|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Zawiesza sie :) |
| Autor |
Wiadomość |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Maj 2005|, 2005 21:06 Zawiesza sie :)
|
|
|
| Co to moze byc - ostatnio co prawda sie nie zdarza a mialo miejsce juz ze 3 razy przez ostatnich pare tygodni - rano jak rozrusznik zaczyna krecic, to wykona jeden, lub max 2 obroty i na moment przygasaja kontrolki a on jakby zwolnil i przestal krecic. Raz sie przestraszylem i puscilem kluczyk a kolejnym razem trzymalem dalej i pozniej odwiesil sie i zakrecil dalej. Ogolnie to nie mam zadnych problemow ale nurtowalo mnie to od pewnego czasu. |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
|
|
|
 |
monter [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Maj 2005|, 2005 22:01
|
|
|
Bledne oprogramowanie - zmien !! Windowsy maja to do siebie |
|
|
|
 |
Adam_2000

Auto: Volvo S90L, 2018, T5 AWD
|
Wysłany: |30 Maj 2005|, 2005 22:05
|
|
|
no... albo zainstaluj "serwispaka nr 14.4 rev. 0321" |
_________________ Always look on the bright side of life |
|
|
|
 |
kJoFoL [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Maj 2005|, 2005 23:03
|
|
|
1. tuleje w rozruszniku
2. lub tak jak u mnie - rozladowany akumulator
U mnie byly identyczne objawy, rozrusznik krecil (ale jakos wolniej, choc tego nie zauwazylem) az tu nagle wspomniany przez Ciebie efekt zawieszania. Mysle sobie - zajebiscie, jeszcze mi wydatek potrzebny na rozrusznik.
Rozrusznik krecil, krecil, nagle stawal, jak go przytrzymalem na kluczyku to sie odwieszal.
Pojechalem do znajomego serwisu, krzyknal mi 100 za naprawe. Mysle sobie - za 100 to mam calego litra Johnny Wlaker'a. Zaczalem od pomiaru napiecia na akumulatorze (no skoro lampki gasna to gdzies spiernicza prad). Wyszlo ze mam bez obciazenia 11,8V.
A po przekreceniu kluczyka i probie odpalenia napiecie spadalo do ~5V.
Wyjalem aku, naladowalem przez 24h i jak reka odjal juz 2 miesiac.
A w barku mam ladna buteleczke "Jasia". |
|
|
|
 |
IBOL [Usunięty]
|
Wysłany: |30 Maj 2005|, 2005 23:33
|
|
|
ok, thx - jak sie powtorzy bede dalej diagnozowal.
Winde swoja droga bede musial niedlugo zmienic ... ale to chyba rekord - pochodzila juz z pol roku bez zwiechy. |
|
|
|
 |
kuba

Auto: I nie ma Forda, nic już ni ma...
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Kwi 2004 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 12:29
|
|
|
| przypalone styki na automacie - rozebrać odwrócic blaszke dać nową kopółke automata/ ew. zmienic automat. |
|
|
|
 |
artin [Usunięty]
|
Wysłany: |3 Cze 2005|, 2005 14:02
|
|
|
A ja jakieś 2 tygodnie temu miałem coś takiego:
-po wymienianiu klocków hamulcowych z tyłu wsiadam do skorupki, przekręcam kluczyk, czekam na rozgrzanie świec, przekręcam kluczyk do rozruchu i ..... zakręcił raz a później tr tr tr tr tr... wyłączyłem zapłaon i od nowa - znowu to samo
-myślałem że to słaby AKKU ale pożyczyłem nowy od znajomka i to samo, zakręcił raz i tr tr tr tr...
-koleś pociągnął mnie, odpaliłem, zgasiłem, odpaliłem z rozrusznika i jak do tej pory wszystko jest w porządku
Czy ktoś wie co mogło się stać???? |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |6 Cze 2005|, 2005 10:59
|
|
|
| właśnie automat nie zasakakiwał - czesto powodem jest nadpalona blaszka/zwora w automacie i nie dociąga jej cewka do końca. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |