$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - ele fotele z pamiecia x2
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
ele fotele z pamiecia x2
Autor Wiadomość
Darol
[Usunięty]

Wysłany: |19 Sie 2010|, 2010 20:43   ele fotele z pamiecia x2

Czy bylo scorpio z taka opcja ? Pamiec dla kierowcy i pasazera

Julek 
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Wysłany: |19 Sie 2010|, 2010 21:52   

Nie. Można założyć z angola fotel z modułem i resztą okablowania.

Darol
[Usunięty]

Wysłany: |19 Sie 2010|, 2010 22:45   

I bedzie dzialc ? W sensie sprawdzone to ? Bo myslalem o takim czyms ale nie wiem czemu mysle ze beda oba fotele tak samo jezdzic bo kazdy modul bedzie przestawiac fotel kierowcy a oba memory seat module beda myslec ze sa fotelami kierowcy.

krzyhoo 
FST Member

Auto: Foguar
Wysłany: |21 Sie 2010|, 2010 01:02   

A jaki sens ma montaż pamięci dla pasażera? :roll:
Taunus 82' 1.6 w automacie :)
-------------------

Julek 
510 571 845

Wysłany: |21 Sie 2010|, 2010 10:35   

krzyhoo, po zmianie pasażerki nie narazisz się już nigdy na "kogo tu znowu wiozłeś, ja tak blisko się nigdy nie dosuwam"?!

krzyhoo 
FST Member

Wysłany: |21 Sie 2010|, 2010 10:51   

eee tam :) po pierwsze primo jak często się TO zdarza, po drugie primo i tak nie pamiętasz żeby fotel przestawić (obojętnie czy el. czy ręcznie) :) , po trzecie primo nawet jak pamiętasz to jaka wielka to różnica czy wdusisz przycisk czy chwycisz wajchę i machniesz fotel w tył :)
Gdzieś jest granica rozsądku - nawet pamięć fotela dla kierowcy jest specyficzną opcją, mającą tylko sens kiedy naprawdę często zmienia się kierowca - bo jaki problem ręcznie zmienić to 2 razy w miesiącu?
-------------------

YaKuZ 
MK1 ONLY?

Auto: Nie Volvo :P
Wysłany: |21 Sie 2010|, 2010 11:27   

a w ogóle to chyba (tak mi się wydaje) większość ludzi jeżdzących na ogół golfami tszy i innymi nie umie obsługiwać elektrycznych foteli...jak pytają jak ruszyć fotel i mówię że z boku na dole jest regulacja elektryczna to dziękują :P i mówią że jednak może być. Ale mam koleżankę która jak wsiadła to spytała tylko "elektryczny fotel?" yep ok i umiała....szacun :P
Scorpio Ghia BOA Liftback ASB
Scorpio GHIA MK1 '90 2,9 12V6 MSB :)
Scorpio MK1 90' 2,9 12V6 MSB

gufer-posepny 

Auto: M 120d
Wysłany: |21 Sie 2010|, 2010 11:46   

Ja mam 1 pamięć ustawień fotela kierowcy i 3 pasażera ( pasażerki ) . mam niedaleko 3 stałe panie "serwisujące" mnie i każda ma swoje ulubione ustawienie i jest git . po prostu fotele z angola wsadziłem .

Darol
[Usunięty]

Wysłany: |21 Sie 2010|, 2010 19:39   

A ja juz chyba wiem jak to zrobie, pod pasazera wsadze drugi memory seat module, do ktorego podepne trzeci modul multipleksu kierowcy, nie spiety z reszta modulow. jedyne co z angola bedzie mi trzeba to plastikowy boczek na guziory 1,2,3. A po co mi to, bardziej dla mnie abym jako pasazer mial zapisana pozycje do spania. Chociaz zastosowanie podane przez Julka jest rownie dobre :)

Waski 
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
Wysłany: |21 Sie 2010|, 2010 21:07   

krzyhoo, niekoniecznie - foteli u mnie w samochodzie nie mozna sobie ot tak przestawiac bez pozwolenia co prawda ale np przy odkurzaniu bardzo przydatna funkcja
przy skladaniu tylnej kanapy co sie u mnie zdarza dosyc czesto i takie tam
inna sprawa ze to gadzet jest (pasazera) wiec tak nalezy traktowac te rozwazania
run-log.com

pepi 
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Wysłany: |21 Sie 2010|, 2010 21:47   

Darol napisał/a:
A ja juz chyba wiem jak to zrobie, pod pasazera wsadze drugi memory seat module, do ktorego podepne trzeci modul multipleksu kierowcy, nie spiety z reszta modulow. jedyne co z angola bedzie mi trzeba to plastikowy boczek na guziory 1,2,3. A po co mi to, bardziej dla mnie abym jako pasazer mial zapisana pozycje do spania. Chociaz zastosowanie podane przez Julka jest rownie dobre
- tk jakby było tak łatwo przecie to ford i multiplex :690:

krzyhoo 
FST Member

Wysłany: |22 Sie 2010|, 2010 09:44   

Jeżdżę jako kierowca na przemian 3 autami, które użytkują również inni, sekund 5 i 0 wysiłku zabiera mi przestawienie fotela. Dla mnie to bzdurny gadżet jak spryski lamp czy ściemniane lusterko. Użyteczność taka jak wożonego w bagażniku trójkąta czy sygnalizatora niskiego poziomu płynu do spryskiwania szyb.

No ale po to są różne wersje wyposażenia żeby każdemu dogodzić :)

A full wypas ghia po żeby zabłysnąć wśród kolegów na forum ;)

Waski napisał/a:
ale np przy odkurzaniu bardzo przydatna funkcja

to już szczyt lenistwa :P
-------------------

Julek 
510 571 845

Wysłany: |22 Sie 2010|, 2010 10:58   

krzyhoo, zazdroszczę. Jak mi ktoś poprzesuwa kierownicę, fotel i lusterka to potrzeba mi ze 20 kilometrów gmerania, ruszania, przestawiania, żeby to jako tako ustawić jak było, a i tak przez pół trasy czuję się jakoś nieswojo.

Darol
[Usunięty]

Wysłany: |22 Sie 2010|, 2010 11:20   

Ja akurat takie gadzety jak jezdzone fotele czy fotochrom lubie. Taki pasywny len, nowosci z obecnych aut typu czujnik deszczu czy asystent parkowania/hamowania wywalilbym. Sens przydatnosci kazdego dodatku jest rozny w zaleznosci od uzytkownika, znajdzie sie pewno taki co powie ze szyby elektro i centralny zamek to tez bzdurny gadzet, moje auto nie ma teraz wnetrza wiec chce dolozyc co sie da - zeby nie bylo ze bede pruc bo mi sie fotel pasazera z memorka zamarzyl bo tak tez by mi sie nie chcialo.

ford2fast 
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Wysłany: |22 Sie 2010|, 2010 11:30   

krzyhoo napisał/a:
Jeżdżę jako kierowca na przemian 3 autami, które użytkują również inni, sekund 5 i 0 wysiłku zabiera mi przestawienie fotela. Dla mnie to bzdurny gadżet jak spryski lamp czy ściemniane lusterko. Użyteczność taka jak wożonego w bagażniku trójkąta czy sygnalizatora niskiego poziomu płynu do spryskiwania szyb.

Są osoby które nigdy nie przestawiają fotela po poprzedniku , byle tylko dosięgli gejów i kierowniczki :)
Czy to oznacza , że regulacja fotela jest całkowicie zbędna :):

Odpowiedz do tematu