|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Nie działająy ABS |
| Autor |
Wiadomość |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |24 Paź 2008|, 2008 15:11
|
|
|
| sucre79 napisał/a: | | poza tym znalazłem taką czarną gruszkę z imbusem nad pompą hamulca | to jest akumulator ciśnienia właśnie co to go sobie powinieneś wymienić - panuje tam wysokie ciśnienie więc trzeba bardzo ostrożnie. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
sucre79 [Usunięty]
|
Wysłany: |22 Lis 2008|, 2008 19:56
|
|
|
| dziwne jest to że chociaż pokazuje mi jak wcześniej pisałem że jest coś nie tak z ABS to dzisiaj na śliskim ABS działał prawidłowo i nic nie wskazywało na jego problemy chociaż kontrolki wskazywały na awarię. |
|
|
|
 |
daniel0 [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Sty 2009|, 2009 19:56
|
|
|
Odswierzam troche ten temat, bo nie chce zasmiecac. Ostatnio moje MK2 postawilem na parkingu i bylo wszystko ok, rano przychodze zanim odpalilem silnik pare razy nacisnalem pedal hamulca i z kazdym nacisnieciem robil sie twardszy. Mija to dopiero po uruchomieniu silnika. Od tego momentu nie dziala abs, pomimo iz kontrolka normalnie gasnie. Poziom plynu wydaje sie w porzadku, chociaz jest strasznie ciemny.
Co to moze byc?
Pzdr. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |21 Sty 2009|, 2009 20:00
|
|
|
| daniel0 napisał/a: | | zanim odpalilem silnik pare razy nacisnalem pedal hamulca i z kazdym nacisnieciem robil sie twardszy | to akurat normalne. | daniel0 napisał/a: | | Mija to dopiero po uruchomieniu silnika | to też normalne. | daniel0 napisał/a: | | Od tego momentu nie dziala abs | to jakiś zbieg okoliczności. | daniel0 napisał/a: | | pomimo iz kontrolka normalnie gasnie | skoro gaśnie to raczej działa, po czym wnosisz, że nie działa ? |
|
|
|
 |
daniel0 [Usunięty]
|
Wysłany: |21 Sty 2009|, 2009 20:27
|
|
|
Dlaczego wczesniej normalnie pracowal przy zgaszonym silniku? Hamowalem na mokrej drodze z blotem posniegowym i wczesniej abs sie zalaczal, teraz nie.
Co prawda jest to moje subiektywne odczucie. |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |21 Sty 2009|, 2009 20:28
|
|
|
| daniel0 napisał/a: | | Dlaczego wczesniej normalnie pracowal przy zgaszonym silniku? | wydawało Ci się, ze dwa razy da się depnąć jeszcze "miekko" potem musi stwardnieć pedał bo nei ma wspomagania od silnika. Jak odpalisz to podciśnienie zaczyna wspomagać i znów chodzi miękko. A abd to sprawdź hamując naprawdę do deski na śniegu. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |