|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Kupiłem KOTKA |
| Autor |
Wiadomość |
leho [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Sie 2009|, 2009 09:06 Kupiłem KOTKA
|
|
|
Wreszcie muszę się przyznać, że czas jakiś temu nabyłem kota:p Nie jest to Scorpio, ale chociaż FORD, a nie OPEL, więc będę teraz jakoś bardziej do was pasował
Koteczek na imię ma Cougar i urodził się w 1999 roku. Ma serduszko o poj. 2.5 litra w układzie V6 z 24 wentylkami. Fabrycznie miał 170KM, jak nasza była VB. Też jak VB jest z automatem:) Podobno ma coś tam dłubane do 189KM, ale tego narazie nie widać, bo zgłębiając forum CKP, wiem już napewno, że ma walnięty układ IMRC, ale to sobie po wakacjach sam naprawię, bo to nie filozofia i koszt zerowy, a frajda większa. Autko miało lakierowany lewy tylni błotnik, choć sprzedawca zaklinał się, że niebity. I w zasadzie bity nie był, ale coś jednak, bo lakierowany był. Po dokładnych oględzinach na podnośniku, nie widać jednak, absolutnie nic, co by było coś poważnego robione. Może więc jakieś przetarcie? Ale co tam, jest już i już:) Autko jest w tej chwili u gazownika, dostanie pełen wtrys sekwencyjny i zbiornik 60l w koło. Jak wrócę z wakacji, to go odbiorę i zobaczę jak jest. Na razie, jeżdżąc po mieście, średnia na kompie była 13,8l/100km, a w trasie Poznań-Środa Wlkp-Poznań, z ok 30km autostrady i 150-160km/h na niej, średna była 9l/100km. Znów się rozpisuję, więc napiszę już tylko co auto ma:
-rok 1999
-2.5 V6
-automat z trybem Ekonomik i Sport i czyn co się nazywa O/D, ale jescze nie wiem do czego służy:scratch:
-elektryczne szyby
-elektryczne i podgrzewane lusterka
-pełna skóra, perforowana
-fotele kubełki, 4 sztuki, choć te z tyłu, to dla mniejszych niż 170cm wzrostu
-fotele podgrzewane
-fotel kierowcy elektryczny
-wspomaganie
-komputr pokładowy, ale ten w VB bije go na głowę:(
-tempomat
-4 airbagi
-ABS
-kontrola trakcji
-klima z klimatronik (działa super)
-centralny z podwójną blokadą
-autoalarm
-bagażnik z pilota
-guziczki w kierownicy do sterowania np.tempomatem
-w światłach są H.I.Dy, tak na oko ok 7000K
-fabryczne alu 16" z dość dobrymi oponkami
Do tego było
- radio Sony, ale wyleciało, bo wolę swoje z Biedronki
-zestaw głośno mówiący BT, przenośny (fajnie działa)
-4 głośniki, podobno alpine, ale nie wiem
-3,5" navi Tomtom z legalną mapą polski, ale też już wyleciała, bo wolę swoją po tuningu z Biedronki. Została tylko ładowarka, bo jest fajnie zamontowana
-4 alu Borbet T bodajże, 15" z nówkami oponami na zimę

Kolor na zdjęciach tylko jakoś inny wychodzi, bo w rzeczywistości nie jest taki jaskrawy:p |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |