|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Regulacja zaworów 2.0 OHC EFI |
| Autor |
Wiadomość |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 13:57
|
|
|
| a tam opowiadasz Boni, jak mawiał czyjś dziadek "nie drap sie gdzie Cie nie swedzi" ja jestem kombinator-amator szybciej bym klucz zrobil niz pol silnika rozbierał:) |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 12:34
|
|
|
No to idziesz do mechaniora, a nie drapiesz się po samochodzie i forum Ja też, jak nie odkręcałem w 2.0 świec przez parę lat, wolałem żeby to mechanik za 40 zet urwał parę kluczy i świec (skądinąd, udało mu się wszystko odkręcić bez urywania ), niż żebym to ja sobie sam coś urwał. A swoje zdanie podtrzymuję, całe EFI w 2.0 OHCu odchyla się bardzo łatwo i przyjemnie, nawet linki gazu i połowy przewodów, o ile pamiętam, nie trzeba odpinać. Ale przecież nikomu nie każę tego robić, róbta co chceta |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 22:10
|
|
|
no juz wiem czemu sam regulowałes zawory, jak mechanior wziął 40 dychy za wykrecenie swiec za zawory bierze pewnie wiecej niz w ASO:D 40 to ja dałem ostatnio za wymiane przekładni kierowniczej razem z pompą a wiesz czemu odradzam odkrecanie kolektora? wszystko ma ograniczoną trwałość dwie sruby mialem ukrecone i wiecej ich nie zamierzam miec. ale niech każdy robi co uważa |
|
|
|
 |
Boni

Auto: VW T4 '92 2.5 LPG
|
Wysłany: |8 Cze 2005|, 2005 09:51
|
|
|
No nie, 40 dychy wziął za sprawdzenie kompersji, świece musiał do tego wykręcić "przy okazji", kapewu?
Co do cen, to niestety, w Wawie i okolicy ceny są jednak chyba najwyższe w kraju
Co do trwałości, śruby wymyślono do śrubowania, a nie do ukręcania akurat kolektor EFI na ogół nie ma zapieczonych śrub i trzeba dużej inwencji by je urwać (czego np. o wydechowym nie da się powiedzieć, w żadnym Scorpio wydechu nigdy nie ruszałem, choćby lekko pierdziały i uszczelki z nich wyszły ) |
_________________ http://bs-blog.clouds-forge.eu |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2005|, 2005 22:15
|
|
|
| to weź im powiedz zeby sie nie urywały i nie ukrecały:) jak pisałem mam dwie takie, juz sa przegwintowane ale ruszac bez potrzeby nie ma powodu. zwłaszcza ze mam nowy wałek na pocztaku dwa razy po 1000 km robilem regulacje. a klucz miałem pożyczony:) |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |