$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Nasze przypadkowe spotkania na asfalcie
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nasze przypadkowe spotkania na asfalcie
Autor Wiadomość
IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |22 Cze 2005|, 2005 09:21   Nasze przypadkowe spotkania na asfalcie

Nie zauwazylem, aby takowy temat juz istnial a zapewne nie jednokrotnie zdarzy/lo sie nam spotkac jakiegos klubowicza na drodze, gdzie mamy zazwyczaj ograniczone mozliwosci kontaktu ale zawsze mozna pomachac, poswiecic swiatlami itp :) , choc nie zawsze zostanie sie zauwazonym.

Wczoraj dla przykladu zdawalo mi sie, ze widzialem samochod ARTNOW'a ... i trafnie go rozpoznalem bo charakterystyczne wgniecenie tylu po lewej stronie z wypadku z ciezarowka jednoznacznie przywiodlo mi go na mysl. Jade za nim, mrugam swiatlami, ... nic. Wyprzedzam, jade przed nim i nadal nic. W chwile pozniej doszlo do mnie, ze postanowil zostawic auto bratu i to on zapewnie prowadzil. Jak sadze zastanawial sie co za czubek i czego od niego chce :)

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |22 Cze 2005|, 2005 09:33   

napisz do Artura na PW o tym, to poinstruuje brata co i jak :wink:
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

COSSY
[Usunięty]

Wysłany: |22 Cze 2005|, 2005 22:04   

Najlepszy numer to ja miałem. Jadę sobie raz niedaleko Częstochowy i zatrzymuję się na światłach. Oczom nie wierzę a tu obok mnie zatrzymuje się Asia z całą ferajną róznych Fordów. Z niedowierzania mało nam gały nie wyszły. Fordy jechały na zlocik, cóż chciałem nie chciałem, pojechałem z nimi :lol:
Jaki ten świat jest mały :wink:

kuba 

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Wysłany: |24 Cze 2005|, 2005 09:35   

Spot na wyrazowie???

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |24 Cze 2005|, 2005 09:39   

no pamiętam pamiętam :D Cossy z pasażerami się ładnie udal za nami na tor w wyrazowie :)

monter
[Usunięty]

Wysłany: |24 Cze 2005|, 2005 21:12   

No wlasnie nie raz o tym myslalem. Nie wiem jak to zrobic zeby widzac Scorpio znaprzeciwka od razu wiedziec ze to z FST. Nie wiem moze naklejka jakas powiedzmy na przedniej szybie tam gdzie lusterko jest przyklejone ?? Cos w takim stylu aby od razu rzucalo sie w oczy.

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |15 Lip 2005|, 2005 10:52   

Kiedys myslalem, ze przydalby sie jakis wyswietlacz diodiwy z zaprogramowanymi napisami na tylnej szybkie ... wciskasz odpowiedni guziczek i pojawia sie:

1. Bujaj sie frajerze :)
2. Pozdrowienia od Klubu Scorpio
3. Wlacz swiatla
4. $%#($&*(&!!!
5. Dziekuje
6. ...

Co do rozpoznawania klubowiczow, to nie mam pomyslu ale faktem jest, ze ostatnio po Lodzi dla przykladu jezdzi coraz wiecej nie zrzeszonych Skorpiakow.

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |15 Lip 2005|, 2005 16:59   

też kiedys taki koncept miałem :)

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |18 Lip 2005|, 2005 13:29   

... a na okazje "ciekawszych" sytuacji sprezarke i 3 traby pod maska - efekt taki jak w TIRze.

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |19 Lip 2005|, 2005 08:58   

O kurde, jesteś geniusz! Miałem ochotę to kiedyś zrobić, ale nie miałem jak, a teraz nie skojarzyłem, że mam przecież zbędną sprężarkę od samopoziomowania tyłu, którą tymczasowo odłączyłem, muszę tylko zrobić do niej zbiorniczek, elektrozawór i trąbę, i będzie delikwentom naprzeciw samochodu łeb urywać razem z płucami! :D

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |19 Lip 2005|, 2005 11:24   

Ja nie mam sprezarki, wiec jak kiedys okazyjnie kupie caly komplet to cos takiego zmontuje pod osobnym przyciskiem - bedzie na wariatow i debili zajezdzajacych droge min. Podejrzewam, ze efekt piorunujacy.

Boni 

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
Wysłany: |20 Lip 2005|, 2005 23:44   

A jak. W autobusach se niektórzy nielegalnie zakładają takie syreny pneumatyczne, podobno z lokomotyw. O spr. powietrze w autobusie łatwo, a efekt taki, że nie tylko w koło autobusu co żyje ucieka na drzewo, ale i pasażerowie głuchną i schodzą na serce :wink:

leo
[Usunięty]

Wysłany: |21 Lip 2005|, 2005 08:40   

A ja w ostatnią sobotę na moście w Zegrzu wyprzedziłem zgrabnego wiśniowego wielorybka na warszawskich numerach WZ, który miał nasz znaczek na tylnej klapie i chyba na tylnych lewych drzwiach (tam gdzie znaczek Ghia) więc trąbnąłem mijając i awaryjniakami pomrugałem, na co wielorybek zareagował w podobny sposób (zapewne widząć taki sam znaczek na mojej tylnej klapie).
Przyznam, że to spotkanie było bardzo miłe, więc apeluję do wszystkich, żeby weszli w posiadanie takiego znaczka - kontakt do Przemko!!!!

Marcin 
-=Marcin=-

Auto: Honda CB500S / Toyota Camry
Wysłany: |21 Lip 2005|, 2005 08:56   

Cytat:
kontakt do Przemko!!!!

ja mam na tylnej szybie naklejke od Wegusa i nie ma d... żeby ktoś jej nie widział
- Toyota Camry 2,2 DOHC; 1996r
Jest:
- Honda CB 500S 0,5DOHC; 1998r

IBOL
[Usunięty]

Wysłany: |23 Lip 2005|, 2005 11:31   

Niestety nie przebolalbym zadnej naklejki na swoim aucie - nawet klubowej ... zatem nie ma rady - trzeba trabic, blyskac, ... :)

Odpowiedz do tematu