|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
silnik 2,9 V6 150 koni,potrzebuje wiedzieć wszystko |
| Autor |
Wiadomość |
b-project [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 07:24 silnik 2,9 V6 150 koni,potrzebuje wiedzieć wszystko
|
|
|
Witam!
właśnie próbuje do mojego busa wcisnąć silnik V6 jak w temacie, a pierwszy raz mam do czynienia z tym silnikiem, chce wiedzieć wszystko, od tego jaki olej wlać po schemat instalacji(nie moge znaleźć nic) mam chyba dość nietypowu sulnik(bo z misy wychodzi napęd na przód) przy silniku była pompa od klimy co jeszcze potrzeba oprócz chłodnicy? jak mi sie coś przypomni to potem dopisze:) silnik jest z 90 roku:)
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy skorupek:) i czekam na pomoc. |
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 07:29
|
|
|
No ciekawie sie robi. Ktos w koncu zrozumial ze Ford to dobry sprzet i uzywa tego zamiast VW Niezla koncepcja. Jak juz znajdziesz magiga ktory Ci to wykona to prosze o fotorelacje jak to wyglada.
Jedynie jak moge Ci pomoc to www.ford-scorpio.prv.pl na tej stronie masz duzo info oraz w dziale linki masz odnosniki o zagranicznych wypasionych serwisow. |
|
|
|
 |
b-project [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 11:52
|
|
|
ja sam jestem tym magikiem i musze sam jakoś to zrobić:) narazie prosze o pomoc, fajnie by było gdyby ktoś móg zrobić silnikowi takiemu jak mój fotki i wysłał mi żebym wiedział jaki przewód gdzie idzie, szvczególnie zależy mi na tym co i jak z paliwem:)
jeszcze raz pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 11:54
|
|
|
| było kilka odmian i różnic więc ciężko wyczuc jaki masz dokłądnie silnik - kod chociaż podaj. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 13:04
|
|
|
jak z miski wychodzi naped, to masz wsadzona skrzynie od 4x4 heh niezle to jescze moze byc v6 z sierry 4x4 ale to ten sam silnik. Podaj oznaczeniakodowe, zdjecia. Co do schematu inst elektrycznej nieco bedzie ciezko, ale moze cos sie znajdzie. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Walcker [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 14:37
|
|
|
| Wiem że w książce o Scorpio są schematy. Szwagier ma ale one są posklejane z kilku kartek i są duże. |
|
|
|
 |
b-project [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 11:08
|
|
|
| kod silnika, mam nadzieje ze to to samo co numer silnika, jest następujący: LS63788, a jeśli chodzi o schematy to ratuje mnie cokolwiek:) bede wdzięczny za wszelką pomoc:) |
|
|
|
 |
PiotrekFC [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Cze 2005|, 2005 13:05
|
|
|
A gdzie szukać tego trzyliterowego kodu?
A do 2.9 to schematy prundu mam, manual do silnika też się znajdzie, wal na pw. |
|
|
|
 |
b-project [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Cze 2005|, 2005 21:41
|
|
|
| jeśli chodzi o kod silnika to jest to BRF. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |