$reply_topic_back Ford Scorpio Team :: Zobacz temat - kto pomoze z okolic slaska - ustawienie gazu
Ford Scorpio Team Strona Główna Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kto pomoze z okolic slaska - ustawienie gazu
Autor Wiadomość
dajmispokoj
[Usunięty]

Wysłany: |7 Kwi 2008|, 2008 20:15   kto pomoze z okolic slaska - ustawienie gazu

hejka

mam problem ze swoja instalacja i gaziarze nie wiedza o co chodzi... problem opisywalem juz w innym watku: mianowicie szarpanie przy przelacaniu z beni na gaz to raz.. faluja przez chwile obroty! ,
drugi objaw ... odpalam autko rano, przelacza na gaz po chwili ... pofaluja obroty przez pare sek i gitara, pojezdze z 15 min , wylaczam autko. Nastepnie odpalam jeszcze raz, przelacza po 2, 3 sek na gaz i gasnie silnik!! nikt nie wie co jest grane...

Instalacja KME EGO, wtryski niebieskie really ,

przy okazji chetnie bym ustawil gaz pod obciazeniem podczas jazdy.

irek 
Member 021

Auto: Peugeot 508 2012r. sedan hybryd4 200 kucy
Wysłany: |7 Kwi 2008|, 2008 20:34   

ile już masz nalatane na instalce ?
rozumiem, ze na poczatku było wsio super ?

umów się tutaj : http://www.gazautomix.pl w sumie masz niedaleko z gliwic
Mundek 99r. 2.5 V6 sedan
był
Pacifica 2006 3.5 V6 4x4
Ostatnio zmieniony przez irek |7 Kwi 2008|, 2008 20:48, w całości zmieniany 1 raz  

dajmispokoj
[Usunięty]

Wysłany: |7 Kwi 2008|, 2008 20:48   

nalatane jest 10 tys km , a od poczatku jest z tym problem :( Gdy silnik jest cieply / rozgrzany, problem falowania obrotow przy przelaczaniu czy gasniecia silnika nie wystepuje!

[ Dodano: 2008-04-07, 21:01 ]
A czy jest ktos z forum kto ma ta instalke "w malym palcu" ?? ewentualnie wybralbym sie w dluzsza droge... krk?? - do babci sie wybiore ;)

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |8 Kwi 2008|, 2008 09:42   

dajmispokoj, moim zdaniem albo uwalony wtryskiwacz któryś, albo za bogato ustawiony gaz i komp benzyny przycina czas wtryskiwaczy co powoduje gaśnięcie z racji na bardzo niski zakres czasu otwarcia wtrysków. Miałem podobnie, za bogato ustawiłem i też gasł po przełączeniu, nierówno pracował, falowal itp.

Ogólnei ma być tak, że jeśli na benie czas otwarcia wtrysków jest np. 2.91 to po przełączeniu na gaz też ma być 2.91 ( czasy gazu są nieistotne )

Slyu
[Usunięty]

Wysłany: |8 Kwi 2008|, 2008 20:31   

Struna napisał/a:
albo za bogato ustawiony gaz i komp benzyny przycina czas wtryskiwaczy co powoduje gaśnięcie z racji na bardzo niski zakres czasu otwarcia wtrysków. Miałem podobnie, za bogato ustawiłem i też gasł po przełączeniu, nierówno pracował, falowal itp.

To raczej napewno to. Też mam "za bogato", ale problem znika gdy silnik sie rozgrzeje, w lato problemu nie ma, najgorzej w zime ale w miescie po 2-3 km mozna przestawiac na gaz.
Z tym, że gdy przełączałem go czasem za szybko na gaz, samochod nie chcial pozniej odpalic, miał w komorze pewno gaz i sie dusił, trzeba było go troche pokręcic, a akumulator przez to troche tez dostawal

dajmispokoj
[Usunięty]

Wysłany: |9 Kwi 2008|, 2008 08:41   

Struna, to teraz pytanko... nie w tym tygodniu , ale moze nastepnym... na spokojnie, mozna sie z Toba gdzies ustawic w krk ?? abys looknal fachowym okiem ;)

Struna 

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Wysłany: |9 Kwi 2008|, 2008 22:22   

dajmispokoj napisał/a:
Struna, to teraz pytanko... nie w tym tygodniu , ale moze nastepnym... na spokojnie, mozna sie z Toba gdzies ustawic w krk ?? abys looknal fachowym okiem ;)
jeśli tylko akurat będę w krakowie a nie gdzieś w delegacji to możemy sie ustawić.

Odpowiedz do tematu