|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
silnik 2,4 |
| Autor |
Wiadomość |
grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: |29 Sty 2005|, 2005 22:03 silnik 2,4
|
|
|
| Ratunku.Mam silnik V6 2,4 który wkładam do innego auta.nie pamietam jak oryginalnie były podłaczone węże od pompy wodnej i termostatu.Który szedł do nagrzewnicy a który do zbiorniczka wyrównawczego.Czy przelew z tego zbiorniczka szedł do obudowy termostatu? Gdzie idzie wąż z korka wlewu oleju?Na glebę?Proszę o jekiekolwiek informacje.W poniedziałek chce odpalać silnik a nie jestem pewien czy czegoś nie poplątałem. Cobra427@neostrada.pl |
|
|
|
 |
fructon [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Sty 2005|, 2005 13:53
|
|
|
| gorny przelew zbiornika wyrownawczego bezposrednio do termostatu waz z wlewu oleju bezposrednio do filtra powietrza gruby przewod z termostatu do gornego wlotu chlodnicy cienszy przewod z pompy wodnej do chlodniczki w filtrze oleju dolny przewod ze zbiornika wyrownawczego polaczony z grubym wezem pompy wodnej a stamtad do dolnego wejscia chlodnicy |
|
|
|
 |
grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Sty 2005|, 2005 15:57
|
|
|
Wielkie dzięki. Ale w silniku 2,4 jest chyba troche inaczej.dolny wąż napewno nie łączy sie z dolnym,grubym wężem idącym do chłodnicy.Idzie napewno do pompy wody lub do termostatu.Nie wiem też nic o "chłodniczce w filtrze oleju".jest tylko nagrzewnica.Jeden jej kruciec łączy sie z metalowym przewodem idącym wkoło silnika do pompy wody a drugi?
Co do przelewu ze zbiorniczka wyrównawczego i przewodu korka wlewu to też tak myślałem. |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |3 Lut 2005|, 2005 16:24
|
|
|
shit - ja się pochorowałem i póki co fotki nie mogę machnąć niestety |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
dr_greenthumb [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Cze 2005|, 2005 18:32
|
|
|
podepnę sie tutaj, bo wydaje mi się to najlepszym miejscem.
szukam szukam i nic konkretnego znaleźć nie mogę na waszym forum.
proszę o wasze opinie na temat silnika 2.4 V6
ekonomika, moc, awaryjność, czynnosći obsługowe,
na co zwrócić uwagę przy zakupie takowego silnika itd.
podobno są wersje z hydraulicznymi popychaczami, i wersja ze szklankami tak jak w 2.3 V6 -czy są na to jakieś oznaczenia kodowe które zdradzają, czy to wersja z hydro czy nie ?
proszę nie doradzać mi zakupu silnika 2.9 bo reszta podzespołów w Taunim tego nie wytrzyma.
dzięki
i pozdro dla fordomaniaków
talar |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Cze 2005|, 2005 22:04
|
|
|
Doktorku poszukaj dobrze w dziale sprzedam. Ktos z forumowiczow ma motorek 2.4 V6 z przebiegiem cos kolo 100 tys chyba nawet niecalych za jakies 1600PLN. Okazja jak cholera.
Ja mam 2.4 i mi sie podoba Jednak wolalbym 2.9 tak na marginesie |
|
|
|
 |
neo [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Cze 2005|, 2005 22:49
|
|
|
| Witam !!! No właśnie ja mam do sprzedania 2,4 V6 !!!!! I to za 500 zł .silnik ma około 170 kkm przebiegu . Do motora jest of course komp i wydech w komplecie !!!! jesli ktos bedzie chciał to wiązka tez sie znajdzie !!!! Z tego co wiem to mój ma manualną regulacje luzu zaworów !!! Silnik jest z 89 r !!! I jeszcze jedno . Jest z osprzetęm i sprzegłem !!!!!!!! |
|
|
|
 |
sobolaqe

Auto: '96 2,3 manual, kombi + sekwencja
|
Wysłany: |22 Cze 2005|, 2005 22:59
|
|
|
postaram sie jutro zrobic zdjecia mojego silnika i ci podeslac.
moze nawet rano mi sie uda to bym podeslal kolo 10 z pracy;) |
_________________ pzdr
piotrek
508 RXH '15 2.0 HDI 180KM
Bylo
508 SW '14 i '12 2.0 HDI
407 SW '07 2.0 HDI
Scorpio '96 2.3 16V
Scropio '87 2,4 V6 |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Cze 2005|, 2005 00:21
|
|
|
Neo jak jedziesz na zlot to zabierz go ze soba Kazdy cos na handel bierze
A tak powaznie to Ty jezdziles na tym silniku czy to z jakichs innych zrodel ?? |
|
|
|
 |
dr_greenthumb [Usunięty]
|
Wysłany: |23 Cze 2005|, 2005 19:34
|
|
|
za 500zł mam też w gorzowie 2.4, tylko nie wiem czy z hydropopychaczami czy nie.
komp i wiązka niepotrzebna bo i tak przerabiam na gaźnik.
ale ciągle mało tych opinii na temat silnika.
czy coś się komuś w nim popsuło? czy jakieś dziwne problemy, moze komuś korbowód wyskoczył bokiem, no nie wiem. pisżcie wszystko co wam slina na temat tego silniora przyniesie.
dzięki. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |