|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
ABS i TCS |
| Autor |
Wiadomość |
pik [Usunięty]
|
Wysłany: |2 Maj 2008|, 2008 21:15
|
|
|
| Cytat: | | pik, tak z innej beczki zapytam - masz wersję z tcs-em czy bez? |
dobre pytanie - vin według pewnego programu nic nie mówi o tym rozszerzonych opcjach -"stary jakiś "- kontrolka świeci - wtyczka jest -do kontrolki guzika nie było:)
| Cytat: | u mnie tez myslałem ze srubka trzyma ta góre,ale nie, poprostu podwazyłem 4 łapki i srubokretem podwazyłe i nic nie połamałem,a srubka jest na przestrzał i nie trzyma dekielka u mnie tak jes na bank |
dzięki będę próbował się do niej dobrać |
|
|
|
 |
Gibcio [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Maj 2008|, 2008 19:20
|
|
|
Witam
dziś znowu kontrolki sie swiecą!!!!!
Jestem teraz pewien ze czynnikiem za to odpowiedzielnyn jest temperatura na zewnątrz,ostatnie kilka dni było chłodnych i deszczowych i wsio było OK.Dziś temp.okolo 20st,
silnik rozgrzany<30km/h i na zegarach pomarańczowo +migajaca poduch(przywalenie w deske ją uspokaja) ale na systemy bezpieczeństwa w razie czego niema co liczyć.
Ręce opadają.
Jakies pomysły?? |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |5 Maj 2008|, 2008 19:22
|
|
|
| Gibcio napisał/a: | | Jakies pomysły?? | zimne luty w liczniku albo taśma niekontaktuje. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
|
|
|
 |
Gibcio [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Maj 2008|, 2008 19:33
|
|
|
| Cytat: | zimne luty w liczniku albo taśma niekontaktuje.
_________________ |
mam nadzieje ze tylko wtyczka poluzowana bo reaguje na najmniejsze pukanie
bardziej martwi mnie ABS iTCS jak temperatura na to wpływa?????? |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Maj 2008|, 2008 19:39
|
|
|
| najpierw zegary doprowadź do ładu, to może rozwiązać resztę problemów. |
|
|
|
 |
Gibcio [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Maj 2008|, 2008 19:50
|
|
|
oki rozebrac moge i wtyczki przeczyscic i szprejem spryskac ale o zimnych lutach to ja pojęcia nie mam ,i nawet niewiem kto takie rzeczy robi elektryk elekrtonik???
Faktem jest tez,ze kontrolka od tempomatu działa kiedy chce ale sam tempomat idealnie nawet teraz gdy swieci sie ABS i TCS!!! co dziwne bo nie powinien.
Mam pytanko,gdzie jest masa od zegarów ,moze to tylko jakas mała bzdetka i tyle problemów? |
|
|
|
 |
Struna

|
Wysłany: |5 Maj 2008|, 2008 20:22
|
|
|
| Gibcio napisał/a: | | Faktem jest tez,ze kontrolka od tempomatu działa kiedy chce ale sam tempomat idealnie | kontrolka to żarówka, może nie stykać a tempomat będzie działał. | Gibcio napisał/a: | | nawet teraz gdy swieci sie ABS i TCS!!! co dziwne bo nie powinien. | a dlaczego ? samo zadziałanie TCS powoduje wyłączenie aktywnego tempomatu, ale jak jest tcs wyłączony to tempomat normalnie działa. | Gibcio napisał/a: | | o zimnych lutach to ja pojęcia nie mam ,i nawet niewiem kto takie rzeczy robi elektryk elekrtonik??? | no może być elektronik, albo ktoś kto naprawia RTV spokojnie powinien dac radę. |
|
|
|
 |
Gibcio [Usunięty]
|
Wysłany: |5 Maj 2008|, 2008 21:34
|
|
|
Dzieki serdeczne
bardzo chciałem uniknąc wykręcania zegarów ale chyba mnie nie minie.
Dzieki Forum jednak mam sie czym podeprzec.
Dziękuje za pomoc
Pozdr.
[ Dodano: 2008-05-07, 18:51 ]
[. płyn wymieniony.
a to ma jakiekolwiek znaczenie????
pytam bo u mnie zapala sie lampka tylko jak jest ciepło wiec moze płyn sie zozszerz czy cos??? |
|
|
|
 |
pik [Usunięty]
|
Wysłany: |13 Maj 2008|, 2008 19:14
|
|
|
no to tera ja -dobrałem się do wtyczki i na 2 pociągnąłem niezależny +
kontrolki zgasły -ale najlepsze jest to ze nie zapalają się po włączeniu stacyjki ?
już głupi jestem |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |