|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Złącze diagnostyczne (Nowy, prosze pomozcie...) |
| Autor |
Wiadomość |
Bono [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 22:49 Złącze diagnostyczne (Nowy, prosze pomozcie...)
|
|
|
| Gdzie w Scorpio znajduje sie wtyczka do podpiecia komputera (w krztalcie trojkata na 3 wtyki) I czy normalnym jest by auto czy to na luzie czy podczas jazdy osiagalo maxymalna predkosc obrotowa nieco pow. 4000 obr. czy to na gazie czy na benzynie. Po czym jest odciecie. Czy to normalne, zaznaczam rowniez, ze auto faluje na obrotach gdzies okolo 2000. Prosze o pomoc. |
|
|
|
 |
Pershing

Auto: .
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 23:04
|
|
|
| Gniazdo diagnostyczne znajduje sie po lewej stronie (patrzac od przodu) koło akumulatora. |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 23:07
|
|
|
Wtyczka jest przy akumulatorze (najczesciej schowana gdzies za nim).
Jesli byloby tylko na gazie to bym rozumial - mozna ustawic bariere ale z drugiej strony wtedy przelaczylby sie na benzyne po jej przekroczeniu. Innymi slowy albo masz cos nie tak z obrotomierzem albo nie mam pomyslu. Mam rozumiec, ze wciskasz na luzie pedal w deche i wskazowka dochodzi tylko do 4000?
Falowanie na obrotach czesto sie tu przewijalo, wiec musisz poszukac ale jesli kolo 2000, to dla mnie troche dziwne. Moze sprobuj opisac dokladniej. |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2005|, 2005 00:08
|
|
|
Bono widze ze mamy dokladnie ten sam rocznik oraz silnik
Teraz do rzeczy. Po pierwsze powiedz na czy na Twoim obrotomierzu ponizej srodka (punktu mocowania wskazowki) znajduje sie cyfra 4 czy 6. To bardzo istotne. Wtyczka diagnostyczna jest dokladnie tak jak przedowcy powiedzielipo lewej stronie akumulatora zaslepiona czerwona wtyczka. Jesli chcesz zczytywac kody bledow z kompa to najpierw zrestetuj kompa (przez odlaczenie go na co najmniej 5 min) a po tym przejedz sie nim jakies kilka kilosow na beni !! Wtedy zgas silnik i czytaj bledy. Abosolutnie nie rob tego po jezdzie na gazie. Posprawdzaj tez miernikiem sprawnosc kabli WN. |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2005|, 2005 00:14
|
|
|
| Bycmoze Monter mysli o tym samym ale wpadlo mi do glowy cos takiego - napisz, czy nie jest czasem tak, ze jak wskazowka zatrzyma sie juz na 4000, to obroty nadal rosna (slychac przeciez), tylko wskazowka sie zatrzymuje? |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |8 Cze 2005|, 2005 00:34
|
|
|
| to jest 89 to wtyczka bedzie 5 pinowa, choc 2 zaslepione, opisz dokladniej jak to wyglada z obrotami. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Bono [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Cze 2005|, 2005 21:24 nowy
|
|
|
| Dziękuję za trafna krytyczną uwagę. Postaram się być mniej rozstrzepanym na przyszłość.W skorupie wymieniłem tps i czujnik temp. cieczy na nowe fordowskie. spalanie spadło z 25 na ok 16 w miesznym (lpg). Wymieniłem również przewody na ,,niestety,, Janmora i świece z królewskich motorokraftów na NGK. ale zaznaczm że zaraz po sprowadzeniu auto zachowywało się tak od początku na benzynie tzn. 4000 obr i odcięcie żadnych słyszalnych wzrastających obrotów falowanie między 2000 i około między 3000. wiadomo że jak skorupa się bujnie to leci jak concorde ale podczs przyspieszania po redukcji zwłaszcza z 3 narażam na kompromitację tak zacną markę. mam jeszcze spor problemów z autem ( wiskoza ) ale ten jest póki co najważniejszy. monter mógłbyś lepiej sprecyzować o co chodzi z ta wskażowką zaznaczam że co do tego odpowiedz najwcześniej w poniedziałek. mam do ciebie taką jeszcze prośbę mógłbyś mi napisać coś o osiągach tego silnika chodzi o max obroty , max V na poszczególnych biegach i w ogóle. Jest to dla mnie co najmniej dziwne gdyz sam sprowadziłem auto z niemiec z udokumentowanym przebiegiem 180 tyś poprzedni właściciele dwa stare dziadki wszystko w papierach w porządku. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |