|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
samochód chce sam jechać bez biegu na MSB,o co chodzi?? |
| Autor |
Wiadomość |
lumar [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Gru 2008|, 2008 02:03
|
|
|
| Mysza napisał/a: | | po mojemu nie wysprzegla do konca, a synchro na trojce juz nieco podciachany. Sprawdz co z tym pedałem sprzęgła. |
Tylko że te biegi o których pisalem wchodzą tak od momentu wymiany skrzyni, niezależnie czy sprzegło łapało przy samej górze czy w normalnej pozycji która jest obecnie |
|
|
|
 |
ford2fast
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Pomógł: 77 razy Dołączył: 28 Lip 2008 Skąd: Zabrze Maciejow
|
Wysłany: |4 Gru 2008|, 2008 08:30
|
|
|
| lumar napisał/a: | | Mysza napisał/a: | | po mojemu nie wysprzegla do konca, a synchro na trojce juz nieco podciachany. Sprawdz co z tym pedałem sprzęgła. |
Tylko że te biegi o których pisalem wchodzą tak od momentu wymiany skrzyni, niezależnie czy sprzegło łapało przy samej górze czy w normalnej pozycji która jest obecnie |
Przecież napisałem , że skrzynia padlina |
_________________ Scorpio 4ever |
|
|
|
 |
simonsamit [Usunięty]
|
Wysłany: |4 Gru 2008|, 2008 14:24
|
|
|
sciagaj skrzynie i wymień synchronizatory i uszczelniacze powinno wtedy być oki ...
tylko czy to bedzie taniej niż nastepna skrzynia niewiem...ale mysle że remont lepiej sie opłaci niż kupić kolejną skrzynie ...która może robić bałagan.. |
|
|
|
 |
Julek
510 571 845

Auto: '91 2,9 LSD,
Pomógł: 32 razy Wiek: 42 Dołączył: 15 Lut 2007 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: |4 Gru 2008|, 2008 21:32
|
|
|
Niby wysłałeś mi PW, ale skoro dyskusja jest na ten temat publiczna to odpowiadam tutaj. Dziwne, kupiłeś ode mnie skrzynie w październiku, jest grudzień i nagle dowiaduję się że coś jest nie tak. Zrobiłem na tej skrzyni z 500km, fakt że funkiel nówka to z niej nie była, ale nadawała się normalnie do jazdy - sprzedaję skrzynie w takim stanie i nigdy nie miałem o nie żadnego płaczu.
Nie wiem co tam lałeś do środka i po co, nie wiem też dlaczego nie napisałeś od razu że coś jest nie tak, tylko czekałeś 2 miesiące aż "się naprawi".
Dla mnie jest to część używana, na którą sprzedając jestem w stanie dać miesiąc gwarancji tzw. rozruchowej - zakładasz i działa to fajnie, nie działa - oddaję Ci kasę.
Stawiasz mnie trochę w kiepskim świetle próbując załatwić tą sprawę w taki, a nie inny sposób, ponieważ handel częściami to w tej chwili jedno z podstawowych źródeł mojego utrzymania. Nie lubię takich sytuacji i szkoda, że najpierw nie zgłosiłeś się po pomoc do mnie, no ale trudno.
Nie mam w zwyczaju zostawiać swoich klientów na lodzie, jednak trochę mi nie pasuje to że tak długo czekałeś ze zgłoszeniem awarii - mogłeś mi chociaż skrobnąć prv "słuchaj, coś z tą skrzynią nie tak - pojeżdzę trochę, ale jak dalej tak będzie to będziesz musiał to załatwić" - wtedy byłaby jasność. A tak to na dwoje babka wróżyła - albo ja sprzedałem Ci gniota, albo Tobie nie chciało się wciskać sprzęgła do końca. Komu dać wiarę?
W tej chilli mam jedną skrzynię do dohc'a, w dodatku zarezerwowaną do poniedziałku. Po niedzieli będę robił jakieś zakpy - co tam będzie nie wiem.
Jestem w stanie sprzedać Ci -jak tylko będę miał- skrzynię za połowę normalnej ceny -w ramach powiedzmy zaufania i tego, że wierzę ludziom w to co mówią/piszą. Będę wybierał się na wybrzerze w przyszłym tygodniu więc pewnie wchodziłoby w grę jej podrzucenie gdzieś w okolicę.Natomiast wymiana 1:1 nie wchodzi niestety w rachubę. |
_________________ Tak to jest normalne, że nie gadasz z bandytami. Nie zapraszasz ich do domu, nie odwiedzasz ich samych. Kto z kim przystaje, takim się staje... |
|
|
|
 |
lumar [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Gru 2008|, 2008 00:21
|
|
|
Przecież skrzynie zamontowali mi na sam koniec pazdziernika , a mamy obecnie 4 grudnia, jak dla mnie to miesiac i moze tydzien.
Zwróciłem sie z problemem dopieru jak skorzystalem z kilku porad i opini mniej lub wiecej doswiadczonych ludzi z forum, bo nie chcialem pierdołami zawracac Tobie glowy.
Jesli cos ma być dobre to niech takie jest nawet w czesciach używanych, a nie prawie dobre, bo to wielka różnica.
Nie bądz urażony z mojej strony, trafiłeś na uczciwego klienta, a jak tylko bedziesz mogl to przyjedz przy okazji, zobacz sam i cos wspolnie uzgodnimy. |
|
|
|
 |
Pierre
DPL49AT

Auto: renia Laguna kombi
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Cze 2007 Skąd: Legnica
|
Wysłany: |7 Gru 2008|, 2008 11:32
|
|
|
| Julek napisał/a: | | Natomiast wymiana 1:1 nie wchodzi niestety w rachubę |
Wąski wymienia
Ale z drugiej strony to z używkami tak juz niestety jest. 3 miechy temu brałem od Waskiego skrzynie w stanie super. A po tygodniu sie zaczeła rozlatywać, i tak jeżdze z "dudnikiem" do dzisiaj i czekam aż ją całkiem szlag trafi. Nie ma o co kruszyć kopii.
Hmm, a może to wał u mnie tak wali.... Eeeee przecież jeździ
po cholere zaglądać tylko sie wkurze |
_________________ Stanowczo stwierdzam, że to forum powinno przyjąć takie założenia statutowe, jakie deklarują w swojej reklamie sklepy Media Markt |
|
|
|
 |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |7 Gru 2008|, 2008 17:48
|
|
|
| Pierre napisał/a: | | Ale z drugiej strony to z używkami tak juz niestety jest. 3 miechy temu brałem od Waskiego skrzynie w stanie super. A po tygodniu sie zaczeła rozlatywać, | Jeśli kupuje się część używaną, to trzeba się liczyć z tym że może odmówić posłuszeństwa w każdym czasie, i nie jest to winą sprzedającego, o ile nie sprzedaje części uszkodzonej, już w momencie sprzedaży. Od sprzedawców pewnych, można brać. Ceną zaś za ryzyko jest o wiele niższa cena zakupu,od ceny części nowej. |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |