|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Podziękowania dla AK-a |
| Autor |
Wiadomość |
pablo19
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
|
Wysłany: |20 Sty 2011|, 2011 10:14
|
|
|
W końcu zdziałałem palec i wyszło jak wyszło, najważniejsze, że hula jak trzeba, mam nadzieję, że to będzie twaałe rozwiązanie - cyna+śrubka. Drugi palec, który podmieniłem w srebrnym, też był tak zaśniedziały. W przypływie radości strzeliłem małą wycieczkę nocną coby przedmuchać cylindry i dopompować kółko |
_________________ były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB złociutkie razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 Ikona
2.9 Team |
| Ostatnio zmieniony przez pablo19 |20 Sty 2011|, 2011 10:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Aro

Auto: 2 x 2,9: 91/96; noLPG/LPG; ghia/ghia
|
Wysłany: |20 Sty 2011|, 2011 17:54
|
|
|
Koleżko, a tam od spodu nie będzie w nic waliło iskrą z tej nakrętki? Jeśli nie ma tam w pobliżu jakiejś masy, to radziłbym (jeśli tego nie zrobiłeś) nakrętkę zabezpieczyć przed odkręceniem np. zalewając gwint kropelką, bo jak wpadnie do może narobić niezłego bigosu.
Cyna pobieliła tą sprężystą część? Bo to jakaś stal raczej i z samą kalafonią tak prosto chyba tego nie chwycisz.
A tak w ogóle, to Twoja rzeźba przypomina mi moją w kablach WN |
_________________ 2,9 12V '91 sedan "granatnik"
2,9 24V '96 sedan "papamobile"
1,9 i 3,0 jeździdła z VAG na gnojówkę |
| Ostatnio zmieniony przez Aro |20 Sty 2011|, 2011 17:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pablo19
Tropiciel

Auto: '89 12V :P NO LPG
|
Wysłany: |21 Sty 2011|, 2011 08:00
|
|
|
| Aro napisał/a: | | Koleżko, a tam od spodu nie będzie w nic waliło iskrą z tej nakrętki? |
O to się nie martwię, bo od nakrętki do aparatu jest kilka cm, a do słupków w kopułce ma bliżej ta zaokrąglona blaszka, a wiemy jak prąd wędruje
| Aro napisał/a: | | Jeśli nie ma tam w pobliżu jakiejś masy, to radziłbym (jeśli tego nie zrobiłeś) nakrętkę zabezpieczyć przed odkręceniem np. zalewając gwint kropelką, bo jak wpadnie do może narobić niezłego bigosu. |
No fakt, trzeba będzie zabezpieczyć.
| Aro napisał/a: |
Cyna pobieliła tą sprężystą część? Bo to jakaś stal raczej i z samą kalafonią tak prosto chyba tego nie chwycisz. | Przetarłem papierem ściernym, posmarowałem pastą lutowniczą (łona chiba z kalafiornią jest), położyłem cynę i trochę pogrzałem aż do momentu jak cyna zaczęła łapać i się "rozlewać" po blaszce wypierając pastę i tak oto obie blaszki później dosyć mocno się ze sobą połączyły. Trochę je przetestowałem na okoliczność wytrzymałości na odginanie i nie było oznak odklejania się od siebie. Później jeszcze raz to rozgrzałem do płynności i jak zastygło to zapodałem śrubkę coby to ścisnąć na amen i wio
| Aro napisał/a: | A tak w ogóle, to Twoja rzeźba przypomina mi moją w kablach WN | Twoja jest bardziej "profi" |
_________________ były
2.4 12V6 MSB
2.9 12V6 ASB razy trzy
2.9 12V6 MSB złociutkie razy dwa
2.8 Ghia ASB '85 Ikona
2.9 Team |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |