|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Mocowanie lusterka wewnetrznego |
| Autor |
Wiadomość |
wakabaka [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Gru 2008|, 2008 12:24 Mocowanie lusterka wewnetrznego
|
|
|
Witam,
stałem się świeżo upieczonym posiadaczem "wieloryba". Automat, 2.3, w pełnej wersji - piękna sprawa
Trochę pogrzebałem przy nim, choć nie trzeba było za wiele, lecz jest jedna rzecz, która mnie strasznie denerwuje - "telepiące się" lusterko wewnętrzne. Co jakiś czas muszę go dociskać do góry, pomaga to na jakiś czas, ale jeżdżąc po krakowskich wybojach sytuacja się ciągle powtarza.
Wertowałem forum i znalazłem jeden wątek o tym. Pisał ktoś, że przy ściąganiu lusterka nie wolno nim za bardzo merdać, bo mocowania może się poluźnić i powstanie efekt "telepiącego" lusterka. Ponoć mocowanie jest bardzo łamliwe i raczej nie powinno się go doginać, więc nie za bardzo wiem, jak zabrać się do naprawy tej wkurzającej usterki.
Ma ktoś jakiś pomysł. Dzięki z góry za wszelkie rady
Pozdrawiam.
Łukasz |
|
|
|
 |
fiebik

Auto: citroen C5 '05 2.2 hdi asb kombi
Pomógł: 14 razy Wiek: 56 Dołączył: 16 Paź 2005 Skąd: Iława Warm-Maz
|
Wysłany: |1 Gru 2008|, 2008 22:11
|
|
|
na poczatek zaczął bym tak:
w lusterku w zaczepie odkręcasz tę małą śrubkę (bodajże typu torx) trzymającą blaszkę. wyjmujesz blaszkę i odginasz w niej same te trójkątne koncówki (cztery) w kierunku na zewnątrz.
przykręcasz na powrót. podczas przykręcania trójkątne końcówki blaszki sprężynują wewnątrz powodując mocniejsze dociskanie powierzchni, która "chwyta" za zaczep na szybie.
nie wiem, czy dość jasno to opisałem, a nie mogę teraz na szybkiego znaleźć fotek, w razie problemów daj znać to poszukam jutro te fotki. |
_________________ `93 2.9 V6 12V asb nolpg
citroen C5 `05 2.2 hdi asb kombi - żony
z powodów technicznych nie używam wielkich liter za co z góry przepraszam |
|
|
|
 |
wakabaka [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Gru 2008|, 2008 22:46
|
|
|
opisane jasno i przejrzyście - zobaczymy jak to będzie wyglądać w weekend w praktyce
dzięki za podpowiedź,
Łukasz
[ Dodano: 2008-12-19, 13:52 ]
pomoglo - sliczne dzieki
pozdrawiam,
waka |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |