|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Problem z wkrecaniem na obroty i odpalaniem w 2,8i 12v |
| Autor |
Wiadomość |
mokun [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Kwi 2010|, 2010 21:10 Problem z wkrecaniem na obroty i odpalaniem w 2,8i 12v
|
|
|
Witam po raz drugi na tym forum. Jakis czas temu miałem tu konto ale długo nie uzywałem i gdzies je wcięlo.
Koledzy i kolezanki. Posiadam w terenowym aucie silniczek ze scorpuki MK1 2,8 i od jakiegos czasu mam z nim problemy. Zaczęlo sie od tego ze zaczynaly mu czasami skakac obroty tak mniej wiecej od 600-1200 i auto wtedy za cholere nie miało mocy nawet przy pełnym wcisnieciu gazu ale problem ten pojawialo sie to czasami, jak obroty sie stabilizowaly na poziomie 800-900 obrotow silnik mial pelna moc i wszystko bylo ok. Pozniej problem ten zagoscil na stałe wiec po dlugich mekach wpadlem ze moze to wina przeplywek bo moje byly brydne a klapka w jednym sie przycinała wiec kupiłem od Myszy drugie przepływki ale jakos dlugo nie miałem czasu zeby autkiem sie zajac i dopiero teraz gdy znalazlem troche czasu i wszystko zlozylem do kupy pojawił sie inny problem. Silnik ma problemy z odpaleniem. Zaplon ustawiłem lampa wedlug instrukcji z forum i oczywiscie wypiąłem kabel z kompa do ustawiania zapłonu. Po ustawieniu silnik odpala ok, ma rowne obroty ale jak probuje dodac gazu to bardzo ociezale silnik wkreca sie na obroty i niby kreci normalnie juz ale podczas jazdy czuc ze cos jest nie tak bo silnik jest słaby. Jak ustawiłem zapłon tak żeby auto sie wkrecało ok to znowu nie chce odpalic za cholere. Prosze was bardzo o pomoc bo przez jakis czas bylem z silnika zadowolony a teraz zaczyna mnie to juz denerwowac. Prosze o sugestie co moze mu byc. |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |25 Kwi 2010|, 2010 21:22
|
|
|
zapłon zle ustawiony
[ Dodano: |25 Kwi 2010|, o 21:23 ]
albo brak korekty zapłonu i dlatego nie jedzie |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
mokun [Usunięty]
|
Wysłany: |26 Kwi 2010|, 2010 00:44
|
|
|
| Zapłon ustawiałem lampa. Jeszcze sprobuje moze podmienic aparat tylko nie wiem czy na wyprzedzenie ma wplyw tylko aparat czy komp tez?? |
|
|
|
 |
pepi
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Pomógł: 48 razy Wiek: 50 Dołączył: 28 Sty 2007 Skąd: Krzczonów
|
Wysłany: |26 Kwi 2010|, 2010 08:42
|
|
|
pomrugaj go ja też ustawiałem na lampę i było podobnie u mnie okazał się kondesatorek przy cewce zwalony a wymieniałem aparat -cewkę tylko że u mnie zapłon wypadał |
_________________ v8 4.2 agis p13
nie bądź łosiem kup Fał Osiem |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |