$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Oszustwa i kombinacje Kubusia Wariata
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Oszustwa i kombinacje Kubusia Wariata
Autor Wiadomość
ford2fast 
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Wysłany: |4 Kwi 2011|, 2011 07:49   Oszustwa i kombinacje Kubusia Wariata

Pomimo , że znajomość z nim trwa już dwa lata , tak naprawdę sprawa zaczęła się kilka dni temu gdy upomniałem się o drobiazgi , które miałem otrzymać w rozliczeniu już prawie roku temu :(

Wieczorem dopiszę szczegóły transakcji i poczynań tej osoby ,teraz niestety czas udać się do pracy
Ostatnio zmieniony przez ford2fast |4 Kwi 2011|, 2011 07:50, w całości zmieniany 1 raz  

KubusWariat 

Auto: Scorpio Cossi, '93, srebrna hbta :D
Wysłany: |4 Kwi 2011|, 2011 09:32   

nie otrzymałeś ich z takiego powodu, że to Tobie nawalił samochód. Wybacz proszę ale to nie ja "zawodowo" handluję częściami do aut i robię ludzi w konia

[ Dodano: |4 Kwi 2011|, 2011 09:46 ]
do dzisiaj czekam na zapłatę za przesłanie tych części, także nie dziw się dlaczego jeszcze ich nie masz...

ford2fast 
603911630

Wysłany: |5 Kwi 2011|, 2011 02:19   

Poznałem osobiście forumowicza Kubuś Wariat jakieś dwa lata temu bodajże przy okazji spota na Bielanach
Pomimo tego , że na dworze było zimno przetrzymał mnie na świeżym powietrzu ponad godziną opowiadając o problemach swojego samochodu i zasięgając rad odnośnie sposobów ich usunięcia
Nie on pierwszy :)
I nie ostatni :)
Jak przekonałem się później było to chyba jego hobby :roll:
Dzwonił do mnie wielokrotnie z różnymi problemami , jednak bardzo krótka rozmowa w jego wykonaniu to minimum 20 minut
Przeciętnie rozmowy trwały około godziny , lecz zdarzały się dłuższe , rekordowa trwała chyba prawie dwie godziny
Tę jego cechę znają chyba wszyscy znający go osobiście
O ile nie dzwoni codziennie da się to jakoś wytrzymać
Chociaż dowiedziałem się kiedyś , że niektóre osoby przestały odbierać od niego telefony , aby nie wysłuchiwać o
wyimaginowanych często problemach
Często również udzielałem odpowiedzi na problemy przestawione przez niego na forum , co każdy mógł przecież zauważyć
Nawet gdy śmiecił w dziale OGÓLNY , który nie jest przecież działem odpowiednim do umieszczania w nim wątków z problemami technicznymi
Za mój poświęcony czas poświęcony na pomoc otrzymałem od Kubuś Wariat wspaniałą nagrodę
Stek kłamstw i oszczerstw wyprodukowany na szybko tylko po to aby żółcią zalać forum
Zawsze uważałem , że to forum nie jest miejscem gdzie należy obrzucać się błotem i problemów z innymi forumowaczami nigdy nie wylewałem na publiczne widowisko
Jeżeli Kubuś Wariat uważa , iż go oszukałem powinien sprawę zgłosić na policję która powinna się zająć rozwiązaniem
Niestety nie zrobi tego nigdy , gdyż mógłby być tylko oskarżony o fałszywe zeznania i pomówienia :)
Poniżej zamieszczam kilka wyjaśnień , które moim zdaniem należą się forumowiczom

KubusWariat napisał/a:
Zaczęło się od wymiany zdaniem Romka "sprawnych" EZ ASB mkII...

W chamski i bezczelny sposób zaczyna swoją opowieść od pomówień :)
Rzeczywiście umawiałem się na wymianę i dostarczyłem elektrozawory osobiście do Wrocławia
Brak części na wymianę Kubuś Wariat jakoś pokrętnie tłumaczył , przyznam szczerze że nie pamiętam już co wymyślił :)
Cóż , uwierzyłem mu na słowo że dostarczy je później
KubusWariat napisał/a:
Mięliśmy dokonać wymiany na tarcze hamulcowe
z kosy mkII i sprężyny tylne z sedana kosy mkII (za springi dodatkowo 50,- dla mnie). Dostarczył mnie EZ, zaś tarcze i sprężyny miał odebrać dokonując nawrotki na A4 jak jechałem stradą do Kielc. Nie mogłem zawracać, ponieważ wówczas jechałem mkII kombi
z pękniętą głowicą – po wyjęciu termostatu. Wziąłem do auta karton z tarczami i sprężynami. W czasie jazdy zadzwonił do mnie, że już
na A4 nawalił mu samochód… także z uwagi na moją obstawę i silnik w kombi nie mogłem zmienić toru jazdy…

Rzeczywiście nie mógł zmienić toru jazdy , jechał pojazdem szynowym :):
Jak przystało na zwykłego polaczka , na moją prośbę aby zatrzymał się na chwileczkę na pasie awaryjnym ( zaoferowałem że przejdę na drugą stronę autostrady , gdyż mój pojazd był unieruchomiony ) odpowiedział negatywnie.
Nie spodziewałem się z jego strony żadnej pomocy w sytuacji awaryjnej , przecież to Kubuś Wariat , chciałem tylko dokonać wymiany drobiazgów :roll: :shock:
KubusWariat napisał/a:
Także się minęliśmy… Karton pozostał u Rafała w Kielcach…
Jak wynika z pw od Romka.. za przesłanie kartonu zapłacić powinienem ja, tylko niech sensownie wytłumaczy dlaczego ja…

Może dlatego , że Kubuś Wariat nie chciał się zatrzymać nawet na moment na pasie awaryjnym ? :)
Zdarzenie miało miejsce rok temu :shock:
Do tej pory obiecanych części nie otrzymałem :roll:
Podobno tarcze wylądowały na śmietniku bez wiedzy ich właściciela :):
Dopiero tydzień temu gdy zacząłem nalegać na dokończenie transakcji Kubuś Wariat zaczął się wykręcać od realizacji tłumacząc , że tarcze które ma ze swojego auta są cienkie jak żyletki i nie ma sensu ich wysyłać i przebąkiwał o chęci zwrotu elektrozaworów
otrzymanych ode mnie rok wcześniej :):

KubusWariat napisał/a:
Kolejna transakcja, jaką niestety z Nim zawarłem polegała na przesłaniu do Romka kompletu skrzynek bezpieczników
do regeneracji. Odebrałem skrzynki, zmontowałem i okazało się że coś nie gra, ponieważ nie mogłem odpalić auta. Zgrzałem się co nie miara..

Dokładnie w temacie :
http://ford-scorpio.pl/fo...er=asc&start=90

opisał jak to na siłę wpinał wtyczki do skrzynki bezpiecznikowej i jakiego narobił bałaganu :)
Po nieudanych próbach podłączenia skrzynek dzwonił do mnie , zaproponowałem aby przesłał mi skrzynki do sprawdzenia co w nich narozrabiał
W tej sprawie więcej się nie odezwał

KubusWariat napisał/a:
Potem napisał mi tylko, że mogłem je przesłać do niego.

Nie pisałem tylko udzieliłem takiej odpowiedzi w rozmowie telefonicznej :)

KubusWariat napisał/a:
Zdemontowałem je z powrotem, lecz już nie odesłałem do Romka, a do Kat-a Andrzeja z Katowic.

I tu powstaje pytanie dlaczego nie odesłał skrzynki do mnie w ramach reklamacji ?
Jeżeli była to rzeczywiście skrzynka , którą regenerowałem :roll:
Dysponował przynajmniej trzema kompletami skrzynek , więc tak naprawdę trudno sprawdzić , które wysłał koledze kat

KubusWariat napisał/a:
Aha, bo wreszcie zapomnę opisać, jak mnie jak się okazało w ubiegłym tygodniu oszukał z dwururką do 2,9… Ofiarował się z rurką jeszcze przed skrzynkami, na moje ogłoszenie że szukam takowej… Stanęło, że ma taką w bdb stanie

Ponieważ przez dłuższy czas nikt nie odpowiadał na zamieszczone ogłoszenie zaproponowałem za drobną kwotę SPRAWNĄ , a nie jak to przedstawił Kubuś Wariat dwururkę w bardzo dobrym stanie
Sprawna w moim rozumieniu oznacza , że nie ma żadnych nieszczelności , jak również nie była obsmarkana spawami przez jakiegoś domorosłego spawacza
Dwururka w bardzo dobrym stanie kosztowałaby u mnie minimum 100 - 120 zł
Zresztą za mniej więcej taką kwotę sprzedałem komuś z forum taką ładną dwururkę kilka miesięcy wcześniej ( o ile mnie pamięć nie myli nabywca mieszka w Warszawie lub okolicach :) )
Dwururkę wysłałem przynajmniej sześć miesięcy temu i nagle TERAZ okazało się , że nie spełnia wymagań ? :):
Dla świętego spokoju zgodziłem się na zwrot dwururki i zwrot kwoty 50 zł jaką podobno Kubuś Wariat za nią zapłacił

KubusWariat napisał/a:
Za dwururkę (zanim Romek ją wysłał) dokonałem przelewu rzędu 70 (50 za rurę i 20 przesyłka).

Jak każdy oszust i kłamca myli się w zeznaniach :)
Zadałem sobie troszkę trudu i sprawdziłem historię mojego konta i znalazłem tylko jedną wpłatę zatytułowaną "ZAPŁATA ZA 2-RURKĘ " na kwotę 55 zł z 3 września 2010
Kwota ta obejmowała również przesyłkę pocztową priorytetową GABARYT B :)
Po raz kolejny uwierzyłem oszustowi na słowo , jak się okazuje na własne życzenie znowu zostałem oszukany
KubusWariat napisał/a:
W końcu pisze do mnie, abym przesłał dwururkę,
a on mi za nią odda pieniądze. To ja na to zwracam się z pytaniem, czy za obie przesyłki dwururki też mi odda?
Na to otrzymałem taką odpowiedź: „Za dwururkę zwrócę , nie słyszałem aby ktokolwiek zwracał koszty transportu , kpisz sobie ?”
Czyli zwróci mi 50 złotych, podczas gdy ja za przesyłki zapłacę ostatecznie 40…normalnie super ?

Co więcej wiedziałem o tym , że w ubiegłą sobotę 2 kwietnia 2011 r. będę przejeżdżał A4 obok Wrocławia
Zaproponowałem dokończenie transakcji wymiany , zwrot dwururki (za kwotę 50 zł) przy zjeździe z A4 na Bielanach Wrocławskich
Na tę propozycję Kubuś Wariat odpowiedział , że mu się nie chce podjechać na Bielany , a jeżeli nie zwrócę mu za dwururkę 90 zł obsmaruje mnie na forum
Jak widać tylko tego zobowiązania dotrzymał :):

Spisanie powyższej historii zajęło mi sporo czasu , tym bardziej , że chciałem być w jej przedstawieniu rzetelny i opierać się na faktach i dokumentach a nie na pomówieniach i kłamstwach jak Kubuś Wariat
Reasumując - za przekazane temu osobnikowi rok temu elektrozawory do chwili obecnej nie otrzymałem obiecanych części , próbował szantażem i groźbami wymusić na mnie zwrot zawyżonej kwoty , robi z forum szambo aby tylko się wyżyć i zemścić :(

Forumowiczom pozostawiam ocenę historii naszej znajomości oraz "kokosowych" interesów z tym osobnikiem
Ostatnio zmieniony przez ford2fast |5 Kwi 2011|, 2011 02:26, w całości zmieniany 1 raz  

KubusWariat 

Wysłany: |5 Kwi 2011|, 2011 02:32   

ford2fast napisał/a:
...robi z forum szambo aby tylko się wyżyć i zemścić :( ...

jaaaaasne, bo nie mam co robić jak tylko wysłuchiwać Twych oszczerstw... (ze skakaniem po A4 włącznie).
Na Policję nie zgłosiłem tylko z tego powodu, że do 200,00 czy 200 z hakiem nie można mówić o przestępstwie, także daruj sobie...

ford2fast 
603911630

Wysłany: |5 Kwi 2011|, 2011 09:09   

KubusWariat napisał/a:
ford2fast napisał/a:
...robi z forum szambo aby tylko się wyżyć i zemścić :( ...

jaaaaasne, bo nie mam co robić jak tylko wysłuchiwać Twych oszczerstw... (ze skakaniem po A4 włącznie).
Na Policję nie zgłosiłem tylko z tego powodu, że do 200,00 czy 200 z hakiem nie można mówić o przestępstwie, także daruj sobie...

Oszustwo jest ścigane z urzędu nawet jeśli zostało popełnione na kwotę tylko 1 zł :)
Bardzo proszę zgłoś sprawę na policję , bardzo mi na tym zależy
Jeżeli nie zgłosisz sprawy będzie to równoznaczne z tym , że sam jesteś oszustem i krętaczem :)

Przez noc przypomniały mi się jeszcze pewne fakty , o których zapomniałem napisać :)
Podczas spotkania we Wrocławiu , gdy przywiozłem osobiście elektrozawory prosiłeś mnie abym o tym fakcie twojej bytności (we Wrocławiu) nie wspominał koledze kat :shock:
Ciekawe dlaczego ? :):
Napisz też jak to usiłowałeś wpakować kolegów i koleżanki z forum FST na minę próbując sprzedać trefne Scorpio:
http://ford-scorpio.pl/forum/viewtopic.php?t=32719
Ostatnio zmieniony przez ford2fast |5 Kwi 2011|, 2011 09:09, w całości zmieniany 1 raz  

Zysio 
LKR 55077

Auto: '06 Citroen C8 2.0 HDi 136KM
Wysłany: |5 Kwi 2011|, 2011 09:10   

Szanowne GTW, jeden wątek sugeruję do zamknięcia/usunięcia, informacje się powielają.
'06 Citroen C8 2.0 HDi
Było:
'03 Yamaha TDM 900
'99 W210 E430
'05 Volvo V70 2.4 D5
'88 2.9 V6 Ghia + LPG

ford2fast 
603911630

Wysłany: |5 Kwi 2011|, 2011 09:12   

Zysio napisał/a:
Szanowne GTW, jeden wątek sugeruję do zamknięcia/usunięcia, informacje się powielają.

Proponuję zamknąć ten założony przez KubusWariat , za dużo w nim wypowiedzi osób postronnych nie związanych z tematem :)
A jeszcze lepiej scalić dwa tematy w jeden :)
Ostatnio zmieniony przez ford2fast |5 Kwi 2011|, 2011 09:15, w całości zmieniany 4 razy  

KubusWariat 

Wysłany: |5 Kwi 2011|, 2011 10:12   

tylko nie ode mnie wyszło dublowanie treści w odrębnych postach :)

Rafał A.(antek) 

Auto: Mondeo
Wysłany: |5 Kwi 2011|, 2011 11:18   

ford2fast, to oszust i złodziej :-D :-d :-d albo coś w tym stylu! Nie dość że nie zapłacił 1PLN za tylna kanapę to jeszcze jej nie odebrał przez ROK!
http://tinyurl.com/qhaqjsk

ford2fast 
603911630

Wysłany: |5 Kwi 2011|, 2011 11:20   

Rafał A.(antek) napisał/a:
ford2fast, to oszust i złodziej :-D :-d :-d albo coś w tym stylu! Nie dość że nie zapłacił 1PLN za tylna kanapę to jeszcze jej nie odebrał przez ROK!

To nieprawda !
Miałem zapłacić 4 złote :):

bingo 
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Wysłany: |5 Kwi 2011|, 2011 12:12   

Rafał A.(antek) napisał/a:
nie odebrał przez ROK!
- koszty magazynowania czas naliczyć ,-)

levy 
krzysiek

Auto: rudolf 95 16v
Wysłany: |5 Kwi 2011|, 2011 14:53   

co Wy? chlopaki dajcie siana

KubusWariat 

Wysłany: |6 Kwi 2011|, 2011 01:45   

ford2fast napisał/a:
...Proponuję zamknąć ten założony przez KubusWariat , za dużo w nim wypowiedzi osób postronnych nie związanych z tematem :) ...

jaaaasne, w ten sposób najlepiej się 'wybielić' co. Widocznie mój post ciekawszy, a dwa niech zadecyduje kolejność jego pojawienia się na forum. Jakby tego było mało, wreszcie zamieszczam zdjęcia dwururki w bdb stanie, lepszej niż moja :)

pepi 
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Wysłany: |6 Kwi 2011|, 2011 07:41   

jak nie kupi lampy potłuczone to obsmaruje kogoś na forum i co lepiej ci się zrobiło czy jak ?
a jak ci przeszkadzało rozmawiać z KubusWariat, po 1-2 godziny to było użyć czerwonej słuchawki ;)
jak rozmawiałeś to chciałeś rozmawiać a to że kuba jest upierdliwy to też fakt ale znam o wiele
gorszych od niego także bez przesady

mi to przypomina rozwód i sprawę rozwodową i obwalanie się błotem
a co do regeneracji skrzynek jeśli byś je mi zwalił to też bym wysłał do kogo
innego

KubusWariat 

Wysłany: |6 Kwi 2011|, 2011 09:45   

pepicosi napisał/a:
a jak ci przeszkadzało rozmawiać z KubusWariat, po 1-2 godziny to było użyć czerwonej słuchawki ;)
jak rozmawiałeś to chciałeś rozmawiać ...

bardzo chętnie wrzucę bilingi, co będzie dowodem, że i Pozostałych na forum oszukuje...

[ Dodano: |6 Kwi 2011|, 2011 09:47 ]
aha... w nocy zaktualizowałem temat, o którym wspomina Speedo

Odpowiedz do tematu