|
Ford Scorpio Team
Forum miłośników samochodu marki Ford Scorpio
|
|
Biegi |
| Autor |
Wiadomość |
1Bodzio

Auto: 2002 chrysler 300m 3,5 V6 LPG
Pomógł: 25 razy Wiek: 66 Dołączył: 17 Kwi 2006 Skąd: Sobótka
|
Wysłany: |17 Mar 2008|, 2008 19:25
|
|
|
| Struna napisał/a: | | jak zapina 4 to i lock-up też musi. A Lock-up to spięcie konwertera ze skrzynią na stałe ( czyli bezpośrednie przekazanie napędu bez pomocy ciśnienia oleju ) | Ejże . Bez ciśnienia oleju to nic nie bedzie, ani Lock-up, ani napedu. Przy zmianie biegu Lock-up jest wyłączany, a po zmianie załączany ponownie. Bywa też i tak , że zapięcie Lock-up na trójce jest traktowane przez świeżego usera wielorybka jako przełączenie na czwórkę, której de facto brak. A może też być i tak że czwórka jest, ale Lock-up się zmęczył i nie ma (konwerter pada, lub EZ TCC). |
_________________ Pozdrawiam 1Bodzio
Auto DWR 73356 |
|
|
|
 |
Rafał A.(antek)

Auto: Mondeo
|
Wysłany: |20 Mar 2008|, 2008 02:33
|
|
|
| Struna napisał/a: | | bo zanim zapina 4 to zapina lock-up. Choć może w oczatym to jest rozłączne. |
teoretycznie jak wszystko jest w skrzyniok bo jak nie to:
| 1Bodzio napisał/a: | | A może też być i tak że czwórka jest, ale Lock-up się zmęczył i nie ma (konwerter pada, lub EZ TCC). |
|
_________________ Mechanika - Elektryka FORD
tel 791 054 854
Nasza lokalizacja na mapie:
http://tinyurl.com/qhaqjsk |
|
|
|
 |
pitel8 [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Maj 2008|, 2008 19:36
|
|
|
wymienilem pradniczke i biegi wchodza ale gdy klade pedal gazu na ziemi to niema reakcji brak mojego TURBO
[ Dodano: 2008-05-10, 19:37 ]
wiec dzieki za porade
[ Dodano: 2008-05-10, 19:46 ]
czy ten czujnik na lince gazu wymienia sie razem z linka? |
|
|
|
 |
Struna

Auto: XC90 2.9 biTurbo
Pomógł: 264 razy Wiek: 47 Dołączył: 22 Kwi 2004 Skąd: Kraków/Skawina
|
Wysłany: |12 Maj 2008|, 2008 13:15
|
|
|
| pitel8 napisał/a: | | czy ten czujnik na lince gazu wymienia sie razem z linka? | z tego co patrzyłem na to to jest to zintegrowane na stałe, co najwyżej można by próbować zdjąć obudowę i zobaczyć czy styki sa ok. Od biedy mógłbyś sobie taki czujnik zrobić pod pedałem gazu, to nic innego jak monostabilny przełącznik, jak dasz w podłogę ma zewrzeć kable i tyle.
O ile pamiętam to mam gdzieś linkę sprawną od automata z tymże właśnie czujnikiem. |
_________________ www.gcstuning.pl
Chiptuning, Hamownia, Serwis/Wyłączanie DPF/FAP, Strojenie LPG, AFR |
| Ostatnio zmieniony przez Struna |12 Maj 2008|, 2008 13:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Copyright © by Ford Scorpio Team |