|
STACJE LPG W EUROPIE |
| Autor |
Wiadomość |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lip 2005|, 2005 00:09 STACJE LPG W EUROPIE
|
|
|
Witam
Potrzebuję namiary na stacje LPG w nastepujących krajach(w tych rejonach):
- Czechy ( Praga, Pilzno)
- Niemcy ( Bawaria)
- Szwajcaria ( Lindau, Zurrich)
- Austria ( Tyroll, Wiedeń)
Te najbardziej potrzebuje. A może ktoś ma namiary w jakiś innych krajach i można by opublikować jakąś listę? |
| Ostatnio zmieniony przez KOREK |21 Lip 2005|, 2005 23:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
|
|
|
 |
sierars1 [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lip 2005|, 2005 00:23
|
|
|
| Swego czasu widziałem taką na niemieckiej stronie z pozycjami stacji GPS na europe |
|
|
|
 |
Slawek [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lip 2005|, 2005 05:42
|
|
|
A jak wygląda sprawa z końcówkami na tych stacjach. Na wszystkich mają redukcję taką jak w Polsce?, bo wiem że na niektórych mają |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lip 2005|, 2005 07:22
|
|
|
| Nie wszędzie - w Belgi gazu nie zatankujesz, w Niemczech nie wszędzie, ale większość ma przejściówki z końcówek typu włoskiego (nasze) na insze. |
|
|
|
 |
Adam [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lip 2005|, 2005 09:08
|
|
|
| Ja stacji w Niemczech znam duzo tylko jaka część Cie interesuje?? W Niemczech zwykle mają adaptery ale jak pisał megalith w Belgii to bez przejciówki nie zatankujesz ale za to gaz kosztuje max 36 Ec czyli 1,5 zł podobnie w Holandji. Francja, Włochy, Czechy, Słowacja bez problemu mają takie same pistolety jak my. W niemczech maja nawet czasem przy autostradach ale wtedy kosztuje nawet do 69 centow a w mieście nawet ponizej 50 |
|
|
|
 |
Slawek [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lip 2005|, 2005 14:56
|
|
|
Czyli w Niemczech na większości stacji są takie końcówki jak u nas fajnie ja wybieram się na połódnie Niemiec, Norenbergia, Monachium, Mannheim. |
|
|
|
 |
Adam [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lip 2005|, 2005 15:41
|
|
|
| Nie nie... Końcówki oni mają inne ale zwykla maja przejściówki. Z tego co pamietam to autostrada A9 A4 ale jak musze dokladnie sprawdzic w spisie jaki mam i moge wrzucic |
|
|
|
 |
megalith [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lip 2005|, 2005 16:35
|
|
|
| Adam napisał/a: | | musze dokladnie sprawdzic w spisie jaki mam i moge wrzucic |
Może by cały ten spis jaki masz (jeśli w miarę rozsądny) gdzieś wrzucić do ściągnięcia?? |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Lip 2005|, 2005 20:32
|
|
|
Mnie interesują głównie stacje przy trasie:
Wrocław - Praga - Pilzno - Norymberga - Monachium -Lindau(Szwajcaria) - Zurrich - Salzburg (Austria) - Linz ( Austria) - Wiedeń(wiadomo ) - Brno - Wrocław |
|
|
|
 |
Adam [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Lip 2005|, 2005 09:14
|
|
|
Niestety spis mam tylko na papierze i nie mam teraz dostepu do skanera wiec moge tylko przepisac.
Ten spis kupilem z 2 lata temu na stacji benzynowej. Wiem ze teraz sa nawet lepsze od mojej takie z zaznaczonymi stacjami na mapie a nie jak ja tylko opisy i musze szukac miejscowości aby sprawdzic czy to jest na mojej trasie.
Warto popytać na stacjach benzynowych przy granicy. Koszt ok 10 zl
W czechach czy na slowacji to praktycznie na każdej stacji mają gaz. |
|
|
|
 |
dajmispokoj [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Lip 2005|, 2005 15:20 stacje LPG
|
|
|
aloha gazowcy :D
ide z pomoca ... :]
Link stacji gazu gdzie trza :] http://www.autogaz.lublin...showpage&pid=15
a Austrie mam cosik innego , poniewaz ludzie mi wciskali kity ze gazu w Austrii niet, a jednak jak sie chce to mozna :]
mam opis drogi ale zawsze cos, mapka w czasie drogi i jazda :D:D
"Trasa z Krakowa na lodowiec Stubai koło Insbrucka. Sprawdzone stacje tak by przejechac ok 400 km miedzy tankowaniami;
1. Jedziemy przez Znojmo - trzeba zatankowac na Jet na trasie BRNO - ZNOJMO. Mozna placic karta, końc. włoska (jak w Polsce), stacja czynna w niedziele.
2. Przed Salzburgiem zjazd na Hallwang w prawo i pod autostrada ok. 5-8 km stacja SHELL. NIECZYNNA W NIEDZIELE!
3. Na rozjeździe pod Rosenheim nie jedziemy na Insbruck tylko dodajemy 20 km i na zjeździe IRSCHENBERG jest stacja LPG. Oznakowana czynna 24/7, końc. włoska. Potem trzeba wrócic na trase do Insbrucka...
4. ..i to koniec LPG. W Insbrucku ponoć jest stacja LPG ale znalazlem tylko stacje z gazem ale ziemnym "
milej drogi :] |
|
|
|
 |
Drmax [Usunięty]
|
Wysłany: |24 Lip 2005|, 2005 23:23
|
|
|
| W Szwajcarii nie warto tankowac gazu bo jest jedynie 20 rappów tanszy niż pb95. Lepiej tankowa tam etylinę, która jest ciut tańsza niż w Niemczech |
|
|
|
 |
KOREK [Usunięty]
|
Wysłany: |25 Lip 2005|, 2005 00:18
|
|
|
dzięki
właśnie o takie wskazówki chodzi