|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Szyba przednia do Scorpio Mk1 |
| Autor |
Wiadomość |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |17 Maj 2009|, 2009 10:46
|
|
|
| adam kubiak napisał/a: | | gufer-posepny napisał/a: | | Grzana przednia szyba wymiata zimą . Guzior i patrzysz na rzeszę ofiar w pocie czoła drapiacych hehe . |
No, tylko włącz jeszcze na to nawiewy i można sie spodziewać zakupu nowej |
Ciekawa teoria
Niestety nie sprawdza się w praktyce
| Aro napisał/a: | | Czyli Adaś miał pewnie do czynienia z jakąś podróbą. |
Raczej z autem po solidnym dzwonie lub źle wklejoną szybą |
_________________ Scorpio 4ever |
| Ostatnio zmieniony przez ford2fast |17 Maj 2009|, 2009 10:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jaroz
Tylko Cossi

Auto: `92 2.9 24V ASB sedan
Pomógł: 6 razy Wiek: 49 Dołączył: 11 Sty 2008 Skąd: Poznań Gliwice
|
Wysłany: |17 Maj 2009|, 2009 10:58
|
|
|
| bingo napisał/a: | | musisz pamietać, by czarnym foliopisem zakreślić wolne pole pod numer nadwozia | dlaczego? bo nie wiem co autor miał na myśli, a moja szyba (od Mk3) czeka na wklejenie przed zimą, więc mnie to interesuje.
| bingo napisał/a: | | w MK1 lusterko nalezy przykleić poniżej pola zakropkowanego, przygotowanego pod montaż lusterka | Rozumiem, że po prostu w tym samym miejscu co na starej szybie i tyle? Kwestia pomiarów, tak?
| bingo napisał/a: | | Kable od ogrzewania są też w MK3 krótsze i trzeba je przedłużyć. | Naprawdę? Bo ja jeśli dobrze pamiętam, to są podobnej długości. Przynajmniej te na dole szyby. Ale mogę się mylic |
_________________ Będzie: Aston Martin DB12 Volante
Był: Ford S-Max MSB 2.5L 220KM
Był: Ford Scorpio Cosworth ASB 2.9L 24V 195KM |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 10 Wrz 2007 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |17 Maj 2009|, 2009 11:28
|
|
|
| ford2fast napisał/a: | Aro napisał/a:
Czyli Adaś miał pewnie do czynienia z jakąś podróbą.
Raczej z autem po solidnym dzwonie lub źle wklejoną szybą | raczej włąśnie to drugie .... | jaroz napisał/a: | | dlaczego? bo nie wiem co autor miał na myśli, a moja szyba (od Mk3) czeka na wklejenie przed zimą, więc mnie to interesuje. | - bo niezamalowane okienko brzydko wygląda, jak pod nim nie ma numerów ... | jaroz napisał/a: | | Rozumiem, że po prostu w tym samym miejscu co na starej szybie i tyle? | tak | jaroz napisał/a: | | Kwestia pomiarów, tak? | nie, kwestai innego panelu (ładniejszego ) w MK1 | jaroz napisał/a: | | Naprawdę? Bo ja jeśli dobrze pamiętam, to są podobnej długości. Przynajmniej te na dole szyby. Ale mogę się mylic | - tu się opieram na informacji szklarza, który u mnie wklejał szybę - musiał niby przedłużyć nieco kable, ale nie widziałem tego w pełnej okazałości, wiec może nie mam racji i kabli nie trzeba przedłużać. |
_________________ nigdy nie mów nigdy |
| Ostatnio zmieniony przez bingo |17 Maj 2009|, 2009 11:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jaroz
Tylko Cossi

Auto: `92 2.9 24V ASB sedan
Pomógł: 6 razy Wiek: 49 Dołączył: 11 Sty 2008 Skąd: Poznań Gliwice
|
Wysłany: |17 Maj 2009|, 2009 11:38
|
|
|
| bingo napisał/a: | | bo niezamalowane okienko brzydko wygląda, jak pod nim nie ma numerów ... | Tak myślałem bo jak nabyłem tą szybę (z Czech od kolegi, który pracuje w fabryce szyb) to od razu to okienko rzuciło mi się w oczy...
| bingo napisał/a: | | tu się opieram na informacji szklarza, który u mnie wklejał szybę - musiał niby przedłużyć nieco kable, ale nie widziałem tego w pełnej okazałości, wiec może nie mam racji i kabli nie trzeba przedłużać. | Spoko i tak wyjdzie w praniu |
_________________ Będzie: Aston Martin DB12 Volante
Był: Ford S-Max MSB 2.5L 220KM
Był: Ford Scorpio Cosworth ASB 2.9L 24V 195KM |
|
|
|
 |
Adam73
603-820-181

Auto: Mk2 1992 2.0 DOHC,manual,Ghia lift. + LPG
Pomógł: 15 razy Wiek: 53 Dołączył: 23 Kwi 2006 Skąd: Zgierz EZG
|
Wysłany: |17 Maj 2009|, 2009 11:48
|
|
|
| Aro napisał/a: | | Czyli Adaś miał pewnie do czynienia z jakąś podróbą. |
Akurat to nie byłem ja.Kumplowi strzeliła szyba grzana i jak pojechał do serwisu to nie przyjeli mu reklamacji z tego właśnie powodu . Dlatego też byłem przekonany że to prawda. |
_________________ Było:
Tarpan 237 -79r.
Dacia1310-86r.
Opel Kadett 1.6D- 89r.
Vw transp.T2 -80r.
Scorpio Mk1 -91r./2.0 DOHC |
|
|
|
 |
bingo
PO 656 EY

Auto: 1992, 2.9 V6 12V, manual, TURNIER 4x4 GHIA RS
Pomógł: 115 razy Wiek: 52 Dołączył: 10 Wrz 2007 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |17 Maj 2009|, 2009 12:35
|
|
|
| adam kubiak napisał/a: | | i jak pojechał do serwisu to nie przyjeli mu reklamacji z tego właśnie powodu |
tak działają serwisy, nie tylko zresztą samochodowe - za pierwszym razem zawsze odbiją piłeczkę, że to wina uzytkownika i jak się użytkownik zgodzi, to jest super.
a w takim przypadku jak mówisz, to kumpel powinien wyciągnąć IO i się zapytać, gdzie to jest napisane. Jak nie ma, to i tak muszą to zrobić na gwarancji. a nawet jak by było napisane, to jest to wada ukryta auta, która nie może wystąpić - jest to zbyt niebezpieczne. W takim przypadku inst. elektryczna musiała by być tak wykonana, żeby do takiej sytuacji nie doszło - co jest zresztą proste do wykonania. Można to porównać do sytuacji, gdy poduszka pasażera była tak wykonana, ze można by było coś na nią postawić. Zwróć uwagę, że tak nie są one robione.
inna sprawa, że jak włączasz grzanie szyby, to raczej nie puszczasz na to powietrza, bo przeciesz chcesz nagrzać szybę, a nie grzać powietrze przepływające pod szybą. |
_________________ nigdy nie mów nigdy |
| Ostatnio zmieniony przez bingo |17 Maj 2009|, 2009 12:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |