95 BOB ASB Sedan
Wysłany: |21 Maj 2011|, 2011 19:08   

Spoko to wygląda ;)

gufer-posepny 

Auto: M 120d
Wysłany: |21 Maj 2011|, 2011 19:36   

dwie sprawy . będzie to drgać z całym boczkiem . oryginalne głośniki mają u góry daszek . z szyby kapie woda na głośnik . żeby nie było płaczu że głośniki padły albo woda stoi w aucie .

QaQ
[Usunięty]

Wysłany: |21 Maj 2011|, 2011 20:19   

glośnik jest przykręcony do dystansu a dystans do blachy drzwi a drzwi bedą wygłuszone tak więc moze nie bedzie najgorzej. a na daszek to fakt, juz nic nie poradzimy ale w inmnych autach nie mialem daszkow i jakos dzialalo.

gufer-posepny 

Auto: M 120d
Wysłany: |21 Maj 2011|, 2011 20:57   

zależy jak woda tam kapie . w volvo mam takie jakby miski w których siedzą głośniki żeby nie kapało na nie .

Vaux 
FSTMember073

Auto: Disco Polo 2002 1.2 12V
Wysłany: |21 Maj 2011|, 2011 21:35   

Np. w mk1 na pewno kapie na głośniki...mi soniacze po kilku deszczach się rozkleiły...
Był: Ghia 2.9 12V6 '90 MSB & Lift 2.0 DOHC '91

Odpowiedz do tematu