|
Wiatraki chłodnicy. |
| Autor |
Wiadomość |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 21:44
|
|
|
| wasekLV napisał/a: | | awb napisał/a: | | jakby co mam takie wentylatory cena powiedzmy 150??? -elektryczne | i bede je mogl sobie zamontowac i skonstruowac jakis wlacznik i normalnie odpalac wlacznikiem? obwód normalnie poprowadzic od akumulatora poprzez wlacznik do wentylatorow ? |
Ale ciągle nie rozumiem, dlaczego chcesz tak kombinować ?
Nie możesz po prostu podłączyć wentyli do oryginalnych łączówek, które są sterowane wyłącznikiem termicznym ? |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
mmmk [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 21:56
|
|
|
nie znam sie na pradzie ale jak kiedys w tipo zrobilem sobie wlacznik od wentylatora wlaczany takim wlacznikiem jak jest na scianach od 220 to po kilku minutach pracy niezle sie poparzylem bo sie roztopil. moj sasiad mi caly czas gadal,ze tam musi byc przekaznik a ja zrobilem na krotko i wiem,ze bylo zle. po co przekaznik?? nie wiem ale mialbyc zeby sie nie spalil samochod.
pozdrawiam
maciek |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 22:25
|
|
|
ja kupiłem autko ze zwykłym wentylatorem elektrycznym wlączanym na przycisk i prąd wziety z gniazda zapalniczki. i zadnych problemów nie ma. pewnie miales gdzies jakies zwarcie albo kiepski wlącznik. a ja teraz podpinam drugi went z bisa. z przodu chłodnicy:) polecam fajny wentylator bo bardzo wydajny, bardzo plaski, i ma wlasny czujnik temperatury i sam dostosowuje swoje obroty do temperatury chlodnicy. (jak wisco tylko duuuuzo prosciej i bezawaryjnie).
nie wiem czy ktos z was widzial program na Discovery "A car is born" gdzie gosciu budował Cobre. Na zwykła chlodnice taka jak w scierce montował dwa wentylatory ktore mocował bezpośrednio do chłodnicy(m. in. na srodku!!) przy pomocy plastikowych sciągów, które są podobne do do opasek samozaciskowych którymi sie spina przewody itp. tylko roznica polegała na zawleczke ktora była niezależna. Spotkał sie ktoś z was z czyms takim? Pilnie czegos takiego poszukuje. |
|
|
|
 |
wasekLV [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 22:29
|
|
|
| ja sie nie spotkalem - ale szukam takie rozwiazania o jakim pisales, chyba kupie zwykle wentylatory i sprubuje podlaczyc to termo cos tak jak pisales |
|
|
|
 |
marcys [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 00:14
|
|
|
| mysle ze ten ze 126 bis mogłby zastapic oryginalny wentylator od klimy. Natomiast na normalna chłodnice to bym kupił te oryginalne wentylatory od DOHC za 150 zl i je normalnie podłączył tak jak powinno być. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
awb [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 17:49
|
|
|
no jak kto chce .... jak co dzwonic 691583055 pozdrawiam witek
ps mam takze pojedynczy wentylator elektryczny z calym palstikirm zrobiony tak ze pasuje do dohca -mialem go w swoim przez jakis czas jak ktos chce cena 80 zeta???? |
|
|
|
 |
awb [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 17:49
|
|
|
no jak kto chce .... jak co dzwonic 691583055 pozdrawiam witek
ps mam takze pojedynczy wentylator elektryczny z calym palstikirm zrobiony tak ze pasuje do dohca -mialem go w swoim przez jakis czas jak ktos chce cena 80 zeta???? |
|
|
|
 |
wasekLV [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 20:04
|
|
|
| awb napisał/a: | no jak kto chce .... jak co dzwonic 691583055 pozdrawiam witek
pojedynczy starczy? i powiedz jak mam go podlaczyc, normalnie robic uklad od akumulatora do wlacznika i do wiatraka ? |
|
|
|
 |
awb [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 20:40
|
|
|
| no mozesz go tak podlaczyc ale dalbym jeszcze jakiegos bezpiecznika ....jak cos to dzwon bo od jutra nie mam chwilowo internetu pozdrawiam witek |
|
|
|
 |
|
|