$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - Chcial ukrasc, ale nie trafilo na zwyklego kromkozerce :P
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Chcial ukrasc, ale nie trafilo na zwyklego kromkozerce :P
Autor Wiadomość
shum76
[Usunięty]

Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 20:40   Chcial ukrasc, ale nie trafilo na zwyklego kromkozerce :P

Moze zaczne od poczatku.
Od jakiegos czasu zbieralem sie do rozbierania mk1 jako ze zakupilem w dobrym stanie mk2, problemem byl brak garazu. Zanim zaczela sie demolka zdazylem przyjac kilka zamowien na czesci, kazdy byl informowany ze to chwile potrwa bo...garaz... jednym z "uczciwych" byl ford2fast ktory dokonal zakupu ASB. po paru dniach z jego propozycji wyszlo ze moge to zrobic u niego bo dysponuje placem, garazem i kanalem - a takze ogromna wiedza bo nie jedno skorpio mial, rozebral, sprzedal i ma wszystko o fordach w 1 palcu. z braku blizszego miejsca powyzsza propozycja doszla do finalu i tak to 14.10. roku panskiego 2008 mk1 pojechal o wlasnych silach w ostatnia droge. Na miejscu umowilem sie ze od nastepnego dnia rano zaczne demolke. Jak uzgodnione tak sie stalo. Wszystko szlo zgodnie z planem samochod zostal rozebrany na skladniki. Od 1 dnia jednak nie podobalo mi sie co w/w planowal zrobic z buda i calym metalowym zlomem, mianowicie usilnie namawial mnie na wywiezienie tego bo on ma znajomych przyjada zapakuja i zabiora, lecz nie pasowala mi taka oferta gdyz moje plany byly zgola inne, a mianowicie uzyskanie drobnej kwoty lub dokumentu potrzebnego do wyrejestrowania. 15.10 wszechwiedzacy wszystko o fordach stwierdzil zebym do srody tj. 22.10 dokonal wywozu tej budy aby nie lezala mu na placu. Jak wymyslil tak tez mialo sie stac. jakie bylo moje zdziwienie gdy17 skonczylem demolke wywiozlem cale auto w czesciach, pozostala jedynie buda i drzwi wraz z calym uzbrojeniem, a f2f o 17 mi mowi ze mam zabrac bude i nie interesuje go jak tego dokonam... no coz nie chcac byc natretem uzgodnilem ze zabiore z rana w poniedzialek blachy, czyli dzis. Nie majac transportu dzis napisalem mu PW ze jutro z rana bede po to bo dzis nie mam czym zabrac, ale jednak w ciagu paru minut znalazlem samochod ktory to zabierze. Wiec tel w dlon i dzwonie ze bede na 16 po te klamoty i zniknie wszystko... no coz moj rozmowca(czytaj: ford2fast) stwierdzil ze tego juz nie ma bo on z samego rana zamowil transport i wszystko pojechalo do huty... zamurowalo mnie, bo uzgodnienia byly ze do 17 dzis to zniknie, a jak nie to wywali to z placu i sobie bede robil co zechce. Zapytalem grzecznie co z kasa skoro sprzedal na zlom, a on mi odpowiada ze nie ma i(cenzura) go to interesuje. No to ja przepraszam moja piaskownica moje zabawki a ze on pamieta czasy Pilsudzkiego to znaczy ze moze sobie przywlaszczyc moja? To nie komuna, ze nic nie bylo, chcesz swoje zabawki udaj sie do M1, tuz obok jest sklep 5-10-15 i kup wl;asne za ta ja zaplacilem, ja rozbieralem, ja moge podarowac badz wywalic byle gdzie, ale nie ty bez mojej wiedzy, zgody i pozwolenia. Jednak nie dyskutowalem tylko dalem dobra rade, ze o 16 jestem tam i chce albo moje zabawki, albo kase za zlom i papier do wyrejestrowania. Rozlaczylem sie. po 10 min dzwoni ten osobnik i mowi ze mam czas do 17 i wszystko jest na placu (obiecalem ze przez policje bede dochgodzil sie dokumentow potwierdzajacych zlomowanie, bez ktorych nie wyrejestruje auta) Aha dziubek wiec takie to numerki lubisz... Skoro nagle huta odwiozla moje czesci to zadzwonilem do Korala i on zabral pare osob ze saba do pomocy by to przeniesc na lawete i zabrac silnik, ktory tez tam pozostal luzno opchniety pod czyms co kiedys bylo autem. Na miejscu okazalo sie ze wszystko mam wrzucone na sterte do karoserii, przy czym:
- brakuje 2 listew z drzwi
- brakuje 3 szyb z drzwi zostaly stluczone
- brakuje wlewu gazu, sprytnie zamaskowane by nie bylo widac
- brakuje kluczyka, stacyjki, zamkow w drzwiach, w klapce wlewu paliwa pozostal ten w klapie ktory byl z innego kompletu, dziwne? :P
- pewnie znajdzie sie cos jeszcze jak dokladnie przegladne graty

no coz, wiec dzwonie do thief2fast i pytam co z tym sie stalo i co slysze?
- Przyda sie wykrecilem bo mialo jechac na zlom... a szyby? potrzaskalem... cale szkolo znajduje sie w srodku nierozkreconych drzwi, wiec dzialanie z premedytacja bo szyby byly zamkniete jak zostawialem czesci w piatek. Pozostaje mi dochodzic roszczen w sadzie chyba, za:
- kradziez art. 278 par. 1
-zniszczenie mienia art. 288 par. 1
a ponadto art 286 par. 1

mozna by na dzialalnosc w/w osobnika znalesc kilka art. ale mija sie to z celem, to ze znam bdb kodeks karny niczym nie daje mi wyzszosci.

No coz niech to moze pozostanie przestroga przed wszechwiedzacym thief2fast (po polsku - zlodziej dwu krotnie szybszy) i informacja dla kolejnych ktorzy moga nie miec twardej pupci i nie dac sie oszukac, okrasc przez tego osobnika.

Caly ten opis jest ku przestrodze, mam nadzieje ze tem prawie idealny model zlodzieja wypowie sie jak zamierza zwrocic szyby zamki kluczyk wlew gazu listwy, bo moja porba polubownego zalatwienia sprawy skonczyla sie fiaskiem - swiadkiem rozmowy byl Ampree oraz jego zona ( pozdrowienia dla Agaty :P )

Licze ze ten post zmobilizuje do przyznania sie, wyspowiadaniau farosza, a 3 zdrowaski jako pokuta oraz zwrot zniszczonego i skradzionego mienia stanie sie faktem.

To na tyle, bede na bierzaco informowal o postepach i praca nad swoim wizerunkeim, w celu naprawienia opini jaka tu wydalem:

ford2fast - dla mnie jestes zwylkym pospolitym zlodziejem!
Ostatnio zmieniony przez shum76 |28 Paź 2008|, 2008 15:56, w całości zmieniany 1 raz  

gufer-posepny 

Auto: M 120d
Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 20:59   

Spadłem z fotela po przeczytaniu :( .

kondzio508 

Auto: Passat b7 12r. 1,6 TDI
Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:01   

bywa i tak ...... bez komentarza ......

robkom 

Auto: Omega '98 MV6 nivo
Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:03   

no ciekawe... bardzo ciekawe.....
Były:
MK3 Coss '98 Ghia AGIS

YGH 
Jaco

Auto: Laguna II 1.9dCi, Golf II GTD
Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:05   

mnie normalnie zamurowało :?

patryk75jojo
[Usunięty]

Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:08   

no niezły typ. w sumie po pierwszej wizycie wydawał sie spoko(bo towarzyszyłem w odwiezieniu tej kupy złomu do niego na plac) ale teraz to niezły przekreciaz wyszedł z niego " trza mu było szyby w tym srebrnym wybic w zamian co sprowadził hahah"

shum76
[Usunięty]

Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:10   

mala prosba do GTW - prosze o nie kasowanie tematu - pozwalajmy odpowiedziec na moje zarzuty wszak moglem zmyslic wszystko, niech sie wypowie ten co jest mi to winny, w czesciach badz gotowce... wybor nalezy do ciebie...

ford2fast 
603911630

Auto: Szlachetny De Łochac
Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:10   

Nic dziwnego :)

shum76 przyłapany na kradzieży próbuje się teraz zemścić :-d
Mam nawet nawet tego dowody :-D

Wszystkich , którzy mogą mi pomóc w ustaleniu nazwiska tego osobnika oraz jego miejsca zamieszkania proszę o pomoc 8)

Ułatwi to znacznie pracę naszej kochanej policji w ściganiu tego indywiduum

Zawiadomienie o kradzieży i tak złożę :P

kondzio508 

Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:11   

patryk75jojo napisał/a:
trza mu było szyby w tym srebrnym wybic w zamian co sprowadził hahah"

bez przesady...... :027: poprostu czyn zgloscic tam gdzie trzeba a nie zaraz to samo robić :):

ford2fast 
603911630

Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:12   

gufer-posepny napisał/a:
Spadłem z fotela po przeczytaniu :( .

Ja też :-d
Osmarkałem cały monitor :)

pepi 
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:14   

coś kolega podpada ostatnio ech takie jazdy jak by było po co :/

kondzio508 

Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:14   

ja nie wnikam w ten temat miedzy shum76, :one: ford2fast, tylko jak zwykle klania sie moje powiedzonko " Spółki to wzieły jaskółki " :690:

pepi 
pepi

Auto: a8 w12 6,0 2x bob mondeo 2,5
Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:15   

ford2fast napisał/a:
Osmarkałem cały monitor
-czym ???

ford2fast 
603911630

Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:16   

pepicosi napisał/a:
ford2fast napisał/a:
Osmarkałem cały monitor
-czym ???

Tak parsknąłem śmiechem aż mi gile z nosa poleciały :)

kondzio508 

Wysłany: |20 Paź 2008|, 2008 21:17   

poxi gliną :) "poxipol " :690:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi