|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Brzęki z okolic przedniego prawego koła |
| Autor |
Wiadomość |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Wrz 2005|, 2005 17:39
|
|
|
ja sie wybieram na szarpaki w przyszlym tygodniu niech mysla i stwierdza co to. w koncu beda chcieli kase.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Wrz 2005|, 2005 20:53
|
|
|
No i dupa.
Drążek stabilizatora został poluzowany, wóz poszarpany, pobujany i drążek dokręcony ponownie momentem Speedo. (;
Rezultat? Nie piszczy już w zakrętach, ale przy wciśniętym pedale hamulca wyraźnie ściąga w lewo a popuszczanym - w prawo.
Spróbowałem tego samego przy kurczowym uchwycie kierownicy - przy wciśniętym hamulu - wóz zignorował kurcza i zmyszkował w lewo, ale jak puściłem hamul to nie skręcił w prawo. Wniosek? Wtórny skręt w prawo przy zdejmowaniu nogi z hamulca jest skutkiem kontrowania, "samoskrętu lewnego" przy wciskaniu hamulca. Wniosek 2? Wóz nadal myszkuje w lewo i to w początkowej fazie hamowania - co czyni jazdę niebezpieczną.
I tak to z chęci zaoszczędzenia paru złotych, kilometrów i czasu stracę ich jeszcze więcej... Heh nie chciało mi się jechać 2 x 25 km do swojego mechesa w Łomiankach i teraz mam za swoje... Bleee. |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Wrz 2005|, 2005 12:59
|
|
|
Dzięki Speedo za podpowiedź, postaram się sprawdzić.
Tylko muszę poczytać co i jak, bo pamiętam że czytałem, że z tymi tłoczkami to jakiś problem - jak wypadną to ciężko je włożyć czy cóś. |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |3 Wrz 2005|, 2005 13:31
|
|
|
taa no dosc ciezko bo mozna uszczelke uszkodzic |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
maakee [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Wrz 2005|, 2005 13:24
|
|
|
| A jak u ciebie wygląda sprawa z amorami? |
|
|
|
 |
_Mu. [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Wrz 2005|, 2005 20:00
|
|
|
| Speedo napisał/a: | | masz je wciskac nie wypychac, to co ma wyleciec, nie rozumie |
Aaaa no tak, na ch... ślepemu... (;
[ Dodano: 2005-09-04, 20:02 ]
| maakee napisał/a: | | A jak u ciebie wygląda sprawa z amorami? |
Hanna Gronkiewicz-Waltz raczy wiedzieć. Na macanego wydają się pracować identycznie. Na żadnych tarkach przy naprawdę mocnych hamowaniach nie było żadnej różnicy - z hamowaniem z puszczoną luźno kierą włącznie. |
|
|
|
 |
Anthrax [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Wrz 2005|, 2005 10:58
|
|
|
| Speedo napisał/a: | | masz je wciskac nie wypychac, to co ma wyleciec, nie rozumie |
Tez kiedyś przy wymianie klockow wciskałem tłoczki.
Okazało się jednak, że (przynajmniej u mnie w roczniku 89 - ale chyba jest tak w każdym)
po wyjęciu klocków WKRĘCA się tłoczek.
Macher który mi to robił mówił ż ew starszych rocznikach jest on tak zapieczony że praktycznie pokręcenie go graniczy z cudem.
Co dziwne u mnie poszły wszystkie bez większych problemów co go dość zdziwiło.
Dzięki temu niekonieczne jest odpowietrzanie no i nie trzeba odkręcać odpowietrzników i spuszczac płynu przy wciskaniu tłoczka.
To tyle takich moich spostrzeżeń z przeszłości |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |