|
gubi 3 i brak 4:(( |
| Autor |
Wiadomość |
yoplo [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Sie 2008|, 2008 15:37 gubi 3 i brak 4:((
|
|
|
| nie wiem czy to ma cos wspolnego ale po wymianie weza wody(ten najgorzej dostepny co wchodzi w blok silnika) posluszenstwa odmowila asb. z poczatku kiedy wrzucilo sie bieg to auto gaslo ale teraz jedzie tylko kreci sie na max. obroty i dopiero jak popusci sie noge z gazu zmienia bieg z 2 na 3 i po chwili znowu wraca na 2. do tego przy zmianie szarpie. 4 wogole nie chce zalapac. olej w skrzyni sprawdzony |
|
|
|
 |
młynson [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Sie 2008|, 2008 16:00
|
|
|
| Sprawdz przewód od podciśnienia skrzyni |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |30 Sie 2008|, 2008 22:09
|
|
|
no, jak to co ma wspolnego, wiązke elektryczna
Do wymiany wiazka. koniec tematu. I niejeźdz tak bo zabijesz skrzynie jak byla dobra. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |30 Sie 2008|, 2008 22:42
|
|
|
| no tez prawda, ale to by musial byc odpiety, albo przplywomierz, albo TPS (czujnik polorzenia przepustnicy) wtedy tez takie efekty. |
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
yoplo [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Wrz 2008|, 2008 14:38
|
|
|
| a mozecie podpowiedziec gdzie znajduje sie ten czujnik polozenia przepustnicy bo za bardzo to sie nie orientuje. to moj pierwszy taki problem i nigdy sie nie zaglebialem w ten temat. rozumiem ze ten przewod od podcisnienia skrzyni to znajduje sie gdzies przy niej??i ostatnie pytanko czy mozliwe ze po wymianie tego weza od wody moglo cos zostac zle podlaczone ( przez pomylke oczywiscie ) lub jakas wtyczka nie styka?? nie wiem to sa tylko moje domysly wiec jezeli ktos cos wie wiecej to prosze o porady - kazda mile widziana |
|
|
|
 |
młynson [Usunięty]
|
Wysłany: |1 Wrz 2008|, 2008 20:01
|
|
|
Co do przewodu od podcisnienia to nie doczytałem w opisie że to 2.9 24v a nie 12v gdyż u mnie akurat przy wymianie węża od wody uszkodziłem przewód od podcisnienia gdyż był już plastikowy a nie gumowy (umocowany był zbyt blisko kolektora) i się nadłamał a objawy były identyczne ten się nie myli co nic nierobi |
|
|
|
 |
yoplo [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2008|, 2008 18:55
|
|
|
| witam po raz kolejny. tak jak kolega Speedo podpowiadal sprawdzilem a raczej poruszalem troche(powyjmowalem, porozlanczalem i zpowrotem zlozylem) kostki elektryczne od przepustnicy i jakies inne ktore widzialem. pomoglo to tyle ze zmiana biegow wrocila do normy i na szczescie skrzynia jest wporzadku(chyba). ale pojawil sie nowy problem i znow nie wiem czy to jest ze soba w jakis sposob powiazane czy to taki lancuszek nieszczesc z moim wielorybem(moze sie na mnie obrazil...). a mianowicie caly silnik drga i nierowno pracuje nawet gdy jest rozgrzany-swiece i kable sa wporzadku natomiast na zimnym silniku nie ma ssania i po uruchomieniu dlawi sie.zdazylo sie nawet ze mi zgasl podczas drogi. sam nie wiem co juz o tym myslec ta elektryka mnie dobije. aha sorki ze pisze o elektryce w tym poscie ale mysle ze ten czujnik przepustnicy albo cos ma z tym cos wspolnego |
|
|
|
 |
blaz [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2008|, 2008 19:11
|
|
|
| Rafał A.(antek) napisał/a: | | TPS (czujnik polorzenia przepustnicy) |
to moze byc równiez dalszy ciąg spowodowany tym czujnikiem, ja sie spotkałem z czyms takim własnie spowodowanym TPS-em , w innym aucie ale moze cos to ci pomoże.. |
|
|
|
 |
yoplo [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2008|, 2008 19:32
|
|
|
| aha zapomnialem jeszcze do tego dodac ze cos dziwnego dzieje sie ze wspomaganiem(plyn w zbiorniczku jest) i wskazowka temperatury lezy na niebieskim polu caly czas |
|
|
|
 |
yoplo [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2008|, 2008 22:07
|
|
|
| nic nie ma wspolnego. to dwa osobne problemy tylko tak mi sie napisalo dziwnie. ale mniejsza z tym bardziej mnie niepokoi ten silnik i to co z nim sie dzieje |
|
|
|
 |
blaz [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Wrz 2008|, 2008 23:18
|
|
|
musisz wszystko pokolei porobic bo jak zaczniesz sie brac za wszystko naraz to nie zrobisz nic uwierz mi |
|
|
|
 |
|
|