$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - silnik 2 dohc rok 93
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
silnik 2 dohc rok 93
Autor Wiadomość
cichy
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 10:44   

Adam_2000 napisał/a:
Były wersje z dodatkową chłodnicą oleju (pewnie do ciepłych krajów :) ).
Ponieważ przewody olejowe do tej chłodnicy są prawie takie same, jak przewody od skrzyni, to cholera wie, czy komuś się coś nie popieprzyło...
Uważam to za mało prawdopodobne, ale nie takie rzecczy ludzie robili :mrgreen:
Jeżeli znika olej ze skrzyni, to możliwe jeszcze, że rozpruty jest modulator (pęknięta membrana) i przez niego silnik wciąga olej. Z drugiej strony jednak, ten olej byłby spalony a nie "pochłonięty" przez układ smarowania silnika...
Cichy, odepnij wężyk od modulatora (przy przepustnicy), i sprawdź, czy nie ma tam śladów oleju...
.Jest już ok z olejem w silniku.Byłem na komputerze w fordzie i miałem tyle błedów w komputerze że powiedzieli mi że tak długo to jeszcze nie widzieli żeby komputer ściągał błedy az 15 min.Była zbyt bogata mieszanka i nie spalał wszystkiego.Natomiast olej w ASB dalej się traci a nie ma wycieków??????

cichy
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 10:56   

Adam_2000 napisał/a:
no to teraz musisz zakupić nowy modulator podciśnieniowy, zamontować i po bólu :))
Jak on wygląda ??To jest ta czarna kostka przy pompie wtryskowej?Patrząc z przodu po lewej stronie???

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 11:17   

Nie, on jest przykręcony do skrzynki po prawej stronie (dojdziesz po przewodzie podciśnieniowym :) ). Na załączonym rysunku jest oznaczony nr-em 12.

cichy
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 11:26   

Adam_2000 napisał/a:
Nie, on jest przykręcony do skrzynki po prawej stronie (dojdziesz po przewodzie podciśnieniowym :) ). Na załączonym rysunku jest oznaczony nr-em 12.
[url=http://img291.echo.c....th.jpg]Obrazek[/URL]
Dzięki sliczne teraz to mi wymalowałeś czarne na białym.Pozdrawiam Cichy.

cichy
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 12:37   

Adam_2000 napisał/a:
[url=http://img291.echo.c....th.jpg]Obrazek[/URL]
Adam powiedz mi jeszcze jak odkręcić ten modulator tam nie idzie wsadzić ręki?im jeszcze jedno przy modulatorze jak wyciągnąłem węzyk to olej wali jak wścieły tam przy samej skrzyni ten wężyk znaczy że to jest to i dlatego mi się traci olej ze skrzyni?

Adam_2000 

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 12:40   

no dokładnie ! :) - znaczy diagnoza była trafna :)
Olej ze skrzyni idzie w rurę :))
Jak odkręcisz podporę skrzyni i ją trochę opuścisz, to będziesz miał dostęp do tego gada... :))
Tyko kup nowy modulator, najlepiej kompet z zaworkiem, kosztuje kilkadziesąt złotych. Nie pakuj jakiegoś szmecu, bo szkoda roboty.

cichy
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 12:44   

Adam_2000 napisał/a:
Jak odkręcisz podporę skrzyni i ją trochę opuścisz, to będziesz miał dostęp do tego gada... :))
Tyko kup nowy modulator, kosztuje kilkadziesąt złotych. Nie pakuj jakiegoś szmecu, bo szkoda roboty.
Super dzięki bo Ci mechanicy co ja znam to same głąby nikt nie wie na temat tych skrzyń.Proszę mi powiedzieć ile to może kosztować i czy kupić nową czy używaną ?

cichy
[Usunięty]

Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 12:45   

Adam_2000 napisał/a:
Tyko kup nowy modulator, najlepiej kompet z zaworkiem, kosztuje kilkadziesąt złotych. Nie pakuj jakiegoś szmecu, bo szkoda roboty.
Ok już wszystko wiem Dzięki pozdrawiam

Odpowiedz do tematu