$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Dławi się na zimym silniku
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dławi się na zimym silniku
Autor Wiadomość
arecki704
[Usunięty]

Wysłany: |21 Lut 2011|, 2011 19:18   Dławi się na zimym silniku

Witam wszystkich!

Mój wieloryb odpala na beni za pierszym razem. Codzi równo-trzyma idealnie 1000obrotów. Tylko jak wcisne pedał gazu to dławi się, obroy spadają do 100 i nagle ożywa i leci jak powinien do 3 czy 4 tyś. Jak sie rozgrzej do normalnej temp to jest prawie ok. Tylko czuć szarpniecie przy dodaniu gazu ale jezdzic mozna po miescie jak cywilizowany człowiek tylko jak jade i dam gazu to czuc szarpniecie ale jest ok.

Na gazie chodzi nawet na zimnym dobrze. Nic nie przerywa. Jest troche zamulony i nie moge dawac gazu do dechy bo traci moc ale to juz wina instalacji raczej.

Dzisiaj zabrakło mi gazu jak dojechałem do pracy i po pracy ledwo co sie dotoczyłem się na beni do sacji po gaz. Bo szrpał jak głopi zanim sie nie rozgrzał. Nawet bez wciskania gazu podczas jazdy nagle obroty lecą prawie do zera i po chwili znowu łapie,albo i nie) Tak jak by po wcisnieciu pedału na zimnym nawet bardzo delikatnym wciśnieciu odrazu sie dławi i prawie gasnie.

Jak myslicie, od czego to moze być.?

Reader 

Auto: '96 24V sedan +LPG
Wysłany: |28 Lut 2011|, 2011 08:50   

1. Jakiej generacji LPG ?
2. Czy masz komputer spalania , jeśli tak to jakie wskazuje spalanie chwilowe ?

Reader

arecki704
[Usunięty]

Wysłany: |28 Lut 2011|, 2011 11:16   

Widze ze ktos sie zainteresował:)

Niestety nie mam komputera spalania. Natomiast LPG jest I generacja. Lpg juz i tak sam regulowalem ale nic to nie pomoglo(tylko udalo mi sie wyeliminowac telepotanie na wolnych na gazie, a śrube ustawilem tez optymalnie-wkreca sie na obroty do konca ale jeszcze nie zalewa) tylko jak chce przyspieszyc to musze bardzo delikatnie pedal gazu bo jak mocniej wcisne to muli.(wyprzedzanie to kiepsko)

Myśle ze jak by na beni chodzil tak jak powinien w 100% to moze bym sekwencje zalozyl zeby miał moc.

A narazie stoje w miejscu.
Ostatnio zmieniony przez arecki704 |28 Lut 2011|, 2011 11:36, w całości zmieniany 1 raz  

Zysio 
LKR 55077

Auto: '06 Citroen C8 2.0 HDi 136KM
Wysłany: |28 Lut 2011|, 2011 19:15   

ja bym sprawdzil:
a) czujnik polozenia przepustnicy (i elementy wiazki idące do niego)
b) regulator ciśnienia paliwa.
'06 Citroen C8 2.0 HDi
Było:
'03 Yamaha TDM 900
'99 W210 E430
'05 Volvo V70 2.4 D5
'88 2.9 V6 Ghia + LPG
Ostatnio zmieniony przez Zysio |28 Lut 2011|, 2011 19:16, w całości zmieniany 1 raz  

arecki704
[Usunięty]

Wysłany: |28 Lut 2011|, 2011 19:35   

Sprawdze jeszcze ten czujnik. Przewody do niego idące są widać ze przez kogoś niedawno kładzione nowe.

Przy okazji głębszych oględzin zdiołem dekiel i zobaczyłem ze ktoś jak robił nową instalacje to dał za krótkie kable i są tak napięte ze sie rusza gniazdo cewki popd ich naporem.
Czy to tez może mieć wpływ?

dzisiaj przejechałem się moim deohc MK1 i aż zal mi sie go robi że czas go oddac w inne rece bo jeździ sie nim bez porównania lepiej i czuć moc auta i że jedzie a nie muli.(żwawy silnik w porównaniu z tym)

[ Dodano: |28 Lut 2011|, 2011 19:37 ]
Zauważyłem że na beni tak przy 5 tyś. przerywa.
Ostatnio zmieniony przez arecki704 |28 Lut 2011|, 2011 19:38, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu