|
zablokowany centralny zamek+niedzialajace kluczyki |
| Autor |
Wiadomość |
cvaniack [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Gru 2009|, 2009 19:21
|
|
|
Auto otwarte
Policja przyjechała
Nie umiałem sie dostać do tego czerwonego kabelka.. łapy mi zgrabiały od zimna ;/
Ale po przyjeździe policji sie nie szczypałem i w ich towarzystwie otwarłem autko z pomocą "drewnianego kołka" w drzwiach
Akumulator wywalony do zera (nawet nie zareagował na przekrecenie kluczyka w stacyjce, a lampka w aucie zgasła po kilku sekundach od otwarcia drzwi) . Alarmu nie mam. I nie wiem czy wykasował pilota bo akumulator padł.. |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

Auto: FF '94 1.3 hitleredyszyn NO LPG
|
Wysłany: |14 Gru 2009|, 2009 23:38
|
|
|
a co Wy sie z tą policją patyczkujecie ?
mam prawo auto od ktorego mam dokumenty i zgode wlasciciela otwierac chocby wiertarką
niech sobie przyjezdzaja i popatrzą jak tak bardzo chcą - przeciez takie ich prawo i obowiazek |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 10 Wrz 2007 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |15 Gru 2009|, 2009 09:18
|
|
|
| a policja ma prawo ciebie zabrac do wyjaśnienia na 48 godzin ... a jak sąsiad zadzwoni, to nawet obowiązek ... choć z drugiej strony kto obecnie dzwoni na policję? znieczulica nastała i jak kradną samochód obok naszego, to tylko patrzymy, by nie zarysowali naszego ... a jak zarysują to później do sąsiada, że to jego auto zarysowało no wtedy, gdy go kradli ... |
_________________ nigdy nie mów nigdy |
|
|
|
 |
Julek
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Pomógł: 32 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Lut 2007 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: |15 Gru 2009|, 2009 22:25
|
|
|
Speedo, dokładnie, tłukłem szybe w centrum Warszawy w biały dzień, podszedłem do policjanta który stał niedaleko, powiedziałem moja fura mój młotek, szybę będę tłuc.
Syfu narobiłem, dobrze że za zaśmiecanie mnie nie ścigali. |
_________________ Tak to jest normalne, że nie gadasz z bandytami. Nie zapraszasz ich do domu, nie odwiedzasz ich samych. Kto z kim przystaje, takim się staje... |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

|
Wysłany: |16 Gru 2009|, 2009 00:11
|
|
|
z fiesty jak mi wyciagał kolega telefon to mial niezly mix
"auto" zarejestrowane w poznaniu
wlasciciel auta z legnicy
dokumenty i klucze mialem ja w warszawie
i jakos sie nie bał - waznejszy był moj palmofon niz jakcys mundurowi
zreszta gdyby przyszli to by dał sie ładnie spisac wyjasnil sprawe i pewnie by sobie pojechali dalej |
_________________ Uwaga! Zwracaj uwagę na treść i formę swojej wypowiedzi ! Zanim wciśniesz "Wyślij", przeczytaj i przemyśl co napisałeś !
Posty nie wnoszące absolutnie nic do tematu, a także obraźliwe i nietaktowne, mogą zostać usunięte bez podania przyczyn !
 |
|
|
|
 |
cvaniack [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Gru 2009|, 2009 01:52
|
|
|
No w sumie panowie którzy przyjechali do mnie nie chcieli ani dokumentów zobaczyć, ani nic
Auto stało na parkingu wzdłuż osiedlowej drogi. Podjechali, zatrzymali sie na równi z moim autkiem i stoją, obejrzałem sie na nich i dalej robie swoje (opuszczałęm go akurat bo nie umiałem ani maski otworzyć ani sie z kablem podpiąć - zmarzłem ) pan policjant z pytaniem do mnie czy to chociaż moje auto, odpowiedziałem, że tak i w sumie tyle sie tłumaczyłem. Potem sie zabrałem za otwieranie "od środka" znaczy odginając drzwi, a oni dalej stali.. Pojechali dopiero jak go otwarłem i kable do akumulatora podpinaliśmy żeby go odpalić |
|
|
|
 |
krzyhoo
FST Member

Auto: Foguar
|
Wysłany: |16 Gru 2009|, 2009 08:38
|
|
|
cvaniack i co udało się drzwi nie pogiąć? |
_________________ były:
Milka 95' 2.0 16V sedan
Black Betty 90' 2.0 DOHC sedan
Taunus 82' 1.6 w automacie
------------------- |
|
|
|
 |
cvaniack [Usunięty]
|
Wysłany: |16 Gru 2009|, 2009 12:25
|
|
|
Delikatnie odstają od uszczelki ;/
Ale sobie to wyprostuje |
|
|
|
 |
Waski
FST Member 000

|
Wysłany: |16 Gru 2009|, 2009 18:39
|
|
|
kolanem przytrzymaj na tapicerce i nagnij do siebie tak z szarpnieciem |
 |
|
|
|
 |
grzechu913

Auto: Audi a4b9
Pomógł: 20 razy Wiek: 44 Dołączył: 23 Gru 2005 Skąd: Chrzanow
|
Wysłany: |16 Gru 2009|, 2009 18:47
|
|
|
| Cytat: | | cvaniack i co udało się drzwi nie pogiąć |
raczej ciezko pogiac ,chyba ze na hama sie ciagnie ale akurat duzo nie trzeba |
_________________ Bylo scorpio 2.0 16V 95r LPG |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |17 Gru 2009|, 2009 12:30
|
|
|
| grzechu913 napisał/a: | | raczej ciezko pogiac | bardzo łatwo A i przemodelować sobie można |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|