|
Bicie kierownicy PO przetoczeniu tarcz. Myszkuje po drodze |
| Autor |
Wiadomość |
sobolaqe

Auto: '96 2,3 manual, kombi + sekwencja
|
Wysłany: |2 Mar 2010|, 2010 22:53
|
|
|
| Struna napisał/a: | | sobolaqe napisał/a: | w scorpio cos trzyma klocek w tloczku?
w ktorym mk ? | w każdym, przednie klocki mają takie blaszki sprężynujące, które wchodzą do tłoczka. |
wiem wiem, wlasnie pozniej zalapalem ze tyl niema a przod ma, ostatnio za duzo przy tyle robilem
| sobolaqe napisał/a: | Struna po co sie spierac z teoretykiem ktory niema pojecia o czym pisze
| no tu się niestety nieco mylisz. Jakie by nie miał przekonania to praktyki i wiedzy jednak mu nie brak. A że poglądy skrajne - no cóż, każdy sobie jakieś tam ma [/quote]
poglady pogladami, kazdy jakies ma i to jego sprawa i wiele bylo roznych walk na forum bo kazdy uwazal ze jego jest na gorze
to w pelni akceptuje
ale poziom dyskusji a wlasciwie jego brak to juz inna bajka, dodatkowo nie przyzna sie do bledu chociaz niewiem na ile sposobow udowodnisz ze niema racji.
ile razy sie wypowiadal na tematy o ktorych nie mial pojecia i zero praktycznego doswiadczenia i twierdzil ze to on ma racje a nie inni ktorzy w danym temacie od lat siedza
dla mnie szkoda poprostu czasu na "dyskusje" z kims takim wiec ignor jest wybawieniem
koniec tego OT |
_________________ pzdr
piotrek
508 RXH '15 2.0 HDI 180KM
Bylo
508 SW '14 i '12 2.0 HDI
407 SW '07 2.0 HDI
Scorpio '96 2.3 16V
Scropio '87 2,4 V6 |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |2 Mar 2010|, 2010 23:02
|
|
|
| Cytat: | Struna napisał/a:
ja nie muszę czytać, wystarczy że widziałem na własne oczy.
Struna po co sie spierac z teoretykiem ktory niema pojecia o czym pisze
chociaz bys mu przedstawil dowod czarno na bialym to sie nie przyzna i bedzie sie motal dalej.
szkoda czasu, nie wiem co on tam pisze bo mam go jednego jedynego jako ignorowanego ale jak go znam to nic madrego nie napisal |
Miło poczytać impertynenta
| sobolaqe napisał/a: | ile razy sie wypowiadal na tematy o ktorych nie mial pojecia i zero praktycznego doswiadczenia i twierdzil ze to on ma racje a nie inni ktorzy w danym temacie od lat siedza |
Załóż temat w odpowiednim dziale , chętnie odpowiem na Twoje chamskie wypowiedzi
Najlepiej było nie zaczynać , jednak Twoja natura pieniacza nie wytrzymała
| gufer-posepny napisał/a: | | oże te blachy mają być odwrotnie przy słoneczkach ale ja miałem je z nowym wahaczem |
W fabrycznych są normalnie , natomiast we wszelkiej maści zamiennikach są odwrotnie
| maup napisał/a: | | ford2fast napisał/a: | Widocznie u mnie w sklepie sprzedają jakieś lepsze:)
Przeważnie robię na nich od 10 do 20 tysięcy kilometrów |
na pewno jakieś lepsze mają w tym twoim sklepie.
bo nie dam wiary takiej paskudnej możliwości, że - jak wielu rasowych mechaników - siadasz i jedziesz, dopóki całkiem nie odpadnie i trza przywiązać drutem. |
Co najdziwniejsze nie tylko mi udaje mi się tam kupić takie części , inni też dostępują tego zbawienia
Trudno mi powiedzieć co i w jaki sposób zostało zamontowane w Twoim samochodzie
Możliwe , że ten co to montował nie miał pojęcia jak się je montuje prawidłowo |
_________________ Scorpio 4ever |
| Ostatnio zmieniony przez ford2fast |2 Mar 2010|, 2010 23:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |2 Mar 2010|, 2010 23:26
|
|
|
| do słoneczek wogóle są inne podkładki. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

|
Wysłany: |2 Mar 2010|, 2010 23:57
|
|
|
| Struna napisał/a: | | do słoneczek wogóle są inne podkładki. |
I zmienia się na nowe również nakładki z tworzywa na talerzyki |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |3 Mar 2010|, 2010 00:01
|
|
|
chyba zrobie koniec swiata zeby nie czytac takis wycieczek
troszke oleju w głowę sobie wlejcie Panowie - bedzie i na chłodzenie mózgu i na odpowiednie rozprowadzanie emocji |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

|
Wysłany: |3 Mar 2010|, 2010 00:15
|
|
|
| Waski napisał/a: | chyba zrobie koniec swiata zeby nie czytac takis wycieczek
troszke oleju w głowę sobie wlejcie Panowie - bedzie i na chłodzenie mózgu i na odpowiednie rozprowadzanie emocji |
Dla kolegi sabolage dzień bez chamstwa i osobistych wycieczek jest dniem straconym
Gdy kończę dyskusje , nie dając się wciągnąć w bezsensowne OT , on złośliwie to komentuje
Cóż , taki to człowiek
Nie reagowanie na jego zaczepki też nie daje efektu , cóż więc pozostaje ? |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |3 Mar 2010|, 2010 03:26
|
|
|
ford2fast, moze mińmy tą bezcelową dyskusję ponieważ mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawę, że prowokujesz do tego to pierwsze po drugie Twoje wypowiedzi nie są wolne od wspomnianych przez Ciebie wad, na dodatek konczysz dyskusję w momencie o którym Ty decydujesz a nie obaj dyskutanci już nie wspominając że na ogół zonglujesz argumentami i wypowiedziami tak żeby Ci pasowało
ja rozumiem ze sztuka dyskusji i wyprowadzania dyskutantów z równowagi nie jest Ci obca i że byłeś uczniem najpierw Arystotelesa a potem Schopenhauera ale ja też do tych szkół chodziłem i o ile nie jestem dobry w stosowaniu owych nauk to w diagnozowaniu owszem
tym wyraźnym akcentem kończę mając nadzieję, że nie będę musiał się nikomu dobierać do czerwonego paska
Pozdrawiam
Wąski |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
sobolaqe

Auto: '96 2,3 manual, kombi + sekwencja
|
Wysłany: |3 Mar 2010|, 2010 08:32
|
|
|
| Waski napisał/a: |
tym wyraźnym akcentem kończę mając nadzieję, że nie będę musiał się nikomu dobierać do czerwonego paska
|
musze wypic poranna kawe bo przeczytalem ze sie chcesz dobierac do czerwonego ptaka i sie zaczynalem bac o co chodzi |
_________________ pzdr
piotrek
508 RXH '15 2.0 HDI 180KM
Bylo
508 SW '14 i '12 2.0 HDI
407 SW '07 2.0 HDI
Scorpio '96 2.3 16V
Scropio '87 2,4 V6 |
| Ostatnio zmieniony przez sobolaqe |3 Mar 2010|, 2010 10:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |3 Mar 2010|, 2010 10:21
|
|
|
jak o co - jaja wam admin pourywa |
|
|
|
 |
Adam73
603-820-181

Auto: Mk2 1992 2.0 DOHC,manual,Ghia lift. + LPG
Pomógł: 15 razy Wiek: 53 Dołączył: 23 Kwi 2006 Skąd: Zgierz EZG
|
Wysłany: |3 Mar 2010|, 2010 10:23
|
|
|
| Struna napisał/a: | jak o co - jaja wam admin pourywa |
Albo zrobi sobie jajecznice z kiełbaską |
_________________ Było:
Tarpan 237 -79r.
Dacia1310-86r.
Opel Kadett 1.6D- 89r.
Vw transp.T2 -80r.
Scorpio Mk1 -91r./2.0 DOHC |
| Ostatnio zmieniony przez Adam73 |3 Mar 2010|, 2010 10:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zagiel_14 [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Mar 2010|, 2010 13:17
|
|
|
Tarcze, klocki wymienione bicie ustąpiło
Ale diagnoza postawiona przez diagnostę (gdzie indziej) jest przerażająca - gigantyczny luz na maglownicy
Gdzie szukać magla, na co zwrócić uwagę |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |3 Mar 2010|, 2010 13:20
|
|
|
| zagiel_14 napisał/a: | Ale diagnoza postawiona przez diagnostę (gdzie indziej) jest przerażająca - gigantyczny luz na maglownicy
Gdzie szukać magla, na co zwrócić uwagę | Skoro jak pisałeś wcześniej nie wyczuwasz luzu i koła bez opóźnienia robią to co kiera każe to jaki i gdzie niby ten luz ? może taki sam jak tarcze sa proste. |
|
|
|
 |
zagiel_14 [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Mar 2010|, 2010 13:26
|
|
|
| Ponieważ luz nie jest w poziomie tylko w pionie. Magiel chodzi tak jakby skokowo |
| Ostatnio zmieniony przez zagiel_14 |3 Mar 2010|, 2010 13:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |3 Mar 2010|, 2010 13:31
|
|
|
| zagiel_14 napisał/a: | | Ponieważ luz nie jest w poziomie tylko w pionie. Magiel chodzi tak jakby skokowo | hmmm, a dzwona toto nie miało ? |
|
|
|
 |
zagiel_14 [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Mar 2010|, 2010 13:35
|
|
|
| Jasnowidzem nie jestem, ale moje podejrzenie pada na dość drastyczne próby odpalenia skorpiona na lince przeprowadzane dwa tygodnie temu, może wtedy coś padło |
| Ostatnio zmieniony przez zagiel_14 |3 Mar 2010|, 2010 13:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|