|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
dziwne problemy z elektryka... |
| Autor |
Wiadomość |
konradow

Auto: scorpio ghia'96 2.9 24v6 asb sedan+lpg
|
Wysłany: |28 Kwi 2010|, 2010 15:50 dziwne problemy z elektryka...
|
|
|
| witam, niedawno dopadl mnie problem zalanej skrzynki (malej) i auto przez to za nic nie chcialo odpalic. wczesniej rowniez pojawialy sie takie problemy ze nie chcial palic ale odlaczenie na chwile akumulatora pomagalo i zapalal. czy to wina immobilaizera? zima zauwazylem ze kontrolka na podszybiu wcale sie nie swiecila po przekreceniu kluczyka i rowniez po zamknieciu auta i wlaczeniu alarmu nic nie migalo i nie dzialalo podwojne ryglowanie drzwi, po jakims czasie wszystko bylo dobrze potem znow ciemnosc w kontrolce ale normalnie odpalal i jezdzil wiec nie ruszalem tego. ale ostatnio znow nie dziala... i czesto zdazalo sie tak jakby immo blokowal nie pozwalal odpalic dopiero reset pomagal lecz do czasu... czy da sie usunac immo z tego auta i jezeli tak to jak to zrobic? mala skrzynka zostala rozebrana wysuszona i zakonserwowana. samochod odpalil ale pojawil sie problem z zamykaniem zamkow: po zamknieciu (obojetnie czy kluczykiem czy z pilota) od razu sie same otwieraja. podejrzewalem jakies zwarcie w duzej skrzynce wiec wymienilem ja na nowa zregenerowana bo moja juz miala popekana obudowe lecz to nic nie dalo, nadal po zamknieciu sam sie od razu otwiera... moja uwage zwrocil tez przekaznik R16 w malej skrzynce. kiedy otwieram bagaznik lub zamykam drzwi kierowcy on dziwnie brzeczy i ma jakies wibracje oraz wlacza sie sam wentylator mimo ze kluczyk nie jest wlozony do stacyjki. co moze byc przyczyna tych dziwnych zachowan? |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |28 Kwi 2010|, 2010 15:53
|
|
|
no to regeneracja do bani skrzynek albo wiązki w stanie agonii.
Immo z auta raczej nie usuniesz. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
konradow

Auto: scorpio ghia'96 2.9 24v6 asb sedan+lpg
|
Wysłany: |28 Kwi 2010|, 2010 15:57
|
|
|
| a wiazka podluznicy moze miec na to wszystko jakis wplyw? silnika i skrzyni byla zrobiona |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |