|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Pomóżcie Prosze na kolanach! |
| Autor |
Wiadomość |
marcinzlodzi [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lip 2005|, 2005 15:50 Pomóżcie Prosze na kolanach!
|
|
|
| Na początku pozdrawiam scorpiomaniaków! Jesteście moją ostatnią nadzieją . Prablem mam taki! chcę nadbic klimę, mam gdzie ale cos jest nie tak z elektryka . jak ja włączam slychac jakies "cykanie" w okolicach podszybia ale jak chcieli nabic to nie załacza sie wentylator i sprężarka. Mój "elektryk" nie może znależć przekażników od klimy, a gosc nie ma schematów instalacji. Moze ktos wie w czym rzecz? Lub poleci jakiegos mechaniora co sie na tym zna? Wojuje z tym tydzien i jestem bliski poddania sie . Aha wentylator "na krótko " działa! |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lip 2005|, 2005 15:57
|
|
|
Wentylator Ci dziala, wiec pol problemu masz z glowy. Jesli klima jest pusta (czyli nie ma odpowiedniego cisnienia), to nie zalaczy sie ani wentyl ani sama klimatyzacja.
Najgorzej, jesli sprezarka poszla sie walic, lepiej choc nie za dobrze jak nie trzyma szczelnosci, co wyjdzie w praniu. co moze cykac - nie mam pojecia. Moze napisz do Antka - ma wieksza praktyke w tym temacie. |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |8 Lip 2005|, 2005 16:01
|
|
|
Cześć Marcin ... witaj na FST
Wejdź na srtonę Rafała : www.ford-scorpio.prv.pl - tam znajdziesz instrukcje o pisem skrzynek bezpieczników i schematy instalacji.
W twoim autku są 2 wentyle... po włączeniu klimy powinien załączyć się 1-wszy (prawy). Jeżeli "na krótko" chodzi, tzn., że albo masz padnięty wyłącznik termiczny w obudowie termostatu, albo przekażnik (chyba jest zamocowany na prawym nadkolu, blisko reflektora).
Drugi wentyl załącza się dopiero jak wskazówka temp. wchodzi na czerowone.
A to, co cyka, to pewnie przekaźnik klimy |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |8 Lip 2005|, 2005 16:19
|
|
|
| mozliwe ze padł czujnik cisnienia. W ktorym zakładzie robiles klimatyzacje? czy ona wogole kiedykolwiek chodziła? Co do wentylatorow, to jaki masz ukłąd 2 czy 3 wentylatorowy, tzn masz centralny zewnetrzny wentylator czy tylko 2 od silnika? moze sie gdzies spikniemy co by na to spojzec. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
marcinzlodzi [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lip 2005|, 2005 16:40
|
|
|
| wentylatory z tego co widze sa 2 . problem jest tylko z tym od klimy. Rafał napisz tylko kiedy i gdzie sie mozemy spotkac ja napewno podjade. Adam dzieki za link ! kurcze jednak 3 dwa z tyły i jeden z przodu |
| Ostatnio zmieniony przez marcinzlodzi |8 Lip 2005|, 2005 21:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
marcinzlodzi [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lip 2005|, 2005 16:51
|
|
|
| Ibol Robiłem to na Śląskiej nabili jakimś gazem i stwierdzili ze jest jakas mala nieszczelnosc ale nie moga sprawdzic gdzie poniewaz nie dziala wentylator od klimy. Nie kumam tego, według mnie sama sprężarka powinna chodzic wentylator to druga sprawa |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |8 Lip 2005|, 2005 16:51
|
|
|
| kiedy chcesz, gdzie chcesz - gg 765214 tel kom 602 224 839 |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |