$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - zablokowany centralny zamek+niedzialajace kluczyki
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zablokowany centralny zamek+niedzialajace kluczyki
Autor Wiadomość
krzyhoo 
FST Member

Auto: Foguar
Wysłany: |12 Gru 2009|, 2009 19:28   

cvaniack napisał/a:
mam nadzieje że pilota z pamięci nie wykasował

duże prawdopodobieństwo, że własnie tak zrobił, a aku może nie być dead
Taunus 82' 1.6 w automacie :)
-------------------

cvaniack
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2009|, 2009 19:49   

Znaczy, że co? że sam z siebie "wykasował" z pamięci pilota?
A akum na pewno jest słaby - może do zera nie wysiadł, ale.. :P

krzyho znaczy, że bede sie musiał włamywać do własnego auta? :(

Zysio 
LKR 55077

Auto: '06 Citroen C8 2.0 HDi 136KM
Wysłany: |12 Gru 2009|, 2009 20:00   

Szczerze?

Przy obecnych cenach używanych szyb drzwiowych do Skorupy, to bym się nie cackał.
'06 Citroen C8 2.0 HDi
Było:
'03 Yamaha TDM 900
'99 W210 E430
'05 Volvo V70 2.4 D5
'88 2.9 V6 Ghia + LPG

cvaniack
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2009|, 2009 20:01   

Przy obecnym stanie mojego portfela 50zł to dużo..
A wole sie pobawić jak sprzątać auto..

Zysio 
LKR 55077

Auto: '06 Citroen C8 2.0 HDi 136KM
Wysłany: |12 Gru 2009|, 2009 20:10   

To kombinuj, takie moje osobiste zdanie, nikt przecież nikogo tutaj do niczego nie zmusza, wybierzesz najlepsze wg Ciebie rozwiązanie.
'06 Citroen C8 2.0 HDi
Było:
'03 Yamaha TDM 900
'99 W210 E430
'05 Volvo V70 2.4 D5
'88 2.9 V6 Ghia + LPG

gufer-posepny 

Auto: M 120d
Wysłany: |12 Gru 2009|, 2009 20:30   

jest szansa że pilot nie skasował się . ale i jest szansa że się zepsuł . a nie chodzą ciężko przyciski ? wybicie szyby to połowa sukcesu przy podwójnym ryglu bo i tak nie otworzysz drzwi . otworzyć maskę podać więcej prądu z innego auta . zaprogramować pilota na nowo . w sumie i tak przy obecności policji wypadało by .

krzyhoo 
FST Member

Wysłany: |12 Gru 2009|, 2009 20:38   

cvaniack po ok. 6 dniach układ zdalnego sterowania wyłącza się samoczynnie by zapobiec rozładowaniu aku. To oznacza, że z pilota już go nie otworzysz. Bagażnika z kluczka też nie otworzysz?

ps. oczywiście jeśli załaczony jest rygiel to zabawa z wchodzeniem do środka nie ma sensu
-------------------

cvaniack
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2009|, 2009 20:44   

krzyhoo napisał/a:
cvaniack po ok. 6 dniach układ zdalnego sterowania wyłącza się samoczynnie by zapobiec rozładowaniu aku. To oznacza, że z pilota już go nie otworzysz. Bagażnika z kluczka też nie otworzysz?

ps. oczywiście jeśli załaczony jest rygiel to zabawa z wchodzeniem do środka nie ma sensu

Ale wcześniej prawie miesiąc stał i go nie otwieralem a potem bez problemu się otworzył :(

EDIT
bagażnika też nie otworze.. pomimo że mam oba kluczyki.. to jeden kluczyk nie dziala już wogóle.. a drugi tylko w stacyjce.. miałem jechać to zrobić do rudy śląskiej ale zwolnili mnie z roboty i brakło kasy.. i teraz cierpie :D
Ostatnio zmieniony przez cvaniack |12 Gru 2009|, 2009 20:47, w całości zmieniany 1 raz  

x00x 

Auto: '01 3.0D BMW e39 kombi
Wysłany: |12 Gru 2009|, 2009 20:51   

W ostateczności można wsadzić cos drewnianego miedzy drzwi a karoserie i otworzyć jakimś sztywnym drutem, sprawdzałem da się :) ale można porysować klamkę wewnętrzną i oczywiście warunek nie jest zaryglowany.

ps. jak bys nie miał wyjscia i zbił szybe to mozesz do mnie podskoczyć (masz stosunkowo blisko) znajdzie sie jakaś a najwyzej zapłacisz jak będziesz miał :)

cvaniack
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2009|, 2009 20:56   

x00x napisał/a:
W ostateczności można wsadzić cos drewnianego miedzy drzwi a karoserie i otworzyć jakimś sztywnym drutem, sprawdzałem da się :) ale można porysować klamkę wewnętrzną i oczywiście warunek nie jest zaryglowany.

ps. jak bys nie miał wyjscia i zbił szybe to mozesz do mnie podskoczyć (masz stosunkowo blisko) znajdzie sie jakaś a najwyzej zapłacisz jak będziesz miał :)

Da sie tak ale wukrzywiają sie drzwi.. a potem jest troche zabawy żeby wróciły do dawnego wyglądu - juz tak otwieralem jak kluczyki zatrzasnąłem w bagażniku :D
Dzieki za oferte ale ostatecznością bedzie wykrzywianie drzwi - bo nie ryglowalem, chyba ze mu sie cos poprzewracalo i sam sie zaryglowal (w co wątpię, a raczej mam nadzieje że tak nie jest :P )

cvaniack
[Usunięty]

Wysłany: |12 Gru 2009|, 2009 22:49   

też nie :(

bingo 
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Wysłany: |13 Gru 2009|, 2009 12:04   

cvaniack napisał/a:
Ale słyszałem właśnie że komputer odcina centralke jak jest slaby akumulator i zostawia tylko kluczyki
- przy orginalnym pilocie, ale ty piszesz , że masz jakiś dokładany .... no i odcina nie jak aku jest słaby, tylko po jakims czasie nie używania, by ograniczyć zużycie prądu.
cvaniack napisał/a:
Otwierałem go dokładnie tydzień temu w piątek
i jeżeli aku nie był do końca naładowany to mógł się rozładować. scorpio ma pobór na poziomie 0,2A, co daje mniej wiecej dzienne zużycie około 4A, co po 5 dniach daje 20 A z aku. a jak aku masz ~70 Ah i naładowany w 50%, to po 10 dniach możesz już nie mieć prądu.
cvaniack napisał/a:
Dioda w radiu (6000) mruga nadal więc mam nadzieje że pilota z pamięci nie wykasował
- może tylko odłaczył pilota, może twoja centralka też ma taką opcje.

krzyhoo 
FST Member

Wysłany: |13 Gru 2009|, 2009 12:48   

bingo napisał/a:
ale ty piszesz , że masz jakiś dokładany

gdzie??
-------------------

bingo 
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Wysłany: |13 Gru 2009|, 2009 13:18   

skoro pisze, że ma :
cvaniack napisał/a:
Alarmu nie ma - uboga wersja
i równocześnie że
cvaniack napisał/a:
ale to pół biedy bo miałem pilota
to albo dokłądany sterownik centralnego, który nie wiadomo, czy domka rygiel, czy nie, albo jest oryginalny alarm, o którym kolega nie wie, że ma. może zdjęcie pilota rzuci trochę światła ... bo może jest to kwestia bateri w pilocie ... albo podanie plusa na rozrusznik rozwiąże sprawę ... Maski bym nie otwierał, bo może to rozładować aku do końca, jak jest jednak jakiś alarm.

cvaniack
[Usunięty]

Wysłany: |13 Gru 2009|, 2009 13:28   

Pilot jest oryginalny fordowski ten prostokątny z trzema przyciskami, rygla nie domyka - znaczy nawet po wielokrotnym "zamknięciu" z pilota (siedziałem w środku auta) dało się go od środka otworzyć. Alarmu raczej nie ma bo miałem już tego pecha zatrzasnąć kluczyki w bagażniku przy zamkniętym aucie (ale to było na placu u znajomego i nie obawialem sie policji :P ) a teraz stoi na blokowisku i jak go bede "szczeliną w drzwiach" otwieral to ktoś na bank zadzwoni - dlatego wole od maski strony sie tam dostać, ale to jutro dopiero bo niedziela jest :P

Odpowiedz do tematu