$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Przyciemnienie szyb
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przyciemnienie szyb
Autor Wiadomość
pshe-mec
[Usunięty]

Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 14:04   Przyciemnienie szyb

Poszukuje dobrego warsztatu gdzie chlopaki dobrze zrobia przyciemnianko szyb ( cena tesh ma znaczenie bo chce zrobic wszystkie :) --- qurde wyjdzie 7 sztuk

nalepiej w okolicach Łodzi

monter
[Usunięty]

Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 22:23   

Proponuje zrobic to samemu. Bedzie najtaniej a specjalnych trudnosci u Ciebie nie bedzie (nie masz tych szybek z tylu co maja liftbacki). Ja sam sciemnialem w Polonezie i dobrze wyszlo (to byl Atu wiec z tylna szyba bylo ciezko). Mozesz zobaczyc efekt www.888.w.pl - folie kupilem w Lidlu za 27 PLN i wystarczylo spokojnie tylko ze sciemnienie 98%. Sierrars podpowiedzial mi tylko ze folie nalezy uformowac przed zalozeniem przykladajac ja na zewnatrz do szyby i dmuchajac na nia cieple powietrze suszarka do wlosow.

pshe-mec
[Usunięty]

Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 23:03   

to jest jakas specjlana folia ??
qumpel gadal kiedys ze oni te okna wycigaja i wtedy dopiero naklejeja na szybe

btw ... 27 zeta to byla za 1 m2 ??

monter
[Usunięty]

Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 23:19   

27 zl za rolke ktora stykla n Poloneza ale od slupkow w tyl. Ty bys musial raczej 2 komplety wciagnac. Szyby powinno sie wyciagac - jest latwiej i dokladniej. Ja wyciagalem z drzwi ale tylnej nie bo byla klejona wiec nie bylo jak. Zaciemnialem na aucie.

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 23:29   

A ja natomiast zdzierałem wszystkie folie z szyb mojego Poldka, po pierwszej jeździe w nocy... wolę jednak widzieć co się dzieje na zewnątrz i to jest ważniejsze niż bajerancki wygląd :)

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |29 Sie 2005|, 2005 23:48   

poldek i ciemne szkla :mrgreen: bajera :lol: :lol: :lol: ja bym se zostawil 8) 8) 8) :mrgreen: a tak powaznie to jak to robisz sam to porzadnie umyj szyby i rob to gdzies gdzie nie ma nawet ziarenka kurzu(taka nowa miara zanieczyszczenia naszej atmosfery) ja robilem to w sierrce( ale to nie chodzilo o bajer tylko mial byc tyl niewidoczny) no i nie bylo nic widac z tylu ale bylo duzo syfu jakis wlos nawet byl i inne dziwne rzeczy a niby bylo czyste i myte przed klejeniem. no i delikatnie potem to skladaj bo mozesz tez walnac szyba z folia o mechanizm od podnoszenia i folia sie rozwala. mialem 2 takie miejsca a skladalem to oczywiscie sam :roll:
pozdrawiam
maciek

pshe-mec
[Usunięty]

Wysłany: |30 Sie 2005|, 2005 13:58   

wlasnie oto mi chodzi

wiem ze przeplace jak oddam do warsztatu , ale wlasnie dlatego ze moga byc jakies kwiatki wole samemu tego nie robic

stad tesh moj temat na forum :)

monter
[Usunięty]

Wysłany: |30 Sie 2005|, 2005 22:44   

Ja powiem szczerze ze zaciemnialem szybki na podworku i nie mialem syfkow pod spodem. Naturalnie szyba musi byc dobrze umyta i odtluszczona. Poza tym naturalnie ze kleisz folie na mokro uzywajac plynu ktory likwiduje napiecia powierzchniowe (np. plyn do mysia szyb). Wode trzeba dooobrze wycisnac spod folii uzywajac do tego wyciskarki pokrytej chusteczka chigieniczna (zeby folii nie porysowac). Naturalnie trzeba uwazac przy montazu szyb coby nie uszkodzic folii.

Ja Poldera zaciemnialem ze wzgledu na potrzeby. Czesto wozilem kompy i rozne inne wartosciowe przedmioty. Czesto musialy dosc dlugo lezec same w samochodzie. No i bylo jescio kilka innych potrzeb ale to nie na forum. Co do widocznosci w nocy to faktycznie brak ale ja i tak nigdy nie uzywam lusterka wstecznego - od tego mam boczne a akurat tego nie zaslania folia.

pshe-mec
[Usunięty]

Wysłany: |30 Sie 2005|, 2005 23:07   

heheheh

ja dokaldnie tak samo mam ...co do lusterek , przewozenia kompow .... i innych rzeczy :>
ale to nie na forum ( bueheheh )

tak zapytam jeszcze .... szyby wycigales ?? czy naklejales w samochodzie ??

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |31 Sie 2005|, 2005 07:38   

monter napisał/a:
Wode trzeba dooobrze wycisnac spod folii uzywajac do tego wyciskarki pokrytej chusteczka chigieniczna (zeby folii nie porysowac).

a wałek do malowania też się nada?
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

mmmk
[Usunięty]

Wysłany: |31 Sie 2005|, 2005 10:56   

sie raczej nie nada bo masz za mala sile przylozenia takim czyms to podobno dziala przy tapetach ale folia to inna bajka.
pozdrawiam
maciek

monter
[Usunięty]

Wysłany: |31 Sie 2005|, 2005 22:02   

Marcin nie nada sie - mmk dobrze napisal. Fachowo jakos to sie chyba rachla nazywa i wyglada jak skrobaczka do szyb. A chusteczka po to coby folii przy wyciskaniu nie porysowac.

Tak wyciagalem szyby w drzwiach - tu nie ma innej mozliwosci bo nawet jak przytaniesz folie na samym dole ot i tak swiatlo bedzie wpadalo.

Aneta 

Auto: Jeepnięta 5.7 HEMI
Wysłany: |31 Sie 2005|, 2005 22:06   

marcin napisał/a:
a wałek do malowania też się nada?

Taki do malowania nie, ale powinien nadać się wałek do wyciskania powietrza spod folii samoprzylepnych, niby guma/niby pianka/niby coś w tym rodzaju.

michalP
[Usunięty]

Wysłany: |11 Wrz 2005|, 2005 12:22   

folia za 27 zlotych :D w lodzi najlepiej na ulicy pojezierskiej sa 2 firmy kolo siebie wezma 300zl za cale scorpio 2 firma jest drozsza i robia naprawde super jest to niedaleko tesco jesli ktos chce pisac do mnie dam adres robilem u nich autka i naprawde polecam w porownaniu do foli za 27 zl ta sie nei rysala i widac przez nia i w dzien i w nocy daja atest tak ze bedzie spokoj z policja

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |14 Wrz 2005|, 2005 15:45   

heheh - wiesz dzisiaj sobie atest można wsadzić głęboko - jest przepis o stopniu przepuszczalności i tyle - możesz mieć atest a i tak Ci dowód zabiorą.

Odpowiedz do tematu